Novosti

Novosti

Proljeće – vrijeme za rast i dokazivanje

Comments off

Poštovani studenti

Najbolji način da provjerite koliko ste sposobni već sad a koliko još trebate učiti i raditi je da se okušate u nekom natjecanju – onom koje najviše odgovara vašim interesima i sposobnostima.

Naravno, prije svega vas pozivam da se uključite u TVZ Mc2 – najbolje i najveće natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija, koje prati i podržava DVADESET najboljih hrvatskih IT poslodavaca.

Dođite na Speed date dizajnera i programera, u četvrtak 17.3.2016. u SC Klub u Savsku, od predstavnika CISEx saznat ćete temu natjecanja i upoznati kolege s kojima sigurno možete prihvatit izazov. Bit će hrane i cuge, dobre glazbe i standup nastup voditelja Tomislava Kozačinskog – Koze.

Ali to nije sve – kreće i poziv na mStartovo natjecanje Inovacijom do poslovne prilike, u kojem su se uspješno natjecali naši studenti prethodnih godina, a imamo i mentore koji vam mogu pružiti više informacija. Konkurencija je velika, ali nagrade su još veće. Počinje idejom, koja je često najvažniji dio rješenja, pa nije teško krenuti. Pokrenite se! Od 9.-11.3. ekipa mStarta nalazi se na FER-u, FSB-u i FOI-u, pa saznajte više i provjerite konkurenciju!

I na kraju, udruga eStudent pokrenula je Mozgalo – prvo i jedino studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. I ono počinje uskoro – 9.3.2016. svečanim otvorenjem i predstavljanje teme, a više na stranicama udruge.

Uspješno proljeće!

Vjeran Bušelić
Voditelj IT karijernog savjetovanja

mStart – Inovacijom do poslovne prilike

Comments off

Natječaj tvrtke Agrokor za inovativne studentske radove u 2016. godini: Inovacijom do poslovne prilike u organizaciji tvrtke mStart , Agrokor d.d., s društvima koja čine Agrokor koncern, ponovno otvara natječaj te poziva redovne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu da ponude tehnološko rješenje kao odgovor na postavljene stvarne izazove tvrtki članica Agrokor koncerna iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje i to na način kako je određeno u uvjetima natječaja.

Kako saznati više o natječaju:
Predstavnici natječaja iz mStarta posjetit će FER, FSB i FOI kako bi studenti mogli pitati sve što ih zanima i dobiti više informacija. Povodom promocije natječaja, Ledo će zainteresirane studente počastiti sladoledom!

NA FER-u smo u srijedu 9.3.2016 od 9 do 17 sati
NA FSB-u smo u četvrtak 10.3.2016 od 9 do 17 sati
NA FOI-u smo u petak 11.3.2016 od 9 do 17 sati

Predstavljanje izazova i kompanija održat će se 16.3.2016 u 12 sati na FER-u, u dvorani Siva Vijećnica, s ciljem da studenti dobiju više informacija o izazovima natječaja, ali i čuju više o poslovanju tvrtki koje su zadale izazove te izazovima modernog poslovanja, upoznaju mentore. Ostala događanja i raspored natječaja možete pogledati na: inovativko.mstart.hr

Inovacijom do poslovne prilike Studenti će kroz natječaj upoznati stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

1. Nagrada 20 000 kn
2. Nagrada 10 000 kn
3. Nagrada 5 000 kn 

Agrokor poziva redovne studente TVZ-a u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja. Natječaj ima dva kruga, a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.

Izazovi 2016
I ove smo godine pronašli nekoliko zanimljivih izazova iz stvarnog poslovanja tvrtki članica Agrokor koncerna. Izaberite svoj izazov i okušajte svoje znanje, kreativnost i poduzetnički duh kroz inovaciju kao odgovor na ponuđene izazove.
Veselimo se prijavama koje nas uvijek oduševljavaju!
1. DRONOVI DOLAZE – logistika budućnosti
2. PREDIKTIVNA ANALITIKA U MARKETINGU – sustav predikcije isplativosti marketinške akcije
3. ENERGETSKA UČINKOVITOST – topli zrak, od nusproizvoda do izvora energije
4. AD HOC TURIZAM – novi kanal promocije i prodaje jednodnevnih izleta turističkim posjetiteljima koji su u pokretu
5. INOVATIVNA USLUGA – Tisak, Konzum, Konzumklik, Zvijezda, Atlas, Jamnica

Prvi krug – Prijavi inovativnu ideju
U prvom krugu studenti prijavljuju svoje ideje kroz internet formu na adresi: inovativko.mstart.hr

Prijave se primaju do 4.4.2016. u ponoć.

NAGRADA za sve timove koji prođu u drugi krug:

Dvodnevni stručni obilazak tehničkih i proizvodnih centara Agrokor koncerna.

Drugi krug – Stvori svoju poslovnu priliku Završite akademsku godinu s našim natječajem i budite među najboljima! Sva pitanja su dobrodošla na mail: natjecaj-pitanja@agrokor.hr.

Više detalja na linku.

Studentska konferencija u Mariboru

Comments off

Studentski zbor Sveučilišta u Mariboru s ponosom poziva sve studente na desetodnevnu studentsku konferenciju u Mariboru koja se održava od 27. lipnja do 6. srpnja.

Konferencija je međunarodnog karaktera, a cilj joj je povezivanje studenata iz cijelog svijeta. Studenti imaju priliku steći nova znanja, ali i uspostaviti kontakte s profesorima i priznatim stručnjacima iz različitih područja. Osim mnogobrojnih radionica i predavanja, studenti će imati priliku upoznati Maribor i Sloveniju kroz izlet te zasigurno ostvariti mnoga nova prijateljstva.

