Novosti

Novosti

AIESEC stručne prakse

Comments off

AIESEC je najveća studentska organizacija na svijetu koja studentima i mladima do 30 godina nudi mogućnost odlaska na stručnu praksu u inozemstvo u sklopu dva programa praksi.

Prvi je Global Talent: program plaćenih stručnih praksi koje traju od 3 do 18 mjeseci. Drugi je Global Entrepreneur: program stručnih praksi u start-up kompanijama koje traju od 2 do 3 mjeseca i nisu plaćene, ali je praktikantu osiguran besplatan smještaj.

Cilj prakse je osobni i profesionalni razvoj pojedinca stjecanjem praktičnih iskustava u izazovnom internacionalnom okruženju. Praksu je moguće odraditi u preko 100 zemalja svijeta u kompanijama koje su partneri AIESEC-u.

Prakse možete tražiti i pregledavati na Opportunities portalu, a za sve dodatne informacije možete se prijaviti ovdje kako bi Vas članovi AIESEC-a kontaktirali i dogovorili sastanak te odgovorili na sva pitanja.

Posao u Hands on Server Supportu

Comments off

Hands on Server Support d.o.o. traži perspektivne mlade ljude, spremne na usvajanje novih znanja. Ponosni su na svoj timski princip rada kroz koji provode razvijen sustav treninga. Njihova je vizija zajedničko učenje i napredovanje, a potiču i individualan razvoj financiranjem raznih certifikata.

Tvrtka traži bivše studente te apsolvente koji više ne moraju pohađati predavanja, s obzirom da su pozicije full-time i na neodređeno vrijeme. Osnovni je uvjet odlično poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, s obzirom da se rad u potpunosti odvija na engleskom.

Zaposliti se možeš kao Windows Support Techinician ili Linux Support Technician, a više informacija možeš potražiti na njihovoj Facebook stranici.

Ukoliko želiš raditi u dinamičnom okruženju te si spreman na učenje novih vještina, savršena si osoba za Hands on Server Support tim!

Studentski izlet u Prag

Comments off

Došlo je vrijeme za odgođeno studentsko putovanje u Zlatni grad – magični Prag koje će se održati od 14. do 17. srpnja 2016.

Najbolji način za oporavak od ispitnih rokova je ispijanje češkog piva te provod i druženje sa studentima TVZ-a i Baltazara.

Izvrsna prilika prilagođena svakom studentskom džeparcu – studenti TVZ-a putuju po povlaštenoj cijeni od 520 kunaZadnji rok za prijavu još nije određen, zato molimo studente da se prijave što prije.

P.S. Studenti koji su već bili prijavljeni za prošli termin putovanja, moraju se prijaviti opet.

Prijave i ostale informacije nalaze se ovdje, a za više informacija obratite se na aanticevi@tvz.hr i mpranj1@tvz.hr.

Ankete za ukinute kolegije na Informatičko-računalnom odjelu

Comments off

S obzirom na nedavne promjene u nastavnom planu više studija, ukidaju se ili se ograničava upis nekih kolegija, a istovremeno se uvode mnogi novi bez uključivanja studenata i Studentskog zbora. Na taj način studenti ne mogu utjecati ili izraziti mišljenje o potrebama uvođenja novih kolegija.

Iz tog razloga Vas molimo da za navedene kolegije koji se ukidaju ili se ograničava njihov broj ispunite kratku anketu (ako ste ih slušali) kako bismo na sjednici Stručnog vijeća pokazali pravu statistiku, a to je zainteresiranost ili nezainteresiranost studenata za njih i njihov nastavni plan.

 

GIS Cloud i Rimac automobili – gosti predavači

Comments off

U srijedu 1. lipnja u terminu predavanja iz kolegija Baze podataka na FSB-u u 18h bit će dva gosta predavača iz tvrtki GIS Cloud i Rimac automobili.
Marko Šantić je suvlasnik tvrtke GIS Cloud koja se bavi izradom karata i projekcijom raznih podataka na iste i svoje predavanje će održati na temu korištenja baza za pohranu podataka geokoordinata.

