Stipendija od 15000 kuna u sklopu SAP HANA laba @ TVZ

Novosti Stipendije Stipendija od 15000 kuna u sklopu SAP HANA laba @ TVZ

Stipendija od 15000 kuna u sklopu SAP HANA laba @ TVZ

Comments off

Tijekom 2014. godine Tehničko veleučilište u Zagrebu je potpisalo je ugovor za pristupanje SAP University alliance-u,  u sklopu kojeg je pokrenuta SAP HANA lab @ TVZ inicijativa, čiji je nositelj na TVZ-u je viši predavač Sergej Lugović.

Uz podršku SAP d.o.o. te regionalnog programa SAP University Alliance osigurana je i prva stipendija za jednog studenta TVZ-a u iznosu od 15000 kuna za godinu dana koja uključuje i stručno osposobljavanje za SAP HANA tehnologiju.

Dobitnik stipendije će imati prilike naučiti SAP HANA tehnologiju na realnom projektu u području maloprodaje koji ima i istraživački karakter, a ukoliko projekt bude uspješan otvara se mogućnost ulaska u SAP-ov globalni program Startup Focus (http://startupfocus.saphana.com) te otvaranje radnog mjesta.

SAP HANA lab @ TVZ inicijativa ima za cilj približiti tehnologiju svim studentima i omogućiti da u neformalnom okruženju nauče o istoj.

Uvjeti za prijavu za stipendiju:

  • znanje JAVA (server side Javascripts) i HTML5 – obavezno
  • poznavanje rada u alatima R, WEKA I Eclipse – nije obavezno

Dodatne inforamacije i prijave na slugovic@tvz.hr

O projektu

U suradnji SAP-a i TVZ-a pokrenut je SAP HANA LAB @ TVZ te je izabran prvi realni projekt na kojem će odabrani student imati priliku naučiti SAP HANA tehnologiju i steći iskustvo razvoja na istoj. Projekt se bavi prediktivnom analitikom u realnom vremenu na području maloprodaje. Nakon faze testnog razvoja projekt ima priliku ući u SAP-ov Startup Focus program i time osigurati zaposlenje. Ovaj projekt realiziran je u sklopu SAP University Alliance programa koji je prepoznao TVZ kao partnera.

O SAP HANA (http://hana.sap.com)

SAP HANA je in-memory baza podataka koja se koristi za procesuiranje transakcija, big data analitiku te čini osnovu novog SAP S4 sustava.  Korištenjem njemačkih inženjerskih znanja, SAP je ovom bazom podataka postao najbrže rastući dobavljač baza podataka na svijetu. Istovremeno SAP je pokrenuo Startup Focus, start-up eko sustav koji je samo u zadnje dvije godine pokrenuo preko 1700 startup tvrtki u 51 zemlji, koje se bave Big Data, prediktivnim i real time rješenjima.

O SAP-u (http://www.sap.com/croatia)

SAP je vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera s budžetom od oko 6 mlrd EUR-a za istraživanje i razvoj te prihodima od preko 17 mlrd EUR-a u 2014. Trenutno ima urede u preko 130 zemalja svijeta, gdje 80% najvećih svjetskih tvrtki koriste njegova rješenja. U Hrvatskoj je prisutan od 1995. godine, a neki od njegovih korisnika su INA, Ministarstvo Financija PLIVA, Podravka. Isto tako veliki broj međunarodnih tvrtki koji posluju u Hrvatskoj koriste SAP rješenja. Trenutno u hrvatskoj preko 200 tvrtki koristi SAP tehnologiju.