Rok za prijave je do 4. travnja, a ostali detalji nalaze se na linku.

Kandidati za studentske predstavnike

Comments off

Drage kolegice i kolege,

Objavljujemo popis studenata i studentica koji su se kandidirali za vaše predstavnike te će brinuti o vama u naredne dvije godine. Molimo vas da pročitate imena, te vas ujedno i pozivamo da idući četvrtak 10. ožujka izađete na izbore i date podršku svojim kolegama.

Zahvaljujemo svim prijavljenim studentima što su pokazali interes, volju i želju i obećajemo da vas čekaju dobre stvari. :)

A sada REFORME! :D

Mozgalo – svečano otvorenje

Comments off

Dragi studenti,

pozivamo Vas na svečano otvorenje natjecanja Mozgalo 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

U organizaciji udruge eSTUDENT, Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz strojnog učenja, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Prijave na natjecanje počinju 2. ožujka i traju do 13. ožujka. Više detalja nalazi se na linku.

ReversingLabs – Studenti u odjelu analize podataka

Comments off

ReversingLabs je svjetski lider u analizi nepoznatog binarnog sadržaja. Tvrtka koja je formirana 2009. ima čvrsto uporište na američkom tržištu računalne sigurnosti izrade alate za rješavanje sigurnosnih problema i analize nove generacije zlonamjernog softvera. Naši proizvodi su najbrži, najskalabilniji i najopsežniji alati za automatiziranu analizu cyber security napada.

Naši klijenti su antivirusne i sigurnosne tvrtke te komercijalna poduzeća i vladine organizacije širom svijeta.

Trenutno imamo više otvorenih radnih mjesta na poziciji student pripravnik (m/ž) za rad u odjelu analize podataka. Uvjeti za zaposlenje su poznavanje osnova programiranja i rada s bazama podataka te sposobnost analitičkog razmišljanja i zaključivanja. Prednosti su interes za područje IT sigurnosti i iskustvo u radu u Python programskom jeziku. Student bi trebao biti u mogućnosti odraditi barem pola radnog vremena tjedno/mjesečno i posjedovati sklonost timskom radu, učenju, temeljitosti, praktičnosti, upornosti i disciplini.

Više informacija o opisu radnih mjesta i radnim zadacima moguće je saznati pri prijavi te na razgovoru za posao.

Molimo zainteresirane da molbe i CV pošalju na tomislav.smiljanic@reversinglabs.com.

Rad na studentskim izborima

Comments off

Ukoliko ima zainteresiranih za rad na studentskim izborima koji će se održati u četvrtak 10. ožujka 2016. godine u smjeni od 6 sati, neka se slobodno javi na szbor@tvz.hr e-adresu s kontakt podacima (ime i prezime te studij i godina).

Combis hackathon try{code}catch

Comments off

Combis organizira prvi hackathon – 24-satno studentsko natjecanje u programiranju try{code}catch u sklopu kojeg planira pronaći i zaposliti novi tim za interni start-up.

Hackathon organiziramo po prvi puta i želja nam je okupiti najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabaviti i stvoriti nešto novo, inovativno i korisno. 24-satno programiranje, bez stajanja, sigurno će biti pravi izazov za studente koji se žele unaprijediti i razviti svoja znanja. No bit će i mnogo odličnog druženja, motivirajuće atmosfere, razmjene znanja s mentorima iz Combisa“, najavio je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Combis hackathon try{code}catch će se održat 9. i 10. travnja 2016. godine i u njemu mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2016. godine.

Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje start-up kulture unutar COMBISa, zato smo i razvili novi model kojeg smo nazvali Neostartup. Naš pogled na start-upe nudi svim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa i etabliranih kompanija – slobodu prilikom razvoja ideje, ali i podršku koju start-upi inače nemaju (iskustvo u razvoju, projektiranju, marketingu, prodaji i implementaciji). Sinergija je očita i predstavlja win-win situaciju za sve uključene. Najboljim studentima Combis hackathona pružit ćemo mogućnost da nam se pridruže u ovom cilju“, ističe Maras.

Nagradni fond iznosi 32.000 kuna, nagrada za prvo mjesto je 4.000 kuna po natjecatelju u timu, drugo mjesto 2.000 kuna po natjecatelju, dok je za treće mjesto 1.000 kuna po natjecatelju u timu. Ostale informacije dostupne su na stranici hackathona try{code}catch.

Ove godine definitivno u fokusu imamo mlade. Stoga kontinuirano pružamo priliku za zapošljavanje razvojnim programerima koji donose svježu perspektivu, drugačiji pristup pri rješavanju problema i nove ideje. Kako bismo dali svoj doprinos razvoju što snažnijih generacija IT stručnjaka započeli smo niz aktivnosti, od suradnje s fakultetima tehničkih usmjerenja, podržavanja važnih studentskih događanja, organizacija studentskih praksi, stipendiranja budućih kolega“, istaknuo je Leo Petrov, član Uprave Combisa za operacije zadužen za proizvode i usluge.

Ostale informacije možete pronaći na Facebook stranici eventa ili na Combisovim službenim stranicama.

iZBORi se!

Comments off

Mali podsjetnik samo, još 2 tjedna možete prijaviti kandidature za studentske predstavnike. Neki studiji su vrijedni, neki malo manje, ali vjerujemo da će se do kraja roka popuniti sva mjesta. :)

Nemojte čekati, uzmite stvari u svoje ruke jer ako vi sami nećete, tko će?!

Sve što bi vas moglo zanimati o dužnostima studentskih predstavnika možete saznati od nas 0-24, ne bojte se pitati, ne grizemo (osim Dominika, on je malo čudan…).

Više informacija o samim izborima te potrebnim papirima možete pronaći ovdje.

Kontakte znadete, čekamo vas! ;)