Goran Hacek je glavni programer u tvrtki Rimac automobili koja se bavi razvojem visoko tehnoloških proizvoda poput električnog automobila i bicikala. Njegovo predavanje će biti o “Internet of things” koji je sve popularniji u današnje vrijeme sveopće dostupnosti interneta i elektronike.

Ovo je prilika za sve studente da čuju nešto novo te da pitaju sve što bi ih zanimalo o te dvije tvrtke.

Odazovite se u što većem broju! :)

Ingemarkove stipendije

Comments off

Ingemark se bavi razvojem softvera po narudžbi i daje stipendije studentima koji studiraju računarstvo ili srodne discipline, a vole programiranje i žele se time profesionalno baviti. Studente stipendiraju do diplome, nakon čega im, ako se pokaže da bi se dobro uklopili u njihov tim, ponude i posao.

Za vrijeme stipendije od stipendista očekuju da dolaze kod njih koliko im obaveze na faksu dozvoljavaju te kod njih rade na svojem diplomskom. Mimo vlastitog diplomskog, studenti mogu raditi i na njihovim komercijalnim projektima. Taj rad im je plaćen dodatno, povrh stipendije.

Tehnologije u kojima rade su uglavnom Java, JavaScript, Ruby on Rails, iOS i Android, a više o Ingemarku i njihovim stipendijama možete pročitati ovdje.

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti ovdje.

Posao u Vipnetu

Comments off

U nastavku vam donosimo opise dvaju radnih mjesta koja Vipnet otvara za studente. Prvi posao je studentski i zahtijeva angažman od 4 sata svaki radni dan. Za drugo radno mjesto se traži osoba koja je diplomirala ili će diplomirati u narednim mjesecima.

 

Student u odjelu Digitalnog marketinga

Zanima te digitalni marketing i prije službenog izlaska na tržište rada želiš iskusiti rad u dinamičnom korporacijskom okruženju? Kreativan si i uživaš u uređivanju web sadržaja? Photoshop ti je draži od Facebooka? Snalažljiva si i organizirana osoba spremna učiti? Veseli te upoznavanje hrpe ljudi sličnih interesa? Javi nam se!

Više informacija možeš pronaći ovdje.

Svoj životopis s naslovom e-maila „Student u Digitalnom marketingu“ pošalji na adresu karijere@vipnet.hr. Kandidati koji udovoljavaju kriterijima biti će pozvani na intervju.

 

Mlađi Web programer – Java

Tvoj DNA se sastoji od jedinica i nula, a tvoja leđna moždina direktno je povezana s tvojim računalom? Vrlo dobro. Baš zato, rado bismo te upoznali. Još ako si timski igrač, odgovoran i usmjeren ka cilju, te ako razumiješ da bez inovacija nema ovacija, onda je ovo oglas kao stvoren za tebe.

Dobar tim, izazova na bacanje, more edukacija i napredovanje najboljih u jednom od najdinamičnijih poslovnih područja dio su Vipove svakodnevnice koja nikad ne postaje rutina.

Više informacija možeš pronaći ovdje.

Prijaviti se možeš na karijere@vipnet.hr do 29. svibnja 2016.

Dobrovoljno darivanje krvi

Comments off

Sukladno rezultatima nedavno provedene ankete o dobrovoljnom darivanju krvi studenata TVZ-a, Studentski zbor organizirao je navedenu akciju koja će se održati 2. lipnja 2016. na Konavoskoj u prostorijama Kluba!

Svi studenti koji se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji bit će nagrađeni bodovima iz Kineziološke kulture, a bit će im osiguran i ručak u menzi. Također, u sve smo uključili i dekanicu i profesore kako bismo svi zajedno pokazali jedinstvo i pozitivan karakter cijelog Tehničkog veleučilišta.

Ovim vas putem stoga pozivamo da dođete u što većem broju jer darivanjem krvi spašavamo živote!

Studentski izlet – Prag

Comments off

Došlo je vrijeme za novo, četvrto po redu, studentsko putovanje od 02. do 05. 06. 2016.

Ovoga puta vodimo vas u Zlatni grad – magični Prag.

