Novosti

Novosti

Natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa za ak. god. 2015./2016.

Comments off

Tehničko veleučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa preddiplomskih stručnih studija za ak. god. 2015./2016.

Putem navedenih poveznica možete pristupiti svim dokumentima potrebnima za valjanu prijavu:

Prijave se podnose od 12. travnja 2016. do zaključno 26. travnja 2016. u studentsku službu. Prijave poslane poštom zaprimaju se najkasnije do 25. travnja 2016.

P.S. Izjavu o predaji kompletne dokumentacije natipkate sami te na kraj dokumenta dodate datum, mjesto i svoje ime i prezime te nakon printanja potpišete.

Erasmus+ natječaj za zimski semestar ak. god. 2016/2017

Comments off

U okviru programa Erasmus+ Tehničko veleučilište u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu financijske potpore studentima za realizaciju mobilnosti na inozemnim visokoškolskim ustanovama ili tvrtkama unutar Europske unije, za zimski semestar akademske godine 2016./2017.

Primarni cilj boravka studenata na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi je studijski boravak ili obavljanje stručne prakse. Primarni cilj boravka studenata u inozemnoj tvrtki je obavljanje stručne prakse.

Detalje natječaja potražite na stranicama Veleučilišta.

LEAP Summit Internacionalna konferencija u Zagrebu

Comments off

Od 05. do 07. svibnja u Zagrebu će se održati međunarodna konferencija – LEAP Summit. Zagreb će na tri dana postati mjesto okupljanja ambicioznih sudionika – poduzetnika, inovatora te ostalih stručnjaka koji dolaze sudjelovati na konferenciji koja se bavi inovacijama, ICT-om, poduzetništvom, razvojem poslovanja te razvojem karijere.

Tijekom LEAP Summita sudionici će biti izloženi velikom broju zanimljivih predavanja, diskusija i panel rasprava, ali i radionicama u kojima će raditi s kolegama iz cijeloga svijeta. Također, bogati interaktivni neformalni program osigurava upoznavanje brojnih međunarodnih stručnjaka, predavača te ostalih sudionika. Neformalni program se sastoji od Networking programa, Open mic sessiona, Share your fail story sessiona, Završnog partija, Pub crawla te ostalih zanimljivih aktivnosti. Posebno se ističe Speed dating druženje s poduzećima i predavačima koje predstavlja iznimnu priliku za povezivanje s međunarodnim stručnjacima.

LEAP Summit je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu, a poznato multinacionalno poduzeće IBM je Global General Partner konferencije.

Pogledom na listu predavača jasno je zašto brojni sudionici dolaze i iz tisućama kilometara udaljenih zemalja na ovaj Summit – predavanja će održati internacionalni stručnjaci iz različitih multinacionalnih kompanija poput IBM-a, P&G-a, Microsoft-a, Google-a, Disney-a i Deutsche Telekom-a, ali i investitori te uspješni poduzetnici iz Njemačke, Izraela, Velike Britanije i Rusije.

Za sve sudionike Summita je osiguran i poseban certifikat koji će potvrditi njihova znanja koja su stekli tijekom konferencije i osigurati im uspješan razvoj karijere.

Prijave za LEAP Summit su otvorene za sve pojedince koji žele razvijati internacionalnu karijeru, pokrenuti svoje poduzeće ili postati lider u svojoj sredini. Više informacija o LEAP Summitu mogu se naći na službenoj ili Facebook stranici.

Poziv studentima za sudjelovanje u najvećem istraživanju o kvaliteti studentskog života u Europi

Comments off

Poštovani studenti/ce,

U Hrvatskoj je započelo istraživanje EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja.

EUROSTUDENT je međunarodni projekt koji se provodi u više od 30 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog života na nacionalnoj i europskoj razini.

EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti:

  1. putem poveznice kou ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili
  2. putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja

Sve informacije o istraživanju moći ćete pratiti i na Facebook stranici istraživanja.

Rezultati prethodnih EUROSTUDENT istraživanja poslužili su kao poticaj za razvoj i unapređenje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske te osnivanje Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Istraživanje EUROSTUDENT VI u Hrvatskoj provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE) i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivamo Vas da kroz sudjelovanje u istraživanju doprinesete razvoju mjera javne politike koje će osigurati veću dostupnost visokog obrazovanja i unaprijediti kvalitetu studentskog života u skladu s potrebama studentske populacije.

