Novosti

Novosti

Upisi – ponovna e-prijava

Comments off

Iz tehničkih problema nestale su online prijave učinjene 14. 7. između 03:00 ujutro i 15.00. Molimo studente koji su se prijavili tog dana između 3.00 i 15:00 da isto učine ponovo.

Uz ispriku, ISVU koordinator za specijalizacije.

Ljetni popusti edukacija

Comments off

I ove godine Centar za cjeloživotno obrazovanje Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, pod kojim je i popularna NetAkademija, nude vruće popuste na sve termine edukacija u novoj akademskoj sezoni 2015/2016 za osobno, jednokratno plaćanje.

I već tradicionalno, popusti padaju kako vrijeme odmiče.

 • Za prijave od 20.07. – 31. 07. | 25% popusta
 • Za prijave od 01.08. – 16. 08. | 20% popusta
 • Za prijave od 17.08. – 31. 08. | 15% popusta

Postupkom prijave predbilježavate se za pohađanje edukacije u narednim terminima. Prijave nisu obvezujuće i informativnog su karaktera, a popusti će se obračunati tek prilikom slanja uplatnice.

Natječaj za studentske projekte u 2015. godini

Comments off

Na temelju članka 5. Pravilnika o financiranju studentskog zbora i studentskih programa, Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za studentske programe u 2015. godini.

Natječajem će biti financirane sljedeće kategorije:
1. Međunarodna suradnja,
2. Studentski mediji i informativni materijali,
3. Znanstveno stručni i tehnološki projekti,
4. Sport,
5. Društvene aktivnosti,
6. Programi za studente s posebnim potrebama,
7. Društveno korisni projekti,
8. Programi u domeni kulture.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi studenti TVZ-a, studentske udruge koje djeluju na TVZ-u ili grupe studenata s TVZ-a.

Natječaj je otvoren od 6. srpnja 2015. do 22. srpnja 2015. godine.

Dokumentacija se predaje osobno u urudžbenom uredu TVZ-a (Vrbik 8) ili preporučenom poštom.

Detaljnije informacije o postupku prijave te uvjetima pronađite u tekstu natječaja ovdje.

Obrazac F-2
Obrazac SU-1
Obrazac GS-1
Obrazac SP-1

Novosti glede upisa akademske godine 2015./2016.

Comments off

Cijene školarina za upis akademske godine 2015./2016. na nekom od pred-diplomskih redovitih stručnih studija

Sukladno dokumentu priloženom ovdje, svi studenti, koji po kriterijima specificiranim u istom nisu oslobođeni plaćanja školarine za upis akademske godine 2015./2016. na nekom od pred-diplomskih redovitih stručnih studija, plaćaju sljedeće:

 • Plaćaju fiksni iznos participacije školarine u visini ukupnog iznosa od: 5.000,00 kn + „ponovni upisi kolegija“, s time da se ista može plaćati u dvije rate, prilikom upisa u zimski i prilikom upisa u ljetni semestar, to jest dva puta po 50% ukupnog iznosa
 • Za ponovni upis kolegija studenti su dužni platiti iznos od 500,00 kn po predmetu kojeg student upisuje po 2. put, odnosno 1.000,00 kn po predmetu kojeg student upisuje vise od 2.
 • Također, prilikom podnošenja zamolbe za naknadni upis semestra, student je dužan uplatiti iznos od 500,00 kn.

 

Cijene školarina za upis akademske godine 2015./2016. na nekom od novo-uvedenih pred-diplomskih izvanrednih stručnih studija

Sukladno dokumentu priloženom ovdje, cijene školarina za upis akademske godine 2015./2016. na nekom od novo-uvedenih pred-diplomskih izvanrednih stručnih studija iznose:

