Novosti

Novosti

Kandidati za studentske predstavnike

Comments off

Drage kolegice i kolege,

Objavljujemo popis studenata i studentica koji su se kandidirali za vaše predstavnike te će brinuti o vama u naredne dvije godine. Molimo vas da pročitate imena, te vas ujedno i pozivamo da idući četvrtak 10. ožujka izađete na izbore i date podršku svojim kolegama.

Zahvaljujemo svim prijavljenim studentima što su pokazali interes, volju i želju i obećajemo da vas čekaju dobre stvari. :)

A sada REFORME! :D

Mozgalo – svečano otvorenje

Comments off

Dragi studenti,

pozivamo Vas na svečano otvorenje natjecanja Mozgalo 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

U organizaciji udruge eSTUDENT, Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz strojnog učenja, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Prijave na natjecanje počinju 2. ožujka i traju do 13. ožujka. Više detalja nalazi se na linku.

ReversingLabs – Studenti u odjelu analize podataka

Comments off

ReversingLabs je svjetski lider u analizi nepoznatog binarnog sadržaja. Tvrtka koja je formirana 2009. ima čvrsto uporište na američkom tržištu računalne sigurnosti izrade alate za rješavanje sigurnosnih problema i analize nove generacije zlonamjernog softvera. Naši proizvodi su najbrži, najskalabilniji i najopsežniji alati za automatiziranu analizu cyber security napada.

Naši klijenti su antivirusne i sigurnosne tvrtke te komercijalna poduzeća i vladine organizacije širom svijeta.

Trenutno imamo više otvorenih radnih mjesta na poziciji student pripravnik (m/ž) za rad u odjelu analize podataka. Uvjeti za zaposlenje su poznavanje osnova programiranja i rada s bazama podataka te sposobnost analitičkog razmišljanja i zaključivanja. Prednosti su interes za područje IT sigurnosti i iskustvo u radu u Python programskom jeziku. Student bi trebao biti u mogućnosti odraditi barem pola radnog vremena tjedno/mjesečno i posjedovati sklonost timskom radu, učenju, temeljitosti, praktičnosti, upornosti i disciplini.

Više informacija o opisu radnih mjesta i radnim zadacima moguće je saznati pri prijavi te na razgovoru za posao.

Molimo zainteresirane da molbe i CV pošalju na tomislav.smiljanic@reversinglabs.com.

Rad na studentskim izborima

Comments off

Ukoliko ima zainteresiranih za rad na studentskim izborima koji će se održati u četvrtak 10. ožujka 2016. godine u smjeni od 6 sati, neka se slobodno javi na szbor@tvz.hr e-adresu s kontakt podacima (ime i prezime te studij i godina).

Combis hackathon try{code}catch

Comments off

Combis organizira prvi hackathon – 24-satno studentsko natjecanje u programiranju try{code}catch u sklopu kojeg planira pronaći i zaposliti novi tim za interni start-up.

Hackathon organiziramo po prvi puta i želja nam je okupiti najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabaviti i stvoriti nešto novo, inovativno i korisno. 24-satno programiranje, bez stajanja, sigurno će biti pravi izazov za studente koji se žele unaprijediti i razviti svoja znanja. No bit će i mnogo odličnog druženja, motivirajuće atmosfere, razmjene znanja s mentorima iz Combisa“, najavio je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Combis hackathon try{code}catch će se održat 9. i 10. travnja 2016. godine i u njemu mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2016. godine.

Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje start-up kulture unutar COMBISa, zato smo i razvili novi model kojeg smo nazvali Neostartup. Naš pogled na start-upe nudi svim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa i etabliranih kompanija – slobodu prilikom razvoja ideje, ali i podršku koju start-upi inače nemaju (iskustvo u razvoju, projektiranju, marketingu, prodaji i implementaciji). Sinergija je očita i predstavlja win-win situaciju za sve uključene. Najboljim studentima Combis hackathona pružit ćemo mogućnost da nam se pridruže u ovom cilju“, ističe Maras.

Nagradni fond iznosi 32.000 kuna, nagrada za prvo mjesto je 4.000 kuna po natjecatelju u timu, drugo mjesto 2.000 kuna po natjecatelju, dok je za treće mjesto 1.000 kuna po natjecatelju u timu. Ostale informacije dostupne su na stranici hackathona try{code}catch.

Ove godine definitivno u fokusu imamo mlade. Stoga kontinuirano pružamo priliku za zapošljavanje razvojnim programerima koji donose svježu perspektivu, drugačiji pristup pri rješavanju problema i nove ideje. Kako bismo dali svoj doprinos razvoju što snažnijih generacija IT stručnjaka započeli smo niz aktivnosti, od suradnje s fakultetima tehničkih usmjerenja, podržavanja važnih studentskih događanja, organizacija studentskih praksi, stipendiranja budućih kolega“, istaknuo je Leo Petrov, član Uprave Combisa za operacije zadužen za proizvode i usluge.

Ostale informacije možete pronaći na Facebook stranici eventa ili na Combisovim službenim stranicama.

iZBORi se!

Comments off

Mali podsjetnik samo, još 2 tjedna možete prijaviti kandidature za studentske predstavnike. Neki studiji su vrijedni, neki malo manje, ali vjerujemo da će se do kraja roka popuniti sva mjesta. :)

Nemojte čekati, uzmite stvari u svoje ruke jer ako vi sami nećete, tko će?!

