Novosti

Novosti

Erasmus+ natječaj za zimski semestar 2016/2017

Comments off

Dragi studenti,

U okviru programa Erasmus+ Tehničko veleučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu financijske potpore studentima za realizaciju mobilnosti na inozemnim visokoškolskim ustanovama ili tvrtkama unutar Europske unije, za zimski semestar akademske godine 2016./2017.

Primarni cilj boravka studenata na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi je studijski boravak ili obavljanje stručne prakse.

Primarni cilj boravka studenata u inozemnoj tvrtki je obavljanje stručne prakse.

Detalje natječaja pogledajte ovdje.

Za sva dodatna pitanja stojim na raspolaganju.

Vida Senci
Erasmus administrator

Poziv na sudjelovanje u istraživanju

Comments off

Dragi studentice i studenti,

Pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju koje se provodi u okviru doktorskog studija TVZ-ove psihologinje Nataše Juničić. Cilj istraživanja jest što bolje razumjeti psihološke procese koji se događaju prilikom odgovaranja na pitanja tijekom intervjua za posao. Vaš zadatak bit će odgovoriti na određen broj pitanja o Vašem radnom iskustvu u skladu s uputama koje ćete dobiti od istraživača. Samo istraživanje traje maksimalno 30-ak minuta, a provodit će na adresi Vrbik 8, u prostorijama Savjetovališta TVZ-a (prema dogovoru). Za sudjelovanje u istraživanju moguće je osvojiti manju financijsku nagradu koja će ovisiti o tome koliko ste se potrudili oko svojeg uratka. I za kraj, u istraživanju mogu sudjelovati samo studenti koji su trenutačno zaposleni ili su bili zaposleni tijekom svojeg studija.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da se čim prije javite na mail njunicic@tvz.hr ili na mob: 098/823-026.

Hvala Vam na interesu!
Nataša Juničić

Spojili se dizajneri i programeri i počeli rješavati ovogodišnji problem TVZ Mc2 natjecanja

Comments off

U Klubu Studentskog Centra održan je 17. ožujka 2016. „TVZ Mc2 Speed Date“ –susret spajanja dizajnera i programera Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ), koji će od sad zajedno raditi na osmišljavanju kreativnih rješenja u sklopu najvećeg hrvatskog studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacijaTVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). Druženje je osmišljenokako bi se dizajneri iprogrameri predstavili jedni drugima na zabavan i kreativan način, te kako bi pronašli zajedničke interese za razvoj rješenja natjecanja.

Dizajneri su izložili vlastite radove a programeri su pod strogom procedurom speed date procesa kojeg su vodili stand-up komičari Tomislav Kozačinski Koza iAleks Curać Šarić imali samo dvije minute da odaberu partnera s kojim nastavljaju natjecanje u timu. „Neki su studenti već došli sa svojim parterima dizajnerima, što je umanjilo broj raspoloživih dizajnera za izbor i povećalo konkurenciju, ali i ukazalo koliko je važna njihova uloga u razvoju svih a pogotovo mobilnih rješenja. Srećom, na TVZ ima dovoljno i dizajnera i programere, te do kraja natjecanja 30. travnja, očekujemo puno kvalitetnih rješenja“ izjavila je ovogodišnja voditeljica dizajnerskog dijela edukacije i priprema za natjecanje Tajana Tadin, i sama još studentica informatičkog dizajna na TVZ-u.

Vrlo kvalitetna i dobro posjećena edukacija za sve zainteresirane programere, dizajnere i ne samo studente TVZ-a, održana je tijekom veljače i početkom ožujka. Već nazivom TVZ MC2 Bauštela sugerirala praktičnost i izazvala velik interes javnosti uz prosječnu posjećenost od preko 70 polaznika po susretu. Razumljivo jer su nam došli najbolji „bauštelci“ iz svijeta razvoja mobilnih rješenja, ljudi s velikim konkretnim iskustvom s Fakulteta prometnih znanosti i iz tvrtki Five, SPAN, Infinum, Nanobit i Mobendo.

Po završetku edukacije i nakon što su se sinoć formirali timovi više od 120 natjecatelja je s velikim interesom iščekivalo temu ovogodišnjeg natjecanja. Zadatak koji im tradicionalno zadaje CISEx – udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera u ime svih poslovnih partnera, tvrtki koje prate i mentoriraju natjecatelje. I koji na kraju u velikom finalu biraju najbolje.

Damir Popović, predstavnik novoizabranog upravnog odbora udruge, objavio je temu koja je izazvala smijeh i olakšanje natjecatelja. Ovogodišnja tema natjecanja je hrana. „Ove godine kao IT zajednica želimo i trebamo puno dobrih mobilnih aplikacija, a još više kvalitetnih i proaktivnih mladih ljudi, pa smo odabirom ove teme htjeli motivirati što više natjecatelja. Kad mi profesionalci rješavamo neki poslovni problem, jer aplikacije imaju jedino smisla ukoliko su to što konkretnija rješenja nekog realnog problema, tehnologija je najmanji problem. Puno je teže naći ljude koji dobro razumiju problem – koji su što bi mi rekli subject matter eksperti. Odabirom hrane kao teme u najširem mogućem kontekstu, sigurni smo da nećete imati problema s ekspertizom, nego se u miru možete posvetiti onome što je u vašoj dobi najvažnije – dizajnu i programiranju, te izradi rješenja u postavljenom roku“.

Druženje dizajnera i programera, te predstavnika partnera koji se već sad došli bodriti natjecatelje, nastavilo se dugo u večer, onako kako je i primjereno temi natjecanja – uz pizze, pivo i dobru glazbu.

Natjecanje možete pratiti na službenim stranicama.

TVZ Mc2 2016 vas poziva na Speed Date :)

Comments off

Dragi studenti!

Idući veliki događaj koji organizira TVZ Mc2 2016 je Speed Date, koji je otvoren za sve studente TVZ-a. Na njemu natjecatelji koji nemaju tim mogu pronaći osobu koja će s njima razvijati aplikaciju za ovogodišnje natjecanje. Event je osmišljen kako bi programeri upoznali dizajnere, a dizajneri programere. Osim stvaranja timova, na Speed Dateu imate priliku družiti se s ostalim studentima TVZ-a, te poslodavcima koji aktivno traže nove zaposlenike.

Više o tome kako Speed Date funkcionira možete pročitati na stranicama Mc2 natjecanja.

Na Speed date dolaze svi naši partneri i ovo je odlična prilika da ih bolje upoznate, a možda i pronađete posao prije završetka natjecanja. Oni su za vas pripremili i neka iznenađenja, pa će tako tvrtka Infinum, naš dugogodišnji partner, najsretnijima podijeliti 2 ulaznice za droidcon Zagreb. Ako želite ulaznice, morate doći na Speed Date.

CISEx (Udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera) priprema najveće iznenađenje večeri, objavu teme ovogodišnjeg natjecanja. Nakon što saznate temu, natjecanje je službeno počelo i možete krenuti razvijati vašu aplikaciju. Nemojte nakon objave potrčati doma, jer aplikaciju možete razvijati sve do 30.04.2016. u 23:59.

Događaj je besplatan, ali dolazak morate potvrditi putem Entrio sustava.

Speed date se održava 17.3.2016 u prostorijama Studentskog Centra u Zagrebu, 1. kat, Savska cesta 25. Događaj počinje u 18:30h., a dizajnere koji će izlagati svoje radove molimo da dođu u 18:00 kako bi mogli postaviti svoj stol. Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz Speed Date javite nam se preko naše facebook stranice ili na mail natjecanje@tvz.hr.

Vaš TVZ Mc2 2016 tim

Izbori za studentske predstavnike – REZULTATI

Comments off

Drage kolegice i kolege,

Birališta su zatvorena, birački odbori prebrojali su glasove, GONG je provjerio ispravnost svega, dijaspora nije presudila te smo dobili konačne rezultate.

Nažalost u nekim izbornim jedinicama nije izašlo 10% od ukupnog broja studenata u njima pa će se za njih izbori ponoviti u petak 18. ožujka u Konavoskoj u terminu od 8-20, dok onima koji su zadovoljili taj uvjet čestitamo i veselimo se druženju i radu s njima. :)

Pažljivo proučite dokument s rezultatima te pročitajte objavu na njegovom kraju.

Rok za prigovore na rezultate je do ponedjeljka 14. ožujka 2016.

Vodstvo Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Izbori za studentske predstavnike – glasovanje

Comments off

Drage kolegice i kolege,

U četvrtak, 10. ožujka, od 8-20h na lokacijama Konavoska (elektrotehnika i mehatronika), Vrbik (informatika i računarstvo) te Avenija Većeslava Holjevca (graditeljstvo), provode se izbori za studentske predstavnike. Svoje kolege, kandidate, buduće predstavnike, možete pronaći ovdje.

Izađite na izbore, podržite sve koji su pokazali volju i želju brinuti o vama iduće dvije godine. Nema izlike jer su glasačke kutije na ulazima lokacija i cijeli postupak glasovanja je veoma kratak i jednostavan.

Sretno svim kandidatima!

Vodstvo Studentskog zbora,
Tehničkog veleučilista u Zagrebu

Proljeće – vrijeme za rast i dokazivanje

Comments off

Poštovani studenti

Najbolji način da provjerite koliko ste sposobni već sad a koliko još trebate učiti i raditi je da se okušate u nekom natjecanju – onom koje najviše odgovara vašim interesima i sposobnostima.

Naravno, prije svega vas pozivam da se uključite u TVZ Mc2 – najbolje i najveće natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija, koje prati i podržava DVADESET najboljih hrvatskih IT poslodavaca.

Dođite na Speed date dizajnera i programera, u četvrtak 17.3.2016. u SC Klub u Savsku, od predstavnika CISEx saznat ćete temu natjecanja i upoznati kolege s kojima sigurno možete prihvatit izazov. Bit će hrane i cuge, dobre glazbe i standup nastup voditelja Tomislava Kozačinskog – Koze.