 • visina školarine za pravne osobe iznosi 15.000 kn (vrijednost 1 ECTS boda iznosi 250,00 kn – 60 ECTS x 250,00 kn)
 • visina školarine za fizičke osobe iznosi 12.000 kn (vrijednost 1 ECTS boda iznosi 200,00 kn – 60 ECTS x 200,00 kn)
 • visina školarine za fizičke osobe, a koje imaju status hrvatskih branitelja, djece poginulih, umrlih, zatočenih iii nestalih hrvatskih branitelja, te HRVI Domovinskog rata I skupine, uz predočenje svih potrebnih potvrda za ostvarivanje prava, iznosi 9.000 kn (navedena skupina ostvaruje popust te vrijednost jednog ECTS boda iznosi 150,00 kuna – 60 ECTS x 150,00 kn)
 • visina školarine za studente koji nisu državljani EU iii nemaju hrvatsko državljanstvo iznosi 15.000 kn (vrijednost 1 ECTS boda iznosi 250,00 kn – 60 ECTS x 250,00 kn)

 

Ostali troškovi za upis akademske godine 2015./2016.

Osim cijena školarine, svi studenti koji upisuju akademsku godinu 2015./2016. na nekom od redovitih ili izvanrednih pred-diplomskih stručnih studija dužni su plaćati neke dodatne troškove:

 • Studenti koji upisuju akademsku godinu na nekom od redovitih pred-diplomskih stručnih studija:
  • prilikom upisa akademske godine, plaćaju troškove upisa u iznosu od 250,00 kn
 • Studenti koji upisuju akademsku godinu na nekom od izvanrednih pred-diplomskih stručnih studija:
  • prilikom upisa akademske godine, plaćaju troškove razredbenog postupka u iznosu 250,00 kn
  • prilikom upisa akademske godine, plaćaju troškove upisa u iznosu od 250,00 kn
 • Studenti koji, kao prijelaznici sa drugih studija, upisuju akademsku godinu na nekom od redovitih pred-diplomskih stručnih studija:
  • prilikom podnošenja molbe za prijelaz, plaćaju iznos od 500,00 kn
  • prilikom upisa akademske godine, plaćaju troškove upisa u iznosu od 1.000,00 kn.

 

Uvjeti za ostvarivanje prijelaza na stručne studije Informatičko-računarskog odjela

Sukladno dokumentu priloženom ovdje, vrijede sljedeći uvjeti za ostvarivanje prijelaza na stručne studije Informatičko-računarskog odjela:

 • Redovni pred-diplomski stručni studiji informatike i računarstva:
  • Student može prijeći sa svih srodnih tehničkih studija, osim sa studija unutar Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.
  • Student koji želi ostvariti prijelaz mora imati status redovnog studenta na studiju sa kojega prijelazi, te mora podnijeti molbu za prijelaz, te svu pripadajuću dokumentaciju (prema uputi studentske službe), najkasnije do 15. srpnja 2015.
  • Na studiju sa kojega prijelazi student mora imati ostvarenih najmanje 60 ECTS bodova
  • Na studiju na koji prelazi (Stručni studij informatike ili Stručni studij računarstva) student mora
   • Imati priznato dovoljno ECTS bodova da može upisati drugu godinu studija (50 ECTS bodova)
   • Iznimno će se razmatrati molbe gdje nije moguće izvršiti priznavanje zbog ne srodnih planova i programa studija sa kojega prijelazi
 • Izvanredni pred-diplomski stručni studiji informatike i računarstva:
  • Student može prijeći sa svih srodnih tehničkih studija, i studija unutar Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.
  • Student koji želi ostvariti prijelaz mora podnijeti molbu za prijelaz, te predati svu pripadajuću dokumentaciju (prema uputi studentske službe), najkasnije do 7. rujna 2015.
  • Na studiju sa kojega prijelazi student mora imati ostvarenih najmanje 60 ECTS bodova
  • Na studiju na koji prelazi (Stručni studij informatike iii Stručni studij računarstva) student mora imati priznato minimalno 40 ECTS bodova

Za bilo što detaljnije, pogledati spomenuti dokument ili se raspitati u studentskoj službi.

 

Važna napomena kod upisa zimskog/ljetnog semestra od akademske godine 2015./2016.

Sukladno programskom ugovoru, „Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske“ traži od „Tehničkog veleučilišta u Zagrebu“ da se kolegiji neke godine studija odrađuju u onoj godini studija za koju su namijenjeni, pod iznimkom ponovnog upisa kolegija iz nižih godina studija.

