Humanitarni malonogometni turnir i koncert “Zvone u srcu”

Novosti Sport Humanitarni malonogometni turnir i koncert “Zvone u srcu”

Humanitarni malonogometni turnir i koncert “Zvone u srcu”

Comments off

Zvone u srcu

Djelatnici, učenici i roditelji Osnovne škole Pušća u suradnji s udrugom Majčina Krila po drugi puta će organizirati humanitarnu akciju (humanitarni malonogometni turnir i koncert) “Zvone u srcu” u svrhu prikupljanja novaca kako bi pomogli teško oboljelom kolegi Zvonimiru Filipoviću u njegovoj rehabilitaciji.

Zvone je u 27. godini života obolio je od listerijskog rombencefalitisa (listerijska upala moždanog debla) pri čemu su se formirali moždani apscesi. Preživio je s težim posljedicama (tetrapareza, disfagija, nemogućnost verbalne komunikacije, divergentni strabizam…). Zbog svega navedenog oporavak je dugotrajan. Prošao je rehabilitaciju u toplicama i sada nastavlja liječenje koje iziskuje znatna novčana sredstva.

Zvonimir je trenutno u programu neurorehabilitacije robotikom u Poliklinici Glavić u Zagrebu. Liječnici predviđaju potpuni oporavak kroz nekoliko mjeseci kontinuiranih terapija. Trošak tjedne terapije iznosi 13 500 kuna. Zvonimir i njegova obitelj nisu u mogućnosti podmiriti troškove liječenja, stoga je kolektiv OŠ Pušća s udrugom Majčina Krila ponovno odlučio pokrenuti humanitarnu akciju kako bismo omogućili Zvonimiru potpuni oporavak.

Humanitarna akcija će se održati 24. rujna 2017. godine na prostorima OŠ Pušća i NK Pušća. Novčana sredstva će biti prikupljena isključivo putem donacija, a svi izvođači i natjecatelji odreći će se svojih naknada u korist naše humanitarne akcije. Više detalja na Facebook eventu.