Ali to nije sve – kreće i poziv na mStartovo natjecanje Inovacijom do poslovne prilike, u kojem su se uspješno natjecali naši studenti prethodnih godina, a imamo i mentore koji vam mogu pružiti više informacija. Konkurencija je velika, ali nagrade su još veće. Počinje idejom, koja je često najvažniji dio rješenja, pa nije teško krenuti. Pokrenite se! Od 9.-11.3. ekipa mStarta nalazi se na FER-u, FSB-u i FOI-u, pa saznajte više i provjerite konkurenciju!

I na kraju, udruga eStudent pokrenula je Mozgalo – prvo i jedino studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. I ono počinje uskoro – 9.3.2016. svečanim otvorenjem i predstavljanje teme, a više na stranicama udruge.

Uspješno proljeće!

Vjeran Bušelić
Voditelj IT karijernog savjetovanja

mStart – Inovacijom do poslovne prilike

Comments off

Natječaj tvrtke Agrokor za inovativne studentske radove u 2016. godini: Inovacijom do poslovne prilike u organizaciji tvrtke mStart , Agrokor d.d., s društvima koja čine Agrokor koncern, ponovno otvara natječaj te poziva redovne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu da ponude tehnološko rješenje kao odgovor na postavljene stvarne izazove tvrtki članica Agrokor koncerna iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje i to na način kako je određeno u uvjetima natječaja.

Kako saznati više o natječaju:
Predstavnici natječaja iz mStarta posjetit će FER, FSB i FOI kako bi studenti mogli pitati sve što ih zanima i dobiti više informacija. Povodom promocije natječaja, Ledo će zainteresirane studente počastiti sladoledom!

NA FER-u smo u srijedu 9.3.2016 od 9 do 17 sati
NA FSB-u smo u četvrtak 10.3.2016 od 9 do 17 sati
NA FOI-u smo u petak 11.3.2016 od 9 do 17 sati

Predstavljanje izazova i kompanija održat će se 16.3.2016 u 12 sati na FER-u, u dvorani Siva Vijećnica, s ciljem da studenti dobiju više informacija o izazovima natječaja, ali i čuju više o poslovanju tvrtki koje su zadale izazove te izazovima modernog poslovanja, upoznaju mentore. Ostala događanja i raspored natječaja možete pogledati na: inovativko.mstart.hr

Inovacijom do poslovne prilike Studenti će kroz natječaj upoznati stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

1. Nagrada 20 000 kn
2. Nagrada 10 000 kn
3. Nagrada 5 000 kn 

Agrokor poziva redovne studente TVZ-a u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja. Natječaj ima dva kruga, a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.

Izazovi 2016
I ove smo godine pronašli nekoliko zanimljivih izazova iz stvarnog poslovanja tvrtki članica Agrokor koncerna. Izaberite svoj izazov i okušajte svoje znanje, kreativnost i poduzetnički duh kroz inovaciju kao odgovor na ponuđene izazove.
Veselimo se prijavama koje nas uvijek oduševljavaju!
1. DRONOVI DOLAZE – logistika budućnosti
2. PREDIKTIVNA ANALITIKA U MARKETINGU – sustav predikcije isplativosti marketinške akcije
3. ENERGETSKA UČINKOVITOST – topli zrak, od nusproizvoda do izvora energije
4. AD HOC TURIZAM – novi kanal promocije i prodaje jednodnevnih izleta turističkim posjetiteljima koji su u pokretu
5. INOVATIVNA USLUGA – Tisak, Konzum, Konzumklik, Zvijezda, Atlas, Jamnica

Prvi krug – Prijavi inovativnu ideju
U prvom krugu studenti prijavljuju svoje ideje kroz internet formu na adresi: inovativko.mstart.hr

Prijave se primaju do 4.4.2016. u ponoć.

NAGRADA za sve timove koji prođu u drugi krug:

Dvodnevni stručni obilazak tehničkih i proizvodnih centara Agrokor koncerna.

Drugi krug – Stvori svoju poslovnu priliku Završite akademsku godinu s našim natječajem i budite među najboljima! Sva pitanja su dobrodošla na mail: natjecaj-pitanja@agrokor.hr.

Više detalja na linku.

Studentska konferencija u Mariboru

Comments off

Studentski zbor Sveučilišta u Mariboru s ponosom poziva sve studente na desetodnevnu studentsku konferenciju u Mariboru koja se održava od 27. lipnja do 6. srpnja.

Konferencija je međunarodnog karaktera, a cilj joj je povezivanje studenata iz cijelog svijeta. Studenti imaju priliku steći nova znanja, ali i uspostaviti kontakte s profesorima i priznatim stručnjacima iz različitih područja. Osim mnogobrojnih radionica i predavanja, studenti će imati priliku upoznati Maribor i Sloveniju kroz izlet te zasigurno ostvariti mnoga nova prijateljstva.

Rok za prijave je do 4. travnja, a ostali detalji nalaze se na linku.