Novosti

Novosti

Otvorene prijave za međunarodno online natjecanje GeCCo 2019/20

Comments off

Tražiš nove izazove iz područja upravljanja projektima? Ili te pak projektni menadžment zanima za daljnji profesionalni razvoj? Želiš li se globalno povezati s mladim projektnim menadžerima te raditi na rješavanju jedinstvenog case study zadatka u virtualnom okruženju? 😊

Međunarodno online natjecanje GeCCo (Global eCollaboration Competition) održava se ove godine po osmi put te poziva sve mlade projektne menadžere, kao i one zainteresirane za projektni menadžment da se prijave za sudjelovanje. U ovom izazovnom case study projektu natjecatelji unutar 24 sata rješavaju zadatak iz područja upravljanja projektima te se upoznaju s predavanjima vrhunskih stručnjaka.

Live event unutar kojeg se rješava zadani Case Study, održat će 14. i 15. ožujka, a svi zainteresirani od 18 do 35 godina mogu se prijaviti na do 15. veljače na linku: http://tiny.cc/GeCCo.

Prihvati izazov i priušti si nezaboravno iskustvo rada unutar virtualnog tima!

Također, za sve dodatne informacije, slobodno kontaktiraj lokalnu organizatoricu projekta na email: ivonagudelj@gmail.com.

Cyber Security Forum u organizaciji Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Comments off

Ovom prilikom Vas želimo pozvati na prvi službeni Cyber Security Forum u organizaciji Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te udruge Alumni Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Forum će se održati 29. siječnja 2020. godine, na lokaciji Konavoska 2, Voltino, sa početkom u 18:00. Predavanja će se izvoditi u maloj dvorani na navedenoj lokaciji.

Imate priliku slušati vrhunske stručnjake iz područja kibernetičke sigurnosti koji će izlagati slijedeće teme:

Predavač: Ines Trbojević

Tema: Kako preživjeti masovnu zarazu zlonamjernim kodom 

Opis: na NotPetya primjeru će se objasniti kako Business Continuity može pomoći kod napada zlonamjernim programima, kojim rizicima možemo biti izloženi, koje mjere zaštite možemo poduzeti i kako smanjiti posljedice.

Predavač: Domagoj Javorović

Tema: Web crawler – drugačiji pogled

Opis: doći do podataka i informacija nikada nije bilo lakše. Koristeći se Internetom korisnici mogu brzo doći do informacija koje ih zanimaju. Što više su informacije dostupne to je veći “bazen” iz kojega treba pronaći relevantne informacije i obraditi ih. Korištenjem web crawlera specijalizirani korisnici brzo mogu doći do informacija koje ih zanimaju kao i nadzirati specifična web sjedišta kako bi bili ažurni s promjenama. Korištenjem automatiziranih sustava za pretraživanje Interneta korisnici s istim mogu ući u interaktivni odnos, odnosno doprinositi, na određeni način, web stranicama. S obzirom na porast online anketa i ostalog interaktivnog sadržaja korištenje automatiziranih alata dovodi u pitanje vjerodostojnost istih kao što će prikazati praktična demonstracija na predavanju.

Predavač: Davorka Topolčić

Tema: Forenzička analiza zloćudnih programa korištenjem Volatility frameworka

Opis: zloćudni programi i njihovo razorno djelovanje poznato je većini korisnika. Ono što je manje poznato jest da za hvatanje u koštac sa malicioznim kodom nisu potrebna skupa softverska rješenja. Dovoljno je malo programerskog znanja, dobro računalo i par linija koda. 

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na začetku jedne nove avanture. Očekujemo Vas u velikom broju.

Comping raspisao natječaj za STEM stipendije

Comments off

ICT tvrtka Comping raspisuje novi stipendijski natječaj za studente STEM područja. Traže studente 3. godine preddiplomskog studija i 1. godine diplomskog studija sa smjerova računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije. Studenti se mogu prijaviti na natječaj putem linka.

