Uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19

Novosti SZTVZ TVZ Uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19

Uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19

Comments off

NOVO (16.3.)

Drage kolegice i kolege,

Preko vikenda su, kao što ste već mogli primijetiti, kreirane grupe za sve kolegije na alatu Microsoft Teams putem kojeg će se održavati online nastava. Također, već ste trebali zaprimiti obavijesti oko rasporeda i načina održavanja vaših kolegija. Ovim putem bi vas sve htjeli zamoliti za strpljenje jer stvari sigurno neće ići glatko, barem ne u početku.

U slučaju da budete naišli na neke probleme ili budete imali bilokakvih pitanja, slobodno nam se javite putem e-maila, Facebooka, pa čak i Teamsa. ;)


NOVO (13.3.)

S obzirom na to da je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i resornim ministrima objavio da od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, točka 8. iz niže navedene obavijesti stupa na snagu. Molimo sve studente da prate obavijesti na portalu MojTVZ gdje će na stranicama kolegija biti objavljene upute za održavanje on-line nastave.


Drage kolegice i kolege,

Tehničko veleučilište u Zagrebu objavilo je uputu o postupanju vezano za COVID-19.

  1. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 odgađaju se sve aktivnosti koje nisu u izravnoj mjeri vezane uz nastavu.
  2. Svi studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se elektroničkim putem javiti pročelniku odjela na kojem se izvodi studij koji pohađaju i ostati u samoizolaciji (ukupno 14 dana od povratka s puta).
  3. Svi djelatnici Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se elektroničkim putem javiti pročelniku odjela ili voditelju katedri izvan odjela kojoj pripadaju te ostati u samoizolaciji za vrijeme u kojem će raditi od kuće (ukupno 14 dana od povratka s puta).
  4. Studentima i djelatnicima koji boluju od kroničnih bolesti te trudnicama preporučuje se ostati, od dana izdavanja ove preporuke, 14 dana kod kuće i raditi od kuće. Djelatnici to dogovaraju s pročelnikom odjela odnosno voditeljem katedre izvan odjela kojoj pripadaju, a studenti s pročelnikom odjela na kojem se izvodi studij koji pohađaju.
  5. Pročelnici odjela i voditelji katedri izvan odjela dužni su o točkama 2., 3. i 4. informirati Upravu i dostavljati popis studenata i djelatnika službenim dopisom i putem e-pošte: tvz@tvz.hr.
  6. U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije, studenti i djelatnici se moraju javiti nadležnom epidemiologu prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – HZJZ.
  7. Izostanci studenata s nastave prema točkama 2. i 4. opravdat će se posebnim odlukama dekana temeljem prijedoga pročelnika odjela na kojem se izvodi studij koji student pohađa.
  8. Nastavnici i asistenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u slučaju obustave izravne kontakt nastave sukladno Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i nadležnog MZO, održavat će on-line nastavu predavanja i auditornih vježbi, a za održavanje laboratorijskih vježbi će pročelnici odjela u dogovoru s izvođačima kolegija na studiju donijeti odluku o načinu provođenja nastave.
  9. Upućuju se i redovni i izvanredni studenti da svu komunikaciju sa Studentskom službom obavljaju prvenstveno putem e-maila i tek po naputku djelatnice Studentske službe dođu osobno, a sve radi zaštite studenata i djelatnika.

Tehničko veleučilište u Zagrebu ima oko 4.000 studenata i preko 300 nastavnika/djelatnika/vanjskih suradnika te je važna njihova zaštita.

Uputa o postupanju vezano za COVID-19