Međutim, prije ove odluke bilo je omogućeno upisati do 40 ECTS bodova putem Studomata, te su studenti upisivali prvo obavezne predmete trenutne godine, zatim nepoložene predmete te na kraju izborne predmete iz trenutne i viših godina i tako skupljali onih 55 ECTS bodova kako bi se osigurali od neplaćanja školarine iduće godine. Tu nastupa navedena promjena koja kada se zbroji semestralno daje 66 ECTS bodova po godini koje student može upisati, što opet pomaže, no istovremeno spriječava upis prekomjernih ECTS bodova.

Stoga, za sve pred-diplomske stručne studije snižen je maksimalni broj ECTS bodova koji se može na Studomat-u upisati prilikom upisa zimskog/ljetnog semestra akademske godine 2015./2016., sa 40 ECTS-a na 33 ECTS-a, s time da za one studente kojima je tim pragom onemogućen ponovni upis kolegija iz nižih godina postoji mogućnost molbe za upis do 40 ECTS-a po semestru. Također, istom molbom se mogu tražiti i dodatni izborni predmeti.

S druge strane, razlog zašto je izabran prag od točno 33 ECTS bodova je taj što se, po pravilniku o studiranjuu pravilu u svakom semestru upisuje do 30 ECTS bodova za predmete iz tekućeg semestra studija i do 40 ECTS bodova za predmete iz prijašnjih godina studija koji se ponovno upisuju, a nije se uvijek moglo namjestiti da se može upisati do 30 ECTS bodova po semestru za predmete iz tekućeg semestra. Također, ovo „u pravilu” znači da se tih „do 40 ECTS-a“ mogu iskoristi za dodatne izborne predmete.

UNIverzI-JA-DA

Comments off

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisala je sporazum s udrugom Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. koji definira studentski zadatak za izradu mobilne aplikacije.

UNIverzI-JA-DA je projekt za dodjelu financijskih sredstava najboljim studentskim rješenjima koja pomažu u rješavanju otvorenih pitanja tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Studentski projekti trebaju doprinositi s društveno korisnim inovacijama koje će studentskoj populaciji te građanima općenito pomagati kod rješavanja izazova tijekom, ali i nakon ESI2016. Osnovni je smisao projekta UNIverzI-JA-DA pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju sa poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju.

Područja u kojima se može prijaviti projekt:
• Mobilna aplikacija (službena aplikacija ESI2016)
• Turistička promocija hrvatske kulture i sporta

Prijaviti se mogu (redovni i izvanredni) studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Prijava je moguća pojedinačno, ili u timu. Natječaj je otvoren od 14. svibnja do 14. rujna 2015. g. Posebna pažnja prilikom evaluacije prijava obratit će se na inovativnost, izvedivost projekta, iskustvo i kvalificiranost tima, dodanu vrijednost te financijske resurse, a na natječaj se prijavljuje putem web stranice Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora.

Šest finalista bit će odabrano 21. rujna, a predstavljanje projekata od strane studenata i objava pobjednika natječaja uslijedit će 11. studenoga 2015. godine.

Natječaj za studentski posao – Tehnički instruktor u školskom centru

Comments off

Tvrtka Tokić d.o.o., najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj te ovlašteni uvoznik i distributer preko 150 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila, raspisuje natječaj za poziciju

Tehnički instruktor u školskom centru – student

Tehnički školski centar, jedinstveni je edukacijski centar za automehaničare/autoelektričare/ automehatroničare i druge zainteresirane, u kojem se održavaju praktične radionice, seminari i obrazovni programi. Zbog proširenja obujma posla, zapošljavamo dva studenta/-ice završnih godina tehničkih fakulteta.

Natječaj – instruktor u TEC-u se nalazi na ovoj poveznici.

Besplatni VIDI časopisi za najbolje TVZ-ovce!