Kriteriji za dodjelu stipendija:

  • Da je student/ica upisan/a u 3. godinu preddiplomskog ili 1. godinu diplomskog studija tehničkih fakulteta ili veleučilišta
  • Prosjek ocjena 3.5

Da je student/ica upisan/a u 3. godinu preddiplomskog ili 1. godinu diplomskog studija tehničkih fakulteta ili veleučilišta
Prosjek ocjena 3.5

Riječ je mjesečnim stipendijama koje iznose 2000, 3000 i 4000 kuna ovisno o godini studija. Osim financijske podrške, studenti mogu dobiti pomoć i usmjeravanje pri pisanju diplomskog rada, sudjelovati u Compingovim internim aktivnostima te na konferencijama. Stipendiranje traje do kraja studija, ako stipendisti redovno ispunjavaju svoje obveze.

Postupak odabira
Kandidati se prijavljuju putem linka. Svi kandidati koji ispunjavaju kriterije, bit će pozvani u prvi krug postupka koji uključuje psihologijsko testiranje (upitnik sposobnosti i osobnosti). Sljedeći je korak selekcijski intervju, nakon kojeg slijedi predaja potrebne dokumentacije (ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita, potvrdu o redovnom upisu na fakultet za akademsku godinu 2019/.2020., kopiju indeksa, izjavu studenta da nije korisnik stipendije po istoj osnovi te po potrebi i potvrdu o zadnjoj plaći (za kandidate slabijeg socijalnog statusa) te razgovor s Upravom.

Rokovi:
Zaprimanje prijava: do 11. veljače 2020.
I krug (testiranje) – do petka, 14. veljače 2020. godine
II krug (selekcijski intervju) – do petka, 21. veljače 2020. godine
III krug (razgovor s Upravom) – do petka, 28. veljače 2020. godine

Potpisivanje Ugovora o stipendiranju – do petka 06. ožujka 2020. godine

Comping se bavi razvojem poslovnih aplikacija, big datom, poslovnom analitikom, internetom stvari i infrastrukturom te drugim područjima u kojima se mogu praktično okušati budući stipendisti. Comping ima sjedište u Zagrebu te zapošljava više od 110 stručnjaka. Više možete saznati na link.

Počinju prijave za ovogodišnji retro-low power LUMEN Engineering

Comments off

Službeno je otvoreno studentsko natjecanje LUMEN Engineering (nasljednik Elektroboja) i počele su prijave koje traju do 29. siječnja. Prijaviti se možeš sam ili u timu od 2-4 ljudi, a za izradu uređaja od hardvera i softvera imaš čak četiri mjeseca. Prijaviti se možeš na ovom linku!

Sudjelovanje na LUMEN Engineering odlična je prilika za sve studente koji bi svoje znanje iz elektrotehnike htjeli isprobati u praksi – na stvarnom, financiranom projektu. Sudionici će imati i priliku povezati se sa stručnjacima iz renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva koji će ih voditi i savjetovati tijekom cijelog natjecanja. Osim kvalitetnog konačnog rješenja, natjecatelji će trebati sastaviti jednako kvalitetnu tehničku dokumentaciju te u precizno određenim vremenskim rokovima ispuniti sve postavljene zadatke. Projekt se izrađuje unutar dviju zadanih tema, osmišljenih u suradnji s partnerima natjecanja, a ovogodišnje teme su AAA Elektronika i RetroElektronika.

Oduvijek si mislio/la da su retro stvari baš fora? Tvoja baka ima stari televizor koji više ne služi ničemu? Prokopaj po starim stvarima, uređajima, komponentama i stvori uređaj za novi svijet! Ako si više tip za očuvanje prirode, štednju energije a uz to ti elektrotehnika nije strana stvar, onda ti sigurno neće biti problem osmisliti low power uređaj koji će napajati samo mala AAA baterija. Ako si se pronašao u nečemu od ovog, prijavi se na LUMEN Engineering i osvoji vrijedne nagrade. Sve detalje o natjecanju saznaj ovdje!

