Novosti

Novosti

Prijavite se za sport i sportska natjecanja na TVZ-u

Comments off

Pozivamo sve studentice i studente zainteresirane za natjecanje u pojedinom sportu na bilo kojem nivou, od internog, gradskog ili državnog da se jave jednom od nastavnika Kineziološke kulture zaduženom za taj sport.

Na e-mail nastavnika pošaljite osnovne informacije: ime i prezime, JMBAG, odjel na kojem studirate, sport(ovi) koji vas interesiraju, broj mobitela i e-mail te vaše natjecateljsko iskustvo.

Ako se nikad niste natjecali, a imate volju slobodno se javite jer studentska natjecanja su i druženje, zabava i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Više informacija o samim sportu i natjecanjima na TVZ-u možete pronaći ovdje, kao i kontakte nastavnika po sportovima.

Dosadašnje sportske uspjehe kolega na TVZ-u potražite ovdje.

Erasmus+ natječaj za studente za ljetni semestar 2015./2016.

Comments off

U okviru programa Erasmus+ Tehničko veleučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu financijske potpore studentima za realizaciju mobilnosti na inozemnim visokoškolskim ustanovama ili tvrtkama unutar Europske unije, za ljetni semestar akademske godine 2015./2016.

Primarni cilj boravka studenata na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi je studijski boravak ili obavljanje stručne prakse. Primarni cilj boravka studenata u inozemnoj tvrtki je obavljanje stručne prakse.

Detalje natječaja pogledajte ovdje: SZP Erasmus Natjecaj ljeto 2015./2016.

TVZ partner još jednog Zagreb Connecta

Comments off

TVZ je i ove godine partner Zagreb Connecta, startup konferencije koja omogućuje mladim tehnološkim poduzetnicima da predstave svoje ideje, rade sa međunarodnim mentorima te predstave svoje ideju investitorima. Dosadašnji uspjesi pojednih studenata TVZ-a na području pokretanja novih tvrtki daje nam razlog da TVZ pruži dodatnu podršku studentima.

Svi studenti koji bi se željeli javiti na Zagreb Conncet, imaju pitanja ili već gotov projekt neka se jave višem predavaču Sergeju Lugoviću (slugovic@tvz.hr) koji će im pokušati dati odgovore i smjernice za prijavu na događanje.

Po potrebi, moguće je održavanje i serije pripremnih konzultacija na kojima bi studenti mogli pripremiti što bolje prijave radova.

Poziv na Zagreb Connect je ovdje: poziv (hrv) i poziv (eng).

Kantina na elektrotehničkom odjelu je otvorila svoja vrata

Comments off

TVZ je napokon dobio svoju studentsku menzu! Na elektrotehničkom odjelu, u Konavoskoj 2, otvoren je novi restoran SC-a Zagreb.

Studentski zbor moli Vas da budete strpljivi. Prostor je malen i može primiti maksimalno 50 studenata. U slučaju gužve pokušajte se ne zadržavati u prostoru za konzumiranje hrane kako bi i ostali studenti mogli sjesti i pojesti svoj obrok.

Sve primjedbe i prijedloge možete poslati na email adresu: szbor@tvz.hr .

Uskoro 11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Comments off

Ovogodišnji Sajam bit će najveći do sada s preko 80 izlagača iz čak 18 zemalja!

Institut za razvoj obrazovanja organizira 11. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 13. listopada 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 15. listopada 2015. na Sveučilištu u Rijeci. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Slovenija, a na Sajmu će sudjelovati više od 80 izlagača iz čak 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike, Bliskog Istoka i Azije koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja. Na Sajmu će se predstaviti vodeća slovenska visoka učilišta i različiti programi financijske pomoći za hrvatske studente te će po prvi puta biti izloženi i atraktivni studentski projekti poput bolida i bespilotnih letjelica proizvedenih na slovenskim visokim učilištima. Detaljnije informacije o Sajmu i program događanja dostupni su na web stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja predstavljaju se stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Na jednom mjestu posjetitelji će moći pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu što Sajam čini jedinstvenim događajem ovakve vrste u Europi. U okviru Sajma pružat će se informacije o više od 5,000 dostupnih stipendija. Posebna novina ovogodišnjeg Sajma će biti izlaganje atraktivnih studentskih projekata, bolida i bespilotnih letjelica, koji predstavljaju konkretan rezultat studiranja na određenim visokim učilištima u Sloveniji.

Na 11. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu predstavit će preko 80 izlagača iz čak 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije: Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Švicarska, Ujedinjeni Arapski Emirati te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Među izlagačima su brojne institucije, uključujući visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, tvrtke, zaklade, nevladine udruge, veleposlanstva i inozemne kulturne centre.

