DOOR traži studente za suradnju na projektu REACH

Novosti Poslovi DOOR traži studente za suradnju na projektu REACH

DOOR traži studente za suradnju na projektu REACH

Comments off

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), koje se bavi održivim razvojem i energetskom učinkovitošću, poziva studente da se uključe u projekt REACH u sklopu kojeg je provedeno prvo mapiranje energetskog siromaštva u Hrvatskoj s ciljem ukazivanja na postojanje tog problema u Lijepoj našoj i nalaženja sustavnog rješenja kroz suradnju s Ministarstvom socijalne politike i mladih te relevantnim institutima i agencijama.

Baza projekta je terenski rad. U prvom krugu posjeta za 300-tinjak kućanstava u Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeni su uvjeti stanovanja domaćina (prvenstveno s energetskog aspekta), a u drugom krugu posjeta planiraju se implementirati neke mjere uštede energije u tim kućanstvima. U fazi implementacije DOOR želi angažirati studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Građevinskog fakulteta u Zagrebu (kao volontere) kako bi kvalitetno odradili ovakav posao te se bolje upoznali s mogućnostima racionalnog upravljanja energijom s ciljem poboljšanja uvjeta stanovanja i smanjenja troškova.

Također, DOOR je suglasan da se prikupljeni podaci i iskustava s terena koriste za potrebe izrade studentskih seminarskih, završnih i diplomskih radova te je u mogućnosti pokriti troškove prijevoza (2kn/km, automobil s barem 4 „terenca“) i pola dnevnice odnosno dnevnicu ovisno o trajanju pojedinog terena.

Zainteresirani se mogu prijaviti na projekt mailom na: jelena.radosevic@door.hr.

Studenti će prethodno terenskom radu proći trening koji će se održati 05.11.2015. sa programom u prilogu. Na treningu će studenti biti upoznati s osmišljenim mjerama, načinima pristupanja siromašnim kućanstvima kao i općenito s tematikom energetskog siromaštva.

REACH trening II program