Pretvorite posljednji miran vikend prije ispitnih rokova u luuudiii i neeezaboravniiii provod! Opustite na par dana svoje preopterećene vijuge i napunite baterije za nove akademske pobjede. Čeka vas šetnja jednim od najljepših europskih gradova danju, provodi u najboljim gradskim klubovima noću, te nezaobilazna “degustacija” najboljeg (i najjeftinijeg :)) piva na svijetu u izvrsnom i veselom društvu…

Izvrsna prilika prilagođena svakom studentskom džeparcu – nemojte ju propustiti!

P.S. Studenti TVZ-a putuju po povlaštenoj cijeni od 520 kuna ;)

Prijave i ostale informacije nalaze se ovdje.

Promjene nastavnog plana na Informatičko-računalnom odjelu za 2016./17.

Comments off

Na 8. redovitoj sjednici Stručnog vijeća Informatičko-računalnog odjela Tehničkog veleučilišta u Zagrebu prihvaćeni su Prijedlog značajnih promjena na Stručnom studiju računarstva i Stručnom studiju informatike za 2016./17. te Prijedlog izmjena i dopuna nastavnog plana i programa na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju informatike za 2016./17.

U nastavku donosimo sadržaj istih promjena:

 

IV. semestar – računarstvo – oba smjera

 •  Izborni predmet Instalacija računala i programa* zamjenjuje se novim izbornim predmetom Komunikacijske vještine.

V. semestar – računarstvo – oba smjera

 • Uvodi se novi izborni predmet Napredno JavaScript programiranje.
 • Izborni predmet Razvoj računalnih igara prelazi iz VI. u V. semestar.

 

II. semestar – informatika – informatički dizajn

 • Obvezni predmet Elektroničko poslovanje zamjenjuje se novim obveznim predmetom Informacijska pismenost i kritičko razmišljanje.

III. semestar – informatika – svi smjerovi

 • Ukida se izborni predmet Radni prostor i ergonomija.

IV. semestar – informatika – elektroničko poslovanje

 • Predmet Digitalno poduzetništvo mijenja naziv u Socio-tehnološki aspekti informacijskih sustava.

IV. semestar – informatika – informatički dizajn

 • Obvezni predmet Projektno programiranje** zamjenjuje se s do sada izbornim predmetom Digitalna fotografija koji postaje obvezni.
 • Uvodi se novi izborni predmet Projektiranje zvuka.

V. semestar – informatika – informatički dizajn

 • Uvodi se novi izborni predmet TV i video snimanje.
 • Formira se nova izborna grupa koja sadrži novi predmet i predmet Digitalna animacija usvojen na prethodnoj sjednici.
 • Ukida se predmet Zvuk i računalo***.

VI. semestar – informatika – organizacija i informatizacija ureda

 • Obvezni predmeti Tehnološko poduzetništvo Organizacija i informatizacija ureda mijenjaju semestre.

 

Specijalistički informatika

 • U okviru modula Informacijski sustavi u III. semestru uvodi se novi izborni predmet Modeliranje i administracija baza podataka.
 • U okviru modula Računarski sustavi u III. semestru izborni predmet Razvoj mobilnih aplikacija prilagođava i poboljšava sadržaj, odnosno dobiva pristup s gledišta višeplatformskog razvoja.

 

Za detaljnije informacije i obrazloženja, javite se na szbor@tvz.hr ili svojim studentskim predstavnicima.

 


 

* Studenti koji nemaju položen predmet mogu upisati izborni predmet po izboru koji će im se tretirati kao novi upis.

** Studenti koji nemaju položen predmet, a studiraju na smjeru Informatički dizajn, oslobođeni su polaganja istog i moraju upisati predmet Digitalna fotografija ako ga nemaju već upisanog. Ukoliko već imaju upisan predmet, moraju nadoknaditi ECTS bodove upisom dodatnog izbornog predmeta u IV. semestru.

*** Studenti koji nemaju položen predmet, mogu upisati jedan od dva nova izborna predmeta uz uvjet da zadovoljavaju preduvjete za njih.