Politika privatnosti

Politika privatnosti

Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje SZTVZ obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internetske stranice.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). SZTVZ ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Korištenje osobnih podataka

SZTVZ koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama te analize posjećenosti.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internetske stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva prilikom prijave s podacima iz AAI@EduHr sustava. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana SZTVZ se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internetske stranice putem usluge Google Analytics. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na ovoj stranici. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim SZTVZ-u.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući privolu prilikom prijave u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti SZTVZ u elektroničkom obliku na szbor@tvz.hr.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od SZTVZ-a u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav“), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor.