Novosti

Novosti

Besplatni VIDI časopisi za najbolje TVZ-ovce!

Comments off

Bivši student našeg Veleučilišta (želi ostati anoniman) poklonio je 50 primjeraka časopisa VIDI za 50 najboljih studenata TVZ-a (studiji informatike, računarstva i elektrotehnike), jer kako kaže, dok je studirao teško je dolazio do novog broja jer nije imao preveliki džeparac, a volio ga je čitati, pa sada, kada to može omogućiti drugima, želi počastiti jednu generaciju.

Časopisi su pristigli na TVZ i studenti će dobiti obavijest putem e-maila gdje i kada mogu preuzeti časopis.

Tribina o zapošljavanju – tko nam može pomoći?

Comments off

Mjesečna tribina Centra za karijerno savjetovanje

srijeda, 10.6.2014. u 18:30, Mala dvorana, Konavoska 2

Uzdaj se use i „domaće izdajnike“!

Kraj je školske godine, nadam se da ste pri kraju s obavezama i možete dignuti glavu prema promišljanju budućnosti – zapošljavanju. Naravno da je tribina namijenjena i svima vam koji tek stvarate svoj životopis, portfelj radova i referenci i želite se kvalitetno informirati o raspoloživim modelima i metodama podrške.

Na koga se (osim na sebe) i kako možete osloniti razgovarat ćemo na otvoren i konkretan način. Dva su panelista:

 • Dubravko Ban, SPAN (ex TVZ student)
  koji će kroz primjer osobnog  promišljanja ali i proaktivnog djelovanja i konkretnog iskustva zapošljavanja približiti najbolju praksu izgradnje i okretanja vlastitim (unutrašnjim) snagama i
 • Rade Buinac, TVZ,
  koji će inicijativom revitalizacije TVZ Alumni zajednice približiti brojne resurse naših bivših kolega – sad u ulozi „domaćih izdajnika“, koji vam stoje na raspolaganju, željni pomoći ukoliko ih na vrijeme i kroz Alumni kanal kontaktirate.

Tribinu će voditi i moderitrati Vjeran Bušelić, voditelj Centra za IT karijerno savjetovanje uz aktivni doprinos svih prisutnih. Jer tribine i nisu pokrenute da bi slušali nečija izlaganja, nego kako bi i vi dali aktivan doprinos i saznali točno ono što vas zanima.

Elektrijada 2015.

Comments off

Ovogodišnja Elektrijade održana je u Bečićima pored Budve u Crnoj Gori od 19.5. do 23.5.2015. Usporedivši ovogodišnji plasman s prošlogodišnjim, Tehničko veleučilište u Zagrebu je u generalnom plasmanu puno bolje rangirano.

Bili smo 6 od 20 (prošle godine 9 od 17), u znanstvenim disciplinama smo ostvarili jednako tako 6. mjesto od 15 te u sportu 6. mjesto od 20. Najistaknutiji uspjesi su 2. i 3. mjesto Josipa Hanaka te Zvonimira Jakopića u Obnovljivim izvorima energije gdje smo ujedno bili drugi kao tim, dok smo u Osnovama elektrotehnike bili 4. tim, a Hanak je bio drugoplasirani.

Po pitanju sportskih dostignuća osvojili smo tri bronce. (rukomet(m), stolni tenis(m), veslanje(ž))  Na kraju valja istaknuti da je asistent Ivor Marković obranio prvo mjesto u veslanju u disciplini 250 metara te je prof. Boris Metikoš bio 3. u istoj disciplini. Uspjeh je još veći kada se napomene da smo od svih sudionika iz Hrvatske drugoplasirani te zaostajemo jedino za FER-om iz Zagreba.

Rezultati ovogodišnje Elektrijade:

 • Rukomet (m) – 3. mjesto
 • Stolni tenis (m) – 3. mjesto
 • Veslanje (ž) – 3. mjesto
 • Obnovljivi izvori (grupno) – 2. mjesto
 • Obnovljivi izvori (pojedinačno) – 2. i 3. mjesto
 • Osnove elektrotehnike (grupno) – 4. mjesto
 • Osnove elektrotehnike (pojedinačno) – 2. mjesto
 • Veslanje (nastavnici) – 1. i 3. mjesto

Ukupni plasman – 6. mjesto (od hrvatskih učilišta 2. mjesto)

Dan otvorenih vrata Elektrotehničkog odjela

Comments off

Dana 02.06.2015. Elektrotehnički odjel Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu ponovo organizira jednodnevni skup pod nazivom Dan otvorenih vrata Elektrotehničkog odjela.

Bivši studenti Elektrotehničkog odjela TVZ-a i ostali stručnjaci ovom će prilikom prenijeti sadašnjim studentima svoja iskustva stečena prilikom studiranja, zapošljavanja i trenutnog rada u vodećim tvrtkama iz područja elektrotehnike i računarstva.

Studenti i ostali posjetitelji će imati priliku upoznati naše studijske programe, područja rada pojedinog zavoda, laboratorije i opremu kojom raspolažu te se družiti s nastavnim osobljem.

Cilj događanja je približavanje rada Elektrotehničkog odjela studentima, lakši izbor usmjerenja kojeg će studenti upisati, poticanje studenata na kvalitetnije promišljanje o budućem zvanju kroz druženje.

Ne propustite priliku da čujete korisne informacije i da se družite sa sadašnjim i budućim kolegama.

Više informacija te program za Dan otvorenih vrata Elektrotehničkog odjela možete vidjeti na našim WEB stranicama – http://nastava.tvz.hr/dovelo/

Program otvorenih vrata,

Stipendija od 15000 kuna u sklopu SAP HANA laba @ TVZ

Comments off

Tijekom 2014. godine Tehničko veleučilište u Zagrebu je potpisalo je ugovor za pristupanje SAP University alliance-u,  u sklopu kojeg je pokrenuta SAP HANA lab @ TVZ inicijativa, čiji je nositelj na TVZ-u je viši predavač Sergej Lugović.

Uz podršku SAP d.o.o. te regionalnog programa SAP University Alliance osigurana je i prva stipendija za jednog studenta TVZ-a u iznosu od 15000 kuna za godinu dana koja uključuje i stručno osposobljavanje za SAP HANA tehnologiju.

Dobitnik stipendije će imati prilike naučiti SAP HANA tehnologiju na realnom projektu u području maloprodaje koji ima i istraživački karakter, a ukoliko projekt bude uspješan otvara se mogućnost ulaska u SAP-ov globalni program Startup Focus (http://startupfocus.saphana.com) te otvaranje radnog mjesta.

SAP HANA lab @ TVZ inicijativa ima za cilj približiti tehnologiju svim studentima i omogućiti da u neformalnom okruženju nauče o istoj.

Uvjeti za prijavu za stipendiju:

 • znanje JAVA (server side Javascripts) i HTML5 – obavezno
 • poznavanje rada u alatima R, WEKA I Eclipse – nije obavezno

Dodatne inforamacije i prijave na slugovic@tvz.hr

O projektu

U suradnji SAP-a i TVZ-a pokrenut je SAP HANA LAB @ TVZ te je izabran prvi realni projekt na kojem će odabrani student imati priliku naučiti SAP HANA tehnologiju i steći iskustvo razvoja na istoj. Projekt se bavi prediktivnom analitikom u realnom vremenu na području maloprodaje. Nakon faze testnog razvoja projekt ima priliku ući u SAP-ov Startup Focus program i time osigurati zaposlenje. Ovaj projekt realiziran je u sklopu SAP University Alliance programa koji je prepoznao TVZ kao partnera.

O SAP HANA (http://hana.sap.com)

SAP HANA je in-memory baza podataka koja se koristi za procesuiranje transakcija, big data analitiku te čini osnovu novog SAP S4 sustava.  Korištenjem njemačkih inženjerskih znanja, SAP je ovom bazom podataka postao najbrže rastući dobavljač baza podataka na svijetu. Istovremeno SAP je pokrenuo Startup Focus, start-up eko sustav koji je samo u zadnje dvije godine pokrenuo preko 1700 startup tvrtki u 51 zemlji, koje se bave Big Data, prediktivnim i real time rješenjima.

O SAP-u (http://www.sap.com/croatia)

SAP je vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera s budžetom od oko 6 mlrd EUR-a za istraživanje i razvoj te prihodima od preko 17 mlrd EUR-a u 2014. Trenutno ima urede u preko 130 zemalja svijeta, gdje 80% najvećih svjetskih tvrtki koriste njegova rješenja. U Hrvatskoj je prisutan od 1995. godine, a neki od njegovih korisnika su INA, Ministarstvo Financija PLIVA, Podravka. Isto tako veliki broj međunarodnih tvrtki koji posluju u Hrvatskoj koriste SAP rješenja. Trenutno u hrvatskoj preko 200 tvrtki koristi SAP tehnologiju.

O velikom infrastrukturnom projektu, voditelj Dražen Babić

Comments off

Veliki infrastrukturni projekt (35 miliona €) u sektoru gospodarenja otpadom, financiran sredstvima EU prikazat će voditelj projekta, naš završeni student, Dražen Babić, struč. spec. ing. aedif. viši samostalni inženjer u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u petak, 29. svibnja u 17:15 sati u VP, Av. V. Holjevca 15​.

Više na https://drive.google.com/file/d/0B6FN8deKMKKYeWFiLVU5NThpUDQ/view?usp=sharing

Program stipendiranja za studente – Ostavi trag

Comments off

Gradnja je odličan način da ostavite svoj trag. Gradnjom nastaje konkretan rezultat, koji dugotrajno služi ljudima. Ukoliko i vi želite u svijetu ostaviti trag, pozivamo vas da s nama gradite temelje za buduće generacije.

Program stipendiranja pruža:

 1. praksu (srpanj i kolovoz) u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu omogućava vam iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini
 2. rad s mentorom na osobnom razvoju: postavljanje ciljeva, važnost davanja i primanja povratne informacije, procjena učinka
 3. godišnju stipendiju od 11.200 kn

Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti ekonomije, kemije, građevine ili strojarstva. Prednost imaju studenti sa područja Labina i Raše.

Prijave šaljite na posao-hrv@holcim.com, a mora sadržavati sljedeće dokumente:

 • životopis
 • potvrdu o upisanom redovnom studiju
 • prijepis ocjena dosadašnjeg studija
 • potvrdu o stalnom prebivalištu
 • izjavu da ne primate druge oblike stipendije

Rok za predaju prijava je 1.6.2015.

Detaljne informacije na www.holcim.hr

Završio je drugi po redu StudentCuts

Comments off

U četvrtak i petak, 14. i 15. svibnja u Studentskom domu na Savi drugi po redu održan je StudentCuts, festival, organiziran na inicijativu studenata i djelatnika Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Osnovan 2014. godine kao filmski festival u suradnji sa studijem medijskih komunikacija Sveučilišta u Mariboru, ove godine StudentCuts je prerastao u festival studentske kreativnosti te su studenti svih učilišta u Hrvatskoj i izvan nje mogli prijavljivati svoje radove i iz kategorija fotografije, 3D i animacije te dizajna.

Uz podršku mnogih prijatelja i partnera održana su i mnoga popratna događanja: 12 sati koncerata, graffiti art, stolni nogomet, radionica fotografije, tribina i modna revija te su sudionicima bili podijeljeni brojni pokloni i nagrade.

Festival je službeno otvorio voditelj i glavni organizator Ivan Rajković, predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, kojem su se pridružili pročelnica informatičko računarskog odjela TVZ-a dr.sc. Jana Žiljak Vujić, prodekan za financije mr.sc. Časlav Dunović, v.predavač te  mr.sc. Goran Malčić, viši predavač, prodekan za nastavu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Pročelnica je ovom prilikom izrazila veselje zbog inicijative studenata za stvaranjem festivala, istakla utjecaj samog festivala na razvoj kulture i inovacija te je iskazala potporu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja festivala, u daljnjem razvoju projekta.

Prodekan Malčić istaknuo je, nadalje, svoje zadovoljstvo ostvarenom suradnjom nastavnika i studenta na projektu, ističući važnost prilike koju studenti dobivaju nastupom na festivalu, a koja je svakako temelj za njihov daljnji rad u budućnosti.

„Ukoliko student nema do kraja realiziranu ideju, a želi ju prikazati ili želi poboljšati svoj rad, dobiva svu stručnu pomoć naših organizatora, što daje ovome skupu savjetodavnu i edukacijsku komponentu“, također je naveo Malčić.

U organizaciji je sudjelovao veliki broj studenata Veleučilišta kojima su podršku pružili kolege i profesori.

30.5. idemo u Gardaland!

Comments off

Studentski zbor TVZ-a zajedno s kolegama sa Veleučilišta Baltazar organizira još jedan studentski izlet!

Termin putovanja: 30.5.2015.

Vodimo vas na adrenalinski izlet u najveći zabavni park Italije – Gardaland gdje ćemo napuniti baterije prije napornih ispitnih rokova i obilježiti završetak ovog semestra. Očekuje nas druženje, puno zabave, luuudih vožnji, adrenalina, mašte i avanture!

Program putovanja:

Polazak u 01.00 sat s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron polaska bit će objavljen u završnom pismu koje ćete dobiti 2 dana prije puta). Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora do najvećeg zabavnog parka Italije – Gardalanda u koji stižemo u jutarnjim satima. Cjelodnevni boravak u zabavnom parku i uživanje u poznatim atrakcijama: OBLIVION–THE BLACK HOLE (novi vlak smrti), RAPTOR, PLAVI TORNADO, MAGIC HOUSE, SEQUOIA ADVENTURE, SLOBODNI PAD, MAGIC MOUNTAIN, COLORADO BOAT, ATLANTIDA, JUNGLE RAPIDS, MAMMUT, 4D ADVENTURE i mnoge druge. Polazak iz Gardalanda u 18 sati. Vožnja prema Hrvatskoj uz nastavak druženja… Dolazak u Zagreb oko ponoći.


Cijena po osobi: 240 kuna

Napomena: broj mjesta je ograničen.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom izleta,
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja.

Doplata na licu mjesta: rezervacija i ulaznica za Gardaland koja vrijedi za neograničen broj vožnji, 28 EUR po osobi, plaćanje vodiču u autobusu.

Osiguranje: zdravstveno osiguranje + osiguranje od otkaza putovanja, 40 kuna

PRIJAVE i PLAĆANJE
Potrebno je ispuniti prijavnicu putem linka: http://goo.gl/forms/rKzGVHSkHl

Važno

Nakon prijave u roku od 48 sati, na mail ćete dobiti ugovor i upute oko plaćanja. Za potvrdu putovanja potrebno je uplatiti 240 kuna na račun koji je naveden ili doći osobno u poslovnicu Mondo travela (Teslina 14, Zagreb, radnim danom od 09-20 sati, subotom 09-14 sati). Ukoliko vam je potrebno više informacija javite se na info@mondotravel.hr

Poslodavci izabrali pobjednike TVZ Mc2 natjecanja!

Comments off

U uzbudljivom finalu, nakon predstavljanja deset najboljih rješenja, poslodavci on-line glasovanjem odabrali i nagradili pet pobjedničkih timova.

Zagreb, 14. svibnja 2015. – U prostorijama Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore održano je svečano finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). Na svečanosti koja je okupila veliki broj predstavnika akademske i poslovne zajednice, deset najboljih timova po kriterijima organizatora predstavilo je svoje uratke.

Posebnost ovogodišnjeg finala je bila u dvostepenom načinu ocjenjivanja koje je pojasnio voditelj natjecanja student Luka Pancirov: „TVZ je kao  organizator natjecanja obavio samo inicijalni dio izbora najboljih. Od 17 pristiglih radova odabrali smo i rangirali najboljih 10 te ih izložili sudu poslodavaca da oni odaberu po tri najbolja. U inovativnom algoritmu ocjenjivanja vodili smo računa da naše, akademsko vrednovanje ima težinski Paretov omjer od 20 posto, dok je poslodavcima,  ostavljeno na raspolaganje 80 posto bodova, tako da su  oni bili odlučujući faktor glasovanjem na licu mjesta“. Glasovanje je bilo anonimizirano, ali interesantno jer su posjetitelji mogli pratiti dinamiku na centralnom platnu. Tek kad je i posljednji, dvanaesti poslodavac glasovao, otkriven je identitet pobjednika.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je: Tehnologijom do utopije – moderna rješenja za društvene probleme, a nagrađeni finalisti su:

 1. mjesto: Mislav Plazzeriano, Ivan Vučilovski i Helena Maretić za aplikaciju Lost & Found Pets
 2. mjesto: Goran Karačić, Ivan Škoro i Ian Rumac za aplikaciju Helpee
 3. mjesto: Kristijan Crnac, Vedran Vidaković i Marko Kos za aplikaciju Evento
 4. mjesto: Aldo Topić, Kristina Marinić i Borna Nemanić za aplikaciju CodeIt
 5. mjesto: Marko Saratlija, Viktorija Zajčić i Ivan Vlahović za aplikaciju Zagreen

– posebnu nagradu za najbolji dizajn osvojio je Marko Kos

Podsjetimo, u natjecanju je sudjelovalo 252 studenta svih smjerova i godina Tehničkog Veleučilišta, a započelo je još u listopadu 2014. besplatnom edukacijom programera na Android (165), iOS (22) i Microsoft (26) platformama. Tijekom siječnja školovano je još 38 dizajnera. Dizajneri i programeri spajali su se u timove u ožujku, na posebnom Speed Date druženju, nakon kojeg je formirano 27 timova koji su pristupili izradi zadaka. Nakon  šest  tjedana provedenih na izradi svojih aplikacija, čak je 17 timova predalo svoja rješenja, a organizatori su odabrali 10 najboljih za finale.

U večerašnjem žiriju, koji je i odlučio o najboljima, bili su ugledni poslodavci iz dvanaest tvrtki partnera natjecanja: Citus, Five, In2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, mstart, RaZa, Span, Trilix i UX Passion.

Mr. sc. Goran Malčić, prodekan za nastavu i studente TVZ-a u svom je pozdravu prisutnima zahvalio organizatorima – Studentskom zboru Veleučilišta i naglasio kako fakultet u svom programu aktivno podržava i promiče sve izvan nastavne aktivnosti koje studentima omogućuju da u bliskom doticaju s industrijom rade na vlastitom usavršavanju. Uz prigodan poklon, zahvalio je svim okupljenim poslodavcima i zaželio im dobar rast, jer tako na najbolji način mogu iskoristiti prezentirani studentski potencijal.

Na samom kraju natjecanja Nikola Kapraljević, suvlasnik i član Uprave Infinuma, tvrtke koja je od organizatora dobila posebno priznanje za najaktivnijeg partnera natjecanja čestitao organizatorima riječima „ovo je bilo i kvalitetno i interesantno iskustvo ne samo natjecateljima nego i nama poslodavcima- i baš me zanima što ćete napraviti dogodine“.

Organizaciju  višemjesečnog natjecanja vodio je Luka Pancirov, uz suradnike Milana Jovanovića, Gorana Trtinjaka, Ivana Kocijana, Petra Jandrlića i Katarinu Brezak. Mentorirao ih je Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno IT savjetovanje TVZ-a.

Više informacija o aplikacijama i studentima nalazi se na stranicama: natjecanje.tvz.hr.