Iz programa 11. Sajma stipendija i visokog obrazovanja izdvajamo:

 • Predstavljanje Zemlje partnera Slovenije: Ove godine Sajam stavlja naglasak na mogućnosti studiranja, stipendiranja i usavršavanja u Sloveniji. Dr. sc. Maja Makovec Brenčič, ministrica za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije te mnogi drugi ugledni gosti iz Slovenije prisustvovat će otvorenju Sajma.
 • Ugledne goste govornike: Na otvorenju Sajma očekuje se mr. sc. Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, zatim dr. sc. Maja Makovec Brenčič, ministrica za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije i Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, kao i brojni drugi ugledni gosti.
 • Stručni okrugli stol: pod nazivom „Povećanje dostupnost visokog obrazovanja kroz studentske potpore“ na kojemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, i sporta, visokih učilišta, studenata i Instituta za razvoj obrazovanja
 • Predstavljanje studentskih organizacija koje nude brojne mogućnosti za međunarodnu mobilnost i razne aktivnosti za razvoj vještina i kompetencija koje su važne za uspjeh u karijeri.
 • Besplatne praktične radionice o polaganju standardiziranih testova (TOEFL, GMAT, GRE, SAT i ACT) te pisanju eseja i preporuka, kao bitnim dijelovima upisnog procesa.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Primorsko Goranska županija te Grad Rijeka (Donatori i pokrovitelji), Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije, Centar Republike Slovenije za mobilnost i europske programe obrazovanja i usavršavanja (CMEPIUS) i Veleposlanstvo Republike Slovenije (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci (Glavni Partneri) te RIT Croatia, UniWorld i slovenska sveučilišta Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem (Srebrni sponzori).

O institutu za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već šesnaest godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, povezivanja visokog obrazovanja s tržištem rada te akademske mobilnosti, a od 2005. godine jednom godišnje organizira Sajam stipendija i visokog obrazovanja na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Sajam stipendija i visokog obrazovanja događaj je neprofitnog karaktera od iznimne važnosti za hrvatsku akademsku zajednicu i društvo u cjelini te je u 11 godina svojeg postojanja postao jedan od najvažnijih događaja u visokom obrazovanju u Južnoj i Jugoistočnoj Europi.

Pratite rad IRO-a na Facebooku, lajkajte stranicu: Institut za razvoj obrazovanja

Promjene kolegija na stručnom studiju informatike i računarstva

Comments off

Promjene na stručnom studiju informatike:

 • [I semestar] Uvod u uredsko poslovanje mijenja ime u Uredsko poslovanje.
 • [II semestar] Građa digitalnih sklopova i uređaja mijenja ime u Građa računala
 • [II semestar] Građa računala postaje izborni predmet samo za studente koji žele upisati smjer Organizacija i informatizacija ureda
 • [II semestar] Uvod u elektroničko poslovanje mijenja ime u Elektroničko poslovanje
 • [II semestar] Uvođenje novog izbornog kolegija Tržišne komunikacije za smjer elektroničko poslovanje
 • [II semestar] Uvođenje novog izbornog kolegija Dizajn i vizualno značenje u II semestar
 • [III semestar] Operacijski sustavi na smjeru Informatički dizajn zamjenjuje se sa obaveznim predmetom iz V semestra, Teorija i razvoj dizajna
 • [III semestar] Operacijski sustavi na smjeru Elektroničko poslovanja zamjenjuje se sa novim obaveznim predmetom Društvene mreže
 • [III semestar] Vjerojatnost i statistika postaje izborni predmet
 • [IV semestar] Jezik i računalo mijenja ime u Projektno programiranje
 • [IV semestar] Uvod u XML programiranje mijenja ime u XML programiranje
 • [IV semestar] Izmjena primijenjene tehnologije i imena kolegija Tehnički informacijski sustavi I u Digitalno poduzetništvo
 • [V semestar] Uvođenje novog obaveznog kolegija Razvoj računalnih igara u V semestar
 • [VI semestar] Izmjena obaveznog kolegija Oblikovanje e-literature u izborni kolegij
 • [VI semestar] Uvođenje novog izbornog kolegija: Dizajn i primjena vektorske grafike
 • [VI semestar] Uvođenje novog izbornog kolegija: Digitalna televizija

Promjene na stručnom studiju računarstva:

 • [II semestar] Osnove elektrotehnike i elektronike prilagođava sadržaj elektronici
 • [III semestar] Predmet arhitektura računala mijenja satnicu sa 45+15+15 (auditorne+laboratorijske) na 30+15 (auditorne) te pripadno i sadržaj te broj ECTS bodova sa 7 na 4
 • [III semestar] Uvodi se novi obavezni predmet Osnove digitalnih računala gdje se obrađuje primjer mikrokontolera i programiranje u strojnom jeziku. Opterećenje predmeta je 15+15, odnosno 3ECTS boda. Eventualno opterećenje studenata će se povećati u slijedećim akademskim godinama ako se procijeni potreba.
  Nekonvencionalni računali postupci
 • [V semestar] Vraćanje starog izbornog predmeta Nekonvencionalni računali postupci
 • [V semestar] Vraćanje starog izbornog predmeta 83678 Programiranje u otvorenim sustavima
 • [V semestar] Postavljanje novog izbornog predmeta Napredno programiranje u jeziku Python
 • [VI semestar] Uvođenje novog izbornog kolegija Razvoj računalnih igara

Za detaljnije informacije i obrazloženja, javiti se svojim studentskim predstavnicima.

BTnet d.o.o. traži studente za rad putem student servisa

Comments off

Studentski poslovi u BTnet-u omogućuju studentima stjecanje informatičkih znanja i komunikacijskih vještina koje će im u budućnosti koristiti na tržištu rada.

Potrebne informacije studenti stječu za vrijeme plaćene edukacije.

Posao uključuje odgovaranje na upite korisnika vezano za usluge i proizvode,  te pružanje tehničke podrške.

Poželjno je da student radi barem 6 mjeseci. Radno vrijeme je fleksibilno, oko 20 sati tjedno.

Životopisi se mogu slati na info@btnet.hr, najkasnije do 01.10.2015.

Poziv na pridruženje Hrvatskom društvu mladih Pametna špica

Comments off

Pametna špica je projekt poticanja mladih na vannastavno učenje, cjeloživotno učenje i samozapošljavanje, koji smo započeli 2012. godine kao događaj, da bi s vremenom osnovali i Hrvatsko društvo mladih Pametna špica. Od prve Špice do danas na našim događajima obradili smo puno kvalitetnih tema (Kultura suradnje, Start-upovi, Samomotivacija, Žene poduzetnice, Multikulturlnost i kultura suradnje, itd.) na kojima se okupilo više od 800 studenata (sa svih fakulteta i visokih škola) i mladih poduzetnika iz Hrvatske, ali smo imali i goste, te stalne sudionike iz BiH i Slovenije. Više informacijama o tim događajima možete naći na Web i Facebook stranici Pametne Špice.

Naredna, 16. Pametna špica, održati će se 17.10.2015. godine u Zagrebu, s temom “Osobna snaga i globalno tržište (Mladi ljudi koji mijenjaju svijet)”. Nakon razgovora s potencijalnim gostima, čekamo odgovore sljedećih mladih poduzetnika, koji su svojim poslovanje uspjeli napraviti uspjeh na globalnom tržištu ili imaju potencijal za to, a koji bi se predstavili na Špici: Matija Žulj (Agrivi), Filip Smerdelj (Drinkopoly), Boris Antonić (Adria Scan), Petra Škarja (promotorica poduzetništva, autorica poduzetničkih knjiga, Slovenija), Dean Despotović (Voxterr) i Antonija Horak (Tutotod). Ujedno bismo 15 minuta govorili o zdravlju (dr. Sonja Weiss) i utjecaju „studentskog stresa“ na imunitet. Ukoliko ste tada u Zagrebu, bilo bi nam drago da nam se pridružite.

Vise informacija uskoro …

TVZ raspisuje natječaj za upis na izvanredne preddiplomske stručne studije

Comments off

Tehničko Veleučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za upise na trogodišnje izvanredne preddiplomske stručne studije za akademsku godinu 2015/2016:

 • Preddiplomski stručni studij Elektrotehnike
 • Preddiplomski stručni studij Graditeljstva
 • Preddiplomski stručni studij Informatike
 • Preddiplomski stručni studij Mehatronike
 • Preddiplomski stručni studij Računarstva

Pravo upisa stječe se putem razredbenog postupka koji će se održati u subotu, 19. rujna 2015. u 9 sati.

Prijave za razredbeni postupak pristupnici predaju do 12. rujna 2015. elektroničkim putem na stranici:

Dokumentacija se zaprima 14. i 15. rujna 2015.

Više informacija na: http://www.tvz.hr

Stučno osposobljavanje i posao kao Support Technician!

Comments off

Hands on Server Support d.o.o. traži perspektivne mlade ljude, spremne na usvajanje novih znanja.

Ponosni smo na svoj timski princip rada kroz koji provodimo razvijen sustav edukacija. Naša je vizija zajedničko učenje i napredovanje, a potičemo i individualan razvoj financiranjem raznih certifikata. Ukoliko želiš raditi u dinamičnom okruženju te si spreman na učenje novih vještina, savršena si osoba za naš tim!

Tko se može prijaviti?
Tražimo bivše studente bez iskustva za Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, ali pružamo mogućnost nastavka radnog odnosa na neodređeno vrijeme. S obzirom na važnost i dugotrajnost naših internih edukacija, cilj nam je zaposliti kadar koji će ostati sa nama i nakon programa osposobljavanja.

Više informacija i samu prijavu možete pronaći ovdje.