Sport

Sport

Sport i sportska natjecanja

Sport na TVZ-u je dobro razvijen, poklanja mu se posebna pažnja, a studentice i studenti mogu se uključiti u Sportsku udrugu studenata TVZ-a (SUS TVZ). Sportaši/ce redovito sudjeluju na studentskim natjecanjima na nivou Grada Zagreba i na Državnom studentskom natjecanju, a pripremamo se i za Europske studentske igre koje će 2016. održati u Zagrebu i Rijeci. U ukupnom poretku postižemo zapažene rezultate, a na Sportskom prvenstvu veleučilišta i visokih škola RH jedno smo od najboljih i najuspješnijih visokih učilišta već nekoliko godina za redom. Sudjelovanje na Elektrijadi, kao i interna natjecanja u malom nogometu i šahu samo su neke od aktivnosti kojima se bavi SUS TVZ-a. Organiziramo izlete, odlaske na rafting i paintball, sudjelujemo u školama plesa, jedrenja i skijanja, nudimo sportske aktivnosti u suradnji s drugim sportskim udrugama ili visokim učilištima.

Ako ste zainteresirani za natjecanje u nekom od sportova javite se jednom od nastavnika iz Kineziološke kulture. Na taj način možete obogatiti svoj studentski život, putovati, ali i olakšati obavljanje kolegija Kineziološka kultura.

 

Nastava iz Kineziolške kulture I, II, III, IV

Nastava je obavezna, ali se provodi na nešto drugačiji način nego što je to bilo tijekom dosadašnjeg školovanja. Cilj nastave Kineziološke kulture je poticanje razvoja psihofizičkih sposobnosti tjelesnim vježbanjem, te stjecanje cjeloživotne navike za redovitom tjelovježbom kao preduvjetom u očuvanju i unaprijeđenju zdravlja.

U velikoj ponudi raznih sportskih programa i tjelesnih aktivnsoti studenti sami biraju sadržaj na koji žele dolaziti ovisno o osobnim afinitetima i slobodnom vremenu. Iz ovog predmeta ne dobivaju se numeričke ocjene već samo potvrda o redovitosti pohađanja nastave na kraju svakog semestra.

Studenti koji su izvršili obvezu prema kolegiju Kineziolpka kultura (Tjelesna i zdravstvena kultura) na bilo kojem visokom učilištu stječu pravo prijepisa potpisa u skladu s Bolonjskom deklaracijom.

Sva dodatna pitanja koja imate, a vezana su uz sport, sportska natjecanja i nastavu iz Kineziološke kulture možete pročitati na web stranicama predmeta ili na intranet stranicama moj.tvz, Kineziološka kultura.

Za studente prve godine TVZ-a, tijekom prvog radnog tjedna bit će organizirana uvodna predavanja o načinu provođenja ovog predmeta. Na webu pročitajte obavijest koji dan i u koliko sati će se ta predavanja održati. Počnite na vrijeme i nastava TZK bit će vam zadovoljstvo i rasterećenje od učenja i ostalih obaveza.

Želimo vam dobar početak studentskog života!

 

Nastavnik/voditelj natjecanja

Marko Milanović, pred. (mmilanovic@tvz.hr)
– Bowling M, Ž
– Kros M, Ž
– Košarka M
– Odbojka M
– Odbojka na pijesku M
– Rolanje M, Ž

Boris Metikoš, v. pred. (bmetikos@tvz.hr)
– Atletika M, Ž
– Duatlon M, Ž
– Rukomet M
– Rukomet na pijesku M, Ž
– Borilački sportovi M, Ž – Karate, Judo, Tea Kwon Do

Valter Perinović, pred. (vperinovic@tvz.hr)
– Squash M, Ž
– Stolni tenis M, Ž
– Streljaštvo M, Ž
– Šah M, Ž
– Tenis M, Ž

Natalija Špehar, v. pred. (nspehar@tvz.hr)
– Badminton M, Ž
– Odbojka Ž
– Odbojka na pijesku Ž
– Plivanje M, Ž
– Vaterpolo M
– Futsal M