Novosti

Novosti

mStart – Inovacijom do poslovne prilike

Comments off

Natječaj tvrtke Agrokor za inovativne studentske radove u 2016. godini: Inovacijom do poslovne prilike u organizaciji tvrtke mStart , Agrokor d.d., s društvima koja čine Agrokor koncern, ponovno otvara natječaj te poziva redovne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu da ponude tehnološko rješenje kao odgovor na postavljene stvarne izazove tvrtki članica Agrokor koncerna iz područja poslovnih procesa, elektroničkog poslovanja, organizacije, marketinga, unaprjeđenja usluga i robotizirane proizvodnje i to na način kako je određeno u uvjetima natječaja.

Kako saznati više o natječaju:
Predstavnici natječaja iz mStarta posjetit će FER, FSB i FOI kako bi studenti mogli pitati sve što ih zanima i dobiti više informacija. Povodom promocije natječaja, Ledo će zainteresirane studente počastiti sladoledom!

NA FER-u smo u srijedu 9.3.2016 od 9 do 17 sati
NA FSB-u smo u četvrtak 10.3.2016 od 9 do 17 sati
NA FOI-u smo u petak 11.3.2016 od 9 do 17 sati

Predstavljanje izazova i kompanija održat će se 16.3.2016 u 12 sati na FER-u, u dvorani Siva Vijećnica, s ciljem da studenti dobiju više informacija o izazovima natječaja, ali i čuju više o poslovanju tvrtki koje su zadale izazove te izazovima modernog poslovanja, upoznaju mentore. Ostala događanja i raspored natječaja možete pogledati na: inovativko.mstart.hr

Inovacijom do poslovne prilike Studenti će kroz natječaj upoznati stvarne izazove u svakodnevnom poslovanju kompanija u Agrokor koncernu koji trebaju tehnološko rješenje.

Natječaj dodjeljuje novčane nagrade za tri najbolja rada i to:

1. Nagrada 20 000 kn
2. Nagrada 10 000 kn
3. Nagrada 5 000 kn 

Agrokor poziva redovne studente TVZ-a u timovima 1 do 3 člana na prijavu ideja koje nude tehnološko rješenje za nekoliko predstavljenih izazova, ali i prijavu inovativnih ideja za usluge na način kako je definirano u daljnjim uvjetima natječaja. Natječaj ima dva kruga, a studenti i timovi koji prođu u drugi krug imat će mogućnost da u svrhu razvoja rješenja pristupe odgovarajućim testnim resursima i konzultiraju se s Agrokorovim stručnjacima.

Izazovi 2016
I ove smo godine pronašli nekoliko zanimljivih izazova iz stvarnog poslovanja tvrtki članica Agrokor koncerna. Izaberite svoj izazov i okušajte svoje znanje, kreativnost i poduzetnički duh kroz inovaciju kao odgovor na ponuđene izazove.
Veselimo se prijavama koje nas uvijek oduševljavaju!
1. DRONOVI DOLAZE – logistika budućnosti
2. PREDIKTIVNA ANALITIKA U MARKETINGU – sustav predikcije isplativosti marketinške akcije
3. ENERGETSKA UČINKOVITOST – topli zrak, od nusproizvoda do izvora energije
4. AD HOC TURIZAM – novi kanal promocije i prodaje jednodnevnih izleta turističkim posjetiteljima koji su u pokretu
5. INOVATIVNA USLUGA – Tisak, Konzum, Konzumklik, Zvijezda, Atlas, Jamnica

Prvi krug – Prijavi inovativnu ideju
U prvom krugu studenti prijavljuju svoje ideje kroz internet formu na adresi: inovativko.mstart.hr

Prijave se primaju do 4.4.2016. u ponoć.

NAGRADA za sve timove koji prođu u drugi krug:

Dvodnevni stručni obilazak tehničkih i proizvodnih centara Agrokor koncerna.

Drugi krug – Stvori svoju poslovnu priliku Završite akademsku godinu s našim natječajem i budite među najboljima! Sva pitanja su dobrodošla na mail: natjecaj-pitanja@agrokor.hr.

Više detalja na linku.

Studentska konferencija u Mariboru

Comments off

Studentski zbor Sveučilišta u Mariboru s ponosom poziva sve studente na desetodnevnu studentsku konferenciju u Mariboru koja se održava od 27. lipnja do 6. srpnja.

Konferencija je međunarodnog karaktera, a cilj joj je povezivanje studenata iz cijelog svijeta. Studenti imaju priliku steći nova znanja, ali i uspostaviti kontakte s profesorima i priznatim stručnjacima iz različitih područja. Osim mnogobrojnih radionica i predavanja, studenti će imati priliku upoznati Maribor i Sloveniju kroz izlet te zasigurno ostvariti mnoga nova prijateljstva.

Rok za prijave je do 4. travnja, a ostali detalji nalaze se na linku.

Kandidati za studentske predstavnike

Comments off

Drage kolegice i kolege,

Objavljujemo popis studenata i studentica koji su se kandidirali za vaše predstavnike te će brinuti o vama u naredne dvije godine. Molimo vas da pročitate imena, te vas ujedno i pozivamo da idući četvrtak 10. ožujka izađete na izbore i date podršku svojim kolegama.

Zahvaljujemo svim prijavljenim studentima što su pokazali interes, volju i želju i obećajemo da vas čekaju dobre stvari. :)

A sada REFORME! :D

Mozgalo – svečano otvorenje

Comments off

Dragi studenti,

pozivamo Vas na svečano otvorenje natjecanja Mozgalo 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

U organizaciji udruge eSTUDENT, Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz strojnog učenja, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Prijave na natjecanje počinju 2. ožujka i traju do 13. ožujka. Više detalja nalazi se na linku.

ReversingLabs – Studenti u odjelu analize podataka

Comments off

ReversingLabs je svjetski lider u analizi nepoznatog binarnog sadržaja. Tvrtka koja je formirana 2009. ima čvrsto uporište na američkom tržištu računalne sigurnosti izrade alate za rješavanje sigurnosnih problema i analize nove generacije zlonamjernog softvera. Naši proizvodi su najbrži, najskalabilniji i najopsežniji alati za automatiziranu analizu cyber security napada.

Naši klijenti su antivirusne i sigurnosne tvrtke te komercijalna poduzeća i vladine organizacije širom svijeta.

Trenutno imamo više otvorenih radnih mjesta na poziciji student pripravnik (m/ž) za rad u odjelu analize podataka. Uvjeti za zaposlenje su poznavanje osnova programiranja i rada s bazama podataka te sposobnost analitičkog razmišljanja i zaključivanja. Prednosti su interes za područje IT sigurnosti i iskustvo u radu u Python programskom jeziku. Student bi trebao biti u mogućnosti odraditi barem pola radnog vremena tjedno/mjesečno i posjedovati sklonost timskom radu, učenju, temeljitosti, praktičnosti, upornosti i disciplini.

Više informacija o opisu radnih mjesta i radnim zadacima moguće je saznati pri prijavi te na razgovoru za posao.

Molimo zainteresirane da molbe i CV pošalju na tomislav.smiljanic@reversinglabs.com.

Rad na studentskim izborima

Comments off

Ukoliko ima zainteresiranih za rad na studentskim izborima koji će se održati u četvrtak 10. ožujka 2016. godine u smjeni od 6 sati, neka se slobodno javi na szbor@tvz.hr e-adresu s kontakt podacima (ime i prezime te studij i godina).

Combis hackathon try{code}catch

Comments off

Combis organizira prvi hackathon – 24-satno studentsko natjecanje u programiranju try{code}catch u sklopu kojeg planira pronaći i zaposliti novi tim za interni start-up.

Hackathon organiziramo po prvi puta i želja nam je okupiti najbolje studente programere na jednom mjestu, dobro se zabaviti i stvoriti nešto novo, inovativno i korisno. 24-satno programiranje, bez stajanja, sigurno će biti pravi izazov za studente koji se žele unaprijediti i razviti svoja znanja. No bit će i mnogo odličnog druženja, motivirajuće atmosfere, razmjene znanja s mentorima iz Combisa“, najavio je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Combis hackathon try{code}catch će se održat 9. i 10. travnja 2016. godine i u njemu mogu sudjelovati svi redovni i izvanredni studenti iz Hrvatske koji se prijave najkasnije do 31. ožujka 2016. godine.

Zacrtali smo da je naše usmjerenje poticanje start-up kulture unutar COMBISa, zato smo i razvili novi model kojeg smo nazvali Neostartup. Naš pogled na start-upe nudi svim kreativcima najbolje iz svijeta start-upa i etabliranih kompanija – slobodu prilikom razvoja ideje, ali i podršku koju start-upi inače nemaju (iskustvo u razvoju, projektiranju, marketingu, prodaji i implementaciji). Sinergija je očita i predstavlja win-win situaciju za sve uključene. Najboljim studentima Combis hackathona pružit ćemo mogućnost da nam se pridruže u ovom cilju“, ističe Maras.

Nagradni fond iznosi 32.000 kuna, nagrada za prvo mjesto je 4.000 kuna po natjecatelju u timu, drugo mjesto 2.000 kuna po natjecatelju, dok je za treće mjesto 1.000 kuna po natjecatelju u timu. Ostale informacije dostupne su na stranici hackathona try{code}catch.

Ove godine definitivno u fokusu imamo mlade. Stoga kontinuirano pružamo priliku za zapošljavanje razvojnim programerima koji donose svježu perspektivu, drugačiji pristup pri rješavanju problema i nove ideje. Kako bismo dali svoj doprinos razvoju što snažnijih generacija IT stručnjaka započeli smo niz aktivnosti, od suradnje s fakultetima tehničkih usmjerenja, podržavanja važnih studentskih događanja, organizacija studentskih praksi, stipendiranja budućih kolega“, istaknuo je Leo Petrov, član Uprave Combisa za operacije zadužen za proizvode i usluge.

Ostale informacije možete pronaći na Facebook stranici eventa ili na Combisovim službenim stranicama.

iZBORi se!

Comments off

Mali podsjetnik samo, još 2 tjedna možete prijaviti kandidature za studentske predstavnike. Neki studiji su vrijedni, neki malo manje, ali vjerujemo da će se do kraja roka popuniti sva mjesta. :)

Nemojte čekati, uzmite stvari u svoje ruke jer ako vi sami nećete, tko će?!

Sve što bi vas moglo zanimati o dužnostima studentskih predstavnika možete saznati od nas 0-24, ne bojte se pitati, ne grizemo (osim Dominika, on je malo čudan…).

Više informacija o samim izborima te potrebnim papirima možete pronaći ovdje.

Kontakte znadete, čekamo vas! ;)

IAESTE ti nudi nezaboravno iskustvo

Comments off

Želite otići na praksu u SAD, Njemačku ili Australiju? Ili ste možda više za nešto egzotičnije: Jamajka, Katar ili Filipini? Upoznati ljude iz cijelog svijeta, različite kulture i steći divna prijateljstva? Spakirajte se i idite s IAESTE-om.

IAESTE je međunarodna organizacija koja se bavi razmjenom visokovrijednih plaćenih stručnih praksi u 91 zemlji svijeta. U RH na prakse preko IAESTE-a mogu otići studenti 4 velika sveučilišta – ZG, RI, ST i OS, te studenti TVZ-a koji zasad imaju zagarantirane 3 prakse (radimo na tome da ih bude još i više). Koje smo prakse donijeli ove godine možete provjeriti ovdje.

IAESTE Hrvatska djeluje u četiri Lokalna odbora: Zagreb, Rijeka, Osijek i Split. LO ZAGREB je najveći lokalni odbor u Hrvatskoj! Sastanci su jednom tjedno, u 19h na FER-u, a točnu prostoriju možete provjeriti na facebook stranici IAESTE Zagreb.

No, IAESTE nisu samo prakse, dođite na sastanak upoznajte se s ekipom i odaberite svoju radnu grupu:

  • Fundraising
  • Incoming
  • Jobraising & CR
  • Ljetna recepcija
  • Ljudski potencijali
  • Marketing & PR
  • Outgoing

Upoznat ćete nove ljude, družiti se sa stranim praktikantima u Zagrebu, ostvariti kontakte s potencijalnim poslodavcima, razvijati poslovne i organizacijske vještine, odlaziti na međunarodne i regionalne evente (upravo smo se vratili s podjele praksi u Splitu koja je završila mega partyem o kojem će se još dugo pričati) i upotpuniti svoj CV. Također ćete otkriti što su to CEC, GET, JUMP i AC, a najmarljiviji članovi će otići na neko od tih međunarodnih druženja.

Dođite na sastanak, postanite dio naše IAESTE obitelji i zaradite nezaboravno životno iskustvo o kojem ćete pričati unucima!