Studentski izlet u Sarajevo

Novosti Zabava Studentski izlet u Sarajevo

Studentski izlet u Sarajevo

Comments off

Studentski izlet u Sarajevo

Hej ekipa! Došlo je vrijeme za novo studentsko putovanje!

Vaša ekipa iz Studentskog zbora od 16. do 18. lipnja 2017. godine vodi vas nakon mnogo raznih destinacija u Sarajevo! Nudimo vam najbolji mogući način da započnete učenje za završne kolokvije i ispite. Pođite s nama, upoznajte novi grad, nove ljude te čuvenu Baščaršiju!

Cijena putovanja iznosi 550 kuna za studente TVZ-a, dok je za sve ostale cijena 650 kuna. Broj mjesta po jeftinijoj cijeni je ograničen. Cijena putnog osiguranja za ovo putovanje je 40 kuna.

Nemojte propustiti ovu super priliku i provedite s nama još jedan produženi vikend za pamćenje! Prijaviti se možete putem ovog obrasca.

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – SARAJEVO

Polazak autobusa u 6.30 sati iz Zagreba. Vožnja prema Sarajevu uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Po dolasku u Sarajevo, u ranim popodnevnim satima, razgled grada: Baščaršija, Gazi Husref-begov bezistan, Gazi Husrev-begova džamija, gradska vijećnica, inat kuća, katedrala, Kazandžijska ulica, kozja ćuprija, latinska ćuprija (Principov most), Saborna crkva, Sebilj, Svrzina kuća… Nakon razgleda smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Preporučujemo odlazak na turu ćevapa (Željo, Hodžić, Mrkva ili možda sve troje?). Izlazak u jedan od brojnih Sarajevskih barova. Noćenje u hotelu.

2. dan: SARAJEVO

Nakon doručka nastavak razgleda grada. Vidjet ćete prve borbene linije, Aleju snajpera, stadion Koševo i dvoranu Zetra, židovsko groblje, Grbavicu, ostatke poznate novinarske kuće “Oslobođenje”, glavni štab UNPROFOR-a, zgradu RTV BiH. Proći ćemo kroz poznati tunel Dobrinja -Butmir (ispod aerodroma), za vrijeme okupacije grada jedinu vezu sa “vanjskim” svijetom, Vrelo Bosne… Slobodno poslijepodne za osobno otkrivanje grada i za shopping. Predlažemo kavu s vidikovca na
Avaz Twist Toweru koji je jedan od 3 najviše zgrade na Balkanu sa svojih 172 metra. Vrijeme za izlazak. Noćenje u hotelu.

3. dan: SARAJEVO – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska za Zagreb. Preporučujemo odlazak do Baščaršije i uživanje u bureku, baklavama i “fildžanu turske kafe kakvu ne možete ni u Stambolu da popijete”. U popodnevnim satima polazak prema Zagreb uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak se očekuje večernjim satima.

Za kraj, jedan citat BiH nobelovca Ive Andrića koji kaže o Sarajevu:

U koje god doba dana i s koga god uzvišenja bacite pogled na Sarajevo, vi uvijek i nehotice pomislite isto. To je grad, grad koji dotrajava i umire i u isto vrijeme se rađa i preobražava. Danas, grad naših najljepših težnji i napora i najsmjelijih želja i nada.


UPDATE:

Drage kolegice i kolege, ovim vas putem obavještavamo da se studentski izlet u Sarajevo koji se trebao održati ovaj vikend otkazuje zbog premalog broja prijavljenih studenata. Sljedeći će se izlet održati najesen.