Comments off

Bivši student našeg Veleučilišta (želi ostati anoniman) poklonio je 50 primjeraka časopisa VIDI za 50 najboljih studenata TVZ-a (studiji informatike, računarstva i elektrotehnike), jer kako kaže, dok je studirao teško je dolazio do novog broja jer nije imao preveliki džeparac, a volio ga je čitati, pa sada, kada to može omogućiti drugima, želi počastiti jednu generaciju.

Časopisi su pristigli na TVZ i studenti će dobiti obavijest putem e-maila gdje i kada mogu preuzeti časopis.

Tribina o zapošljavanju – tko nam može pomoći?

Comments off

Mjesečna tribina Centra za karijerno savjetovanje

srijeda, 10.6.2014. u 18:30, Mala dvorana, Konavoska 2

Uzdaj se use i „domaće izdajnike“!

Kraj je školske godine, nadam se da ste pri kraju s obavezama i možete dignuti glavu prema promišljanju budućnosti – zapošljavanju. Naravno da je tribina namijenjena i svima vam koji tek stvarate svoj životopis, portfelj radova i referenci i želite se kvalitetno informirati o raspoloživim modelima i metodama podrške.

Na koga se (osim na sebe) i kako možete osloniti razgovarat ćemo na otvoren i konkretan način. Dva su panelista:

 • Dubravko Ban, SPAN (ex TVZ student)
  koji će kroz primjer osobnog  promišljanja ali i proaktivnog djelovanja i konkretnog iskustva zapošljavanja približiti najbolju praksu izgradnje i okretanja vlastitim (unutrašnjim) snagama i
 • Rade Buinac, TVZ,
  koji će inicijativom revitalizacije TVZ Alumni zajednice približiti brojne resurse naših bivših kolega – sad u ulozi „domaćih izdajnika“, koji vam stoje na raspolaganju, željni pomoći ukoliko ih na vrijeme i kroz Alumni kanal kontaktirate.

Tribinu će voditi i moderitrati Vjeran Bušelić, voditelj Centra za IT karijerno savjetovanje uz aktivni doprinos svih prisutnih. Jer tribine i nisu pokrenute da bi slušali nečija izlaganja, nego kako bi i vi dali aktivan doprinos i saznali točno ono što vas zanima.

Elektrijada 2015.

Comments off

Ovogodišnja Elektrijade održana je u Bečićima pored Budve u Crnoj Gori od 19.5. do 23.5.2015. Usporedivši ovogodišnji plasman s prošlogodišnjim, Tehničko veleučilište u Zagrebu je u generalnom plasmanu puno bolje rangirano.

Bili smo 6 od 20 (prošle godine 9 od 17), u znanstvenim disciplinama smo ostvarili jednako tako 6. mjesto od 15 te u sportu 6. mjesto od 20. Najistaknutiji uspjesi su 2. i 3. mjesto Josipa Hanaka te Zvonimira Jakopića u Obnovljivim izvorima energije gdje smo ujedno bili drugi kao tim, dok smo u Osnovama elektrotehnike bili 4. tim, a Hanak je bio drugoplasirani.

Po pitanju sportskih dostignuća osvojili smo tri bronce. (rukomet(m), stolni tenis(m), veslanje(ž))  Na kraju valja istaknuti da je asistent Ivor Marković obranio prvo mjesto u veslanju u disciplini 250 metara te je prof. Boris Metikoš bio 3. u istoj disciplini. Uspjeh je još veći kada se napomene da smo od svih sudionika iz Hrvatske drugoplasirani te zaostajemo jedino za FER-om iz Zagreba.

Rezultati ovogodišnje Elektrijade:

 • Rukomet (m) – 3. mjesto
 • Stolni tenis (m) – 3. mjesto
 • Veslanje (ž) – 3. mjesto
 • Obnovljivi izvori (grupno) – 2. mjesto
 • Obnovljivi izvori (pojedinačno) – 2. i 3. mjesto
 • Osnove elektrotehnike (grupno) – 4. mjesto
 • Osnove elektrotehnike (pojedinačno) – 2. mjesto
 • Veslanje (nastavnici) – 1. i 3. mjesto

Ukupni plasman – 6. mjesto (od hrvatskih učilišta 2. mjesto)