Sve što bi vas moglo zanimati o dužnostima studentskih predstavnika možete saznati od nas 0-24, ne bojte se pitati, ne grizemo (osim Dominika, on je malo čudan…).

Više informacija o samim izborima te potrebnim papirima možete pronaći ovdje.

Kontakte znadete, čekamo vas! ;)

IAESTE ti nudi nezaboravno iskustvo

Comments off

Želite otići na praksu u SAD, Njemačku ili Australiju? Ili ste možda više za nešto egzotičnije: Jamajka, Katar ili Filipini? Upoznati ljude iz cijelog svijeta, različite kulture i steći divna prijateljstva? Spakirajte se i idite s IAESTE-om.

IAESTE je međunarodna organizacija koja se bavi razmjenom visokovrijednih plaćenih stručnih praksi u 91 zemlji svijeta. U RH na prakse preko IAESTE-a mogu otići studenti 4 velika sveučilišta – ZG, RI, ST i OS, te studenti TVZ-a koji zasad imaju zagarantirane 3 prakse (radimo na tome da ih bude još i više). Koje smo prakse donijeli ove godine možete provjeriti ovdje.

IAESTE Hrvatska djeluje u četiri Lokalna odbora: Zagreb, Rijeka, Osijek i Split. LO ZAGREB je najveći lokalni odbor u Hrvatskoj! Sastanci su jednom tjedno, u 19h na FER-u, a točnu prostoriju možete provjeriti na facebook stranici IAESTE Zagreb.

No, IAESTE nisu samo prakse, dođite na sastanak upoznajte se s ekipom i odaberite svoju radnu grupu:

 • Fundraising
 • Incoming
 • Jobraising & CR
 • Ljetna recepcija
 • Ljudski potencijali
 • Marketing & PR
 • Outgoing

Upoznat ćete nove ljude, družiti se sa stranim praktikantima u Zagrebu, ostvariti kontakte s potencijalnim poslodavcima, razvijati poslovne i organizacijske vještine, odlaziti na međunarodne i regionalne evente (upravo smo se vratili s podjele praksi u Splitu koja je završila mega partyem o kojem će se još dugo pričati) i upotpuniti svoj CV. Također ćete otkriti što su to CEC, GET, JUMP i AC, a najmarljiviji članovi će otići na neko od tih međunarodnih druženja.

Dođite na sastanak, postanite dio naše IAESTE obitelji i zaradite nezaboravno životno iskustvo o kojem ćete pričati unucima!

Karijerno savjetovanje – druženja s IT poslodavcima

Comments off

Ove godine zbog nedostatka prostora (pokrenuta su dva izvanredna studija) Tribine  centra za karijerno savjetovanje se ne održavaju u redovitom terminu – prva srijeda u mjesecu.

Ipak, zahvaljujući sjajnom odzivu poslodavaca partnera našeg TVZ Mc2 natjecanja u razvoju mobilnih aplikacija imamo priliku tijekom veljače družiti se s čak 14 tvrtki predvodnika hrvatske IT industrije!

Kroz četiri četvrtka u veljači, u dvorani 1023, Konavoska 2, s početkom u 18:30., u formi 30 minutnih „Partner showcase“ predavanja, razgovora i diskusija dolaze:

 • 04.2.2016. – minus5, Citus i COMBIS
 • 11.2.2016. – Five, APIS IT i Infinum
 • 18.2.2016. – Codeanywhere, Tuni IT, Megatrend i IN2
 • 25.2.2016. – SPAN, mStart, CROZ i drap

Druženja su namijenjena svim studentima TVZ koje na bilo koji način zanima karijera u informatičkoj industriji, a pogotovo onima  koji namjeravaju ići na stručne prakse, volontirati, javljati se na konkretne natječaje ….

Dođite i iskoristite jedinstvenu priliku, poslodavci ne dolaze na TVZ da bi „odradili“ prezentaciju. Oni traže kvalitetne i proaktivne studente kako bi širili svoje poslovanje.

Informacija s detaljnijom najavom i satnicom su ovdje,  a za bilo koji upit ili savjet javite se na email.

Okrugli stol – Potražnja za kompetencijama, kvalifikacijama i zanimanjima u politehnici u horizontima 2020. i 2025. godine

Comments off

Digitalno gospodarstvo raste 7 puta brže od ostalog gospodarstva i otvara put inovativnim uslugama poput e-uprave, e-zdravstva, e-graditeljstva, e-energije, pametnih gradova, informacijskog dizajna, robotike, proširene stvarnosti ali i pitanja informacijske sigurnosti i digitalne forenzike. Koja su zanimanja budućnosti i kakvi nam obrazovni programi trebaju za digitalnu ekonomiju i industriju 4.0 – teme su Okruglog stola koji će se održati 28. siječnja 2016. godine u Zagrebu, u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2.

Na Okruglom stolu će biti predstavljeni i raspravljani rezultati istraživanja postojećeg stanja, razvojnih trendova i potreba na politehničkom tržištu rada provedenog u sklopu projekta „Politehnika 2025“ te Studija potražnje za kompetencijama, kvalifikacijama i zanimanjima u politehnici u horizontima 2020. i 2025.

Pozivamo vas da se pridružite raspravi.

Pogledajte detaljan program događanja.