Novosti

Novosti

Radionica: Prosocijalno ponašanje

Comments off

Savjetovalište TVZ-a organizira radionicu imena “Prosocijalno ponašanje”. Radionica će se održati 14.12.2018 od 14:30 do 16:00 u Vijećnici na Informatičko-računarskom odjelu, Vrbik 8. Ako te zanima o čemu se radi, slobodno dođi u navedeni termin i upoznaj se s prosocijalnim ponašanjem.

SGAC predavanje

Comments off

Pozivamo Vas na predavanje ,,Space Generation Advisory Council – svemirska industrija na dohvat ruke“ koje će se održati 10. prosinca 2018., u 17 sati u Sivoj vijećnici na FER-u.

SGAC (Savjetodavno vijeće svemirske generacije) globalna je nevladina i neprofitna organizacija kojoj je cilj zastupanje studenata i mladih stručnjaka od 18 do 35 godina u UN-u, svemirskim agencijama, industriji i akademskoj zajednici.

Prijave za event su na službenoj stranici.

Pobjednički tim TVZ Mc2 natjecanja sudjelovao na 11. IEEESTEC konferenciji u Nišu

Comments off

(foto: Elektronski fakultet Niš/facebook.com/elektronskifakultetnis)

11. međunarodna konferencija studentskih projekata IEEESTEC koju organiziraju Elektronski fakultet u Nišu, IEEE SB Niš i EESTEC LC Niš održana je 29. studenoga 2018. godine. Na konferenciji su predstavljeni brojni radovi iz područja računarstva, elektronike, automatike, elektroenergetike, obnovljivih izvora energije te telekomunikacija, a sudjelovali su brojni autori iz Srbije i regije.

(foto: SZTVZ)

Već drugu godinu zaredom na konferenciji su sudjelovali autori s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. TVZ su na 11. IEEESTEC konferenciji predstavljali kolege Chris Lušetić, Slaven Đenadija te Mate Mesić s radom Ardu the Kid kojim su odnijeli pobjedu u finalu ovogodišnjeg TVZ Mc2 natjecanja koje je održano u lipnju u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Čestitamo kolegama od srca.

(foto: Elektronski fakultet Niš/facebook.com/elektronskifakultetnis)

Ovom se prilikom također želimo u ime naših kolega zahvaliti organizacijskom timu IEEESTEC konferencije te svim ostalim kolegicama i kolegama koji su naše predstavnike srdačno dočekali u Nišu. Vidimo se dogodine! :)

Poziv na IBM TSS Client Innovation Center u Zagrebu

Comments off

IBM TSS Client Innovation Center u Zagrebu poziva studente i članove Alumni Tehničkog veleučilišta u
Zagrebu u četvrtak 6. prosinca u 17 sati u posjetu i interaktivnu radionicu u trajanju 90 min:

  1. Prezentacija o radu IBM TSS Client Innovation Centra
  2. Simulacija intervjua za posao

Planirano trajanje druženja je 90 minuta, a održava se u prostorijama Client Innovation Centra na
adresi City Plaza Zagreb, Ulica Josipa Marohnića 1, zgrada B3, 5. kat.

Prijava je obavezna jer je broj posjetitelja ograničen.

Za sve koji imaju iskustvo rada u tehničkoj podršci i imaju interes za karijeru u IBM-u, provjerite otvorene pozicije i prijavite se za posao.

Za više informacija javite se javite se u Centar karijera na vbuselic@tvz.hr.

Infobip Junior Presales Engineer – oglas za posao

Comments off

Infobip je tvrtka koja je u posljednjih 6 godina zabilježila intenzivan rast po cijelome svijetu. Sada su se odlučili proširiti svoj tima studentima, kojima bi ovo mogla biti savršena prilika za studentski, ali i budući stalni posao.
Trenutno traže Junior Presales Engineera za proširenje svog tima. Više o poslu na poveznici.

AIESEC praksa u Norveškoj

Comments off

AIESEC je organizacija mladih koja omogućuje mladima od 18 do 30 godina da rade na svom osobnom i profesionalnom razvoju kroz članstvo, projekte ili prakse diljem svijeta. Nedavno je pokrenuta suradnja s Norveškom te u ponudi ima nekoliko stručnih plaćenim praksi. Krajem ovog mjeseca, AIESEC će imati Black Friday tjedan u kojem će imati 40% popusta na stručne plaćene IT prakse u Norveškoj. Dodatno, ako student bude primljen na praksu do 21.12, AIESEC mu pokriva troškove jednosmjerne karte. Primjere praksi možete provjeriti na sljedećim linkovima:
Junior .net Developer
Junior Back-End Developer
Full-Stack Developer Angular JS + Python

AI BattleGround 4.0

Comments off

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za četvrti po redu AI BattleGround – najveće natjecanje u umjetnoj inteligenciji koje studenti organiziraju za studente.

Ove godine, AIBG će se održati 7. i 8. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici će imati 20 sati da isprogramiraju i istreniraju umjetnu inteligenciju. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentiji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna: za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 000 kuna.

Ovo je najveće natjecanje ovog tipa kojeg organiziraju članovi studentske udruge BEST Zagreb. BEST djeluje na zagrebačkom Sveučilištu poslijednjih 20 godina, a dio je europske organizacije Board of European Students of Technology. Ova organizacija okuplja studente 96 europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta unutar 33 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade sturčnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svaka godina broji sve više prijavljenih timova. Od ove godine AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta. AIBG Beograd će se održati istovremeno kada i zagrebački.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuiniti prijavu na službenim stranicama natjecanja. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligeniciji.

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – Sedam IT, Gideon Brothers, A1, CloudSense, King ICT, Microblink i ReversingLabs. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno, a za sudionike će biti osigurana hrana, piće i kutak za opuštanje tijekom natjecanja.

I ove godine