Stand4Info radionica za studente

Comments off

TVZ sudjeluje u projektu Stand4Info kao partner FOI Varaždin s ciljem izrade novih stručnih studijskih programa u području informatike.

Jedna od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta je radionica „Razvoj akademskih i socijalnih vještina“ za studente TVZ-a.

Radionica će se održati u petak 15. travnja 2016. godine od 15:00 do 17:30 sati u prostoriji Vijećnica na Vrbiku.

Radionicu će voditi gospodin Luka Keller, mag. iur.  koji radi Centru za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Svakako se odazovite u što većem broju :)

AIESEC stručne prakse

Comments off

Studiranjem stječemo dovoljno znanja o tome kako treba raditi, međutim vrijeme je da iskusimo u praksi kako je to raditi.

AIESEC Global Talent program omogućujue ti da odeš na plaćenu stručnu praksu gdje ćeš u međunarodnom okruženju steći profesionalno iskustvo. (P)okreni svoj život i uključi se u Global Talent program!

Potraži nas 05.04.2016 (15h-17h) i 06.04.2016 (12h-14h) na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (Vrbik) i saznaj kako baš TI možeš otputovati na stručnu praksu u inozemstvo.

Ukoliko nisi u mogućnosti posjetiti nas, možeš nas kontaktirati na: vlatkovic.patricia©aiesec.net

Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2016 na TVZ-u

Comments off

U ponedjeljak, 4. travnja 2016. u 11:30 sati u dvoranu 1017 – Klub, Konavoska 2 dolazi voditelj radionice prof. dr. sc. Saša Dešić, kako bi vam uživo predstavio ovogodišnju Ljetnu radionicu tvrtke Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2016, koja  će se održati u tjednima 11. srpnja – 22. srpnja 2016. i 22. kolovoza – 9. rujna 2016.

Iskustvo je to koje može biti presudno za dobivanje kvalitetnog posla u struci, a svake godine na natječaju prođe i nekolicina naših studenata.

Nemojte propustiti priliku!

Poziv na radionicu – Proljetni umor

Comments off

Kolegice i kolege studenti,

dođite i saznajte kako ga prevladati i poboljšati koncentraciju i memoriju, družite se i naučite nešto novo :)

Voditeljica radionice: prof.dr.sc. Ljubica Matijević Mašić, dr.med.
Vrijeme: petak 01.04.2016. (14h-16h)
Mjesto: Vijećnica (Vrbik 8)

Prijave na savjetovanje@tvz.hr

Droidcon prezentacijsko predavanje

Comments off

Drugi po redu Droidcon u Hrvatskoj, održat će se od 27.-29. travnja 2016. godine u hotelu Antunović. S obzirom da je prvi Droidcon doživio velik uspjeh, ne sumnjamo da će se to ponoviti i ove godine. Osim brojnih edukativnih predavanja i štandova različitih tvrtki, ove godine nas očekuju i zanimljiva događanja, Hackathon i Barcamp.

Studentima će biti posebno zanimljivo što će imati priliku upoznati poslodavce najvećih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj.

Zbog velikog interesa studenata TVZ-a za konferenciju, sljedeći tjedan u srijedu 6. travnja, organizator Droidcon-a, Miroslav Šimudvarac, održati će kratko prezentacijsko predavanje, koje će se održati u dvorani A @ FSB s početkom u 18:00h.

Mole se studenti zainteresirani za konferenciju da dođu na predavanje :)

Više o samoj konferenciji pronađite na njihovoj stranici.

 

Izbori za Studentskog pravobranitelja

Comments off

Poštovane studentice i studenti,

Od danas 29. ožujka pa sve do petka 1. travnja, skupljamo kandidature za Studentskog pravobranitelja. Ukoliko ste u svim filmovima navijali za pozitivce, te biste radije bili Jedi, a ne Sith i istovremeno biste se voljeli zalagati za prava vaših kolegica i kolega, onda upravo vas tražimo.

Javite se na szbor@tvz.hr do 1. travnja te nam pošaljite podatke o vama i vašem zamjeniku: Ime i prezime, JMBAG, godinu i odjel studija te CV s kratkim motivacijskim pismom zašto baš vas odabrati.

Za sva ostala pitanja, stojimo vam na raspolaganju.

Sretno!