Samoregulacija učenja

Comments off

Poziv na radionicu za studente u organizaciji Savjetovališta za studente i uposlenike TVZ-a
Naziv radioniceSamoregulacija učenja
Voditelj radionice: Filip Bolčić, mag.psych.
Mjesto: 1017 Klub, Konavoska 2
Vrijeme: Petak 17.1.2020., od 14,00h do 16,00h
Prijava (obavezna) na: savjetovanje@tvz.hr

FUTURE OF FINTECH, BOŽIDAR PAVLOVIĆ

Comments off

Centar za karijerno savjetovanje poziva sve studente Informatike i Računarstva na izuzetno zanimljivo predavanje o digitalnoj disrupciji financijske industrije. U drugom bloku nastave Digitalne ekonomije, u petak 20.12.2019 u 19 sati u Malu dvoranu Pučkog otvorenog Učilišta, Ul. grada Vukovara 68, dolazi jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka u tom području.

Božidar Pavlović, MIOC, FER, bio je tipični informatičar u financijskom okruženju (PBZ grupacija). Sustavno se penjao u karijeri od voditelja tima, IT direktora sve do pozicije COO i člana uprave Intesa Sanpaolo Card. Nakon toga proveo je više od 7 godina kao CTO pa CEO MBU (danas Erste Group Card Processor).

I onda je odlučio preći u Oradian, međunarodnu tvrtku, sa sjedištem i razvojem u Zagrebu, jednu od vodećih svjetskih fintech platform kompanija koja razvija proizvode za teško dostupna područja poput Nigerije u kojoj su počeli. Pitat ćemo ga samo dva pitanja: Zašto je to napravio i kad već dolazi na TVZ, kakav ga profil ljudi zanima?

KVIZ NA GRADITELJSKOM ODJELU TVZ-a

Comments off

U četvrtak 19.12.2019. održat će se drugi po redu KVIZ za studente Graditeljskog odjela. Nakon prošlogodišnjeg prvog i vrlo uspješnog KVIZA (po uzoru na PUB kvizove s pitanjima iz područja graditeljstva i kolegija koje studenti slušaju) nastavljamo u revijalnom tonu. Ovaj put studente očekuju vrijedne nagrade za najbolje timove i još pokoje iznenađenje.

Upute za prijavu i ostale informacije pogledajte na plakatu u prilogu.

Comsysto Reply traži studenta!

Comments off

Comsysto Reply je u potrazi za studentom! Sponzor TVZ-a na STEM Games-u je u potrazi za sljedećim kompetencijama kod studenta:

  • znanje JavaScripta i TypeScripta 
  • poznavanje nekog od modernih JavaScript frameworka poput Angular, React ili Vue.js
  • interes za JVM okolinom i jezicima poput Jave, Kotlina ili Spring frameworka

Ako si se pronašao u opisu, pošalji mail s motivacijskim pismom i životopisom (sve na engleskom!) na mail m.barovic@reply.de .

Akcija Dobrovoljnog darivanja krvi #8

Comments off

Vrijeme je da još jednom pokažemo svoju humanitarnost! Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu organizira osmu akciju Dobrovoljnog darivanja krvi na TVZ-u.

Osmo po redu Dobrovoljno darivanje krvi održat će se u srijedu,11. prosinca 2019. godine od 10 do 14 sati u Klubu Elektrotehničkog odjela TVZ-a, Konavoska 2.

Svi studenti koji se odazovu bit će nagrađeni s 2 boda iz Kineziološke kulture, a bit će im osiguran i ručak u menzi.

Pozivamo Vas sve da date svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji i da zajedno sa zaposlenicima TVZ-a pokažemo zajedništvo u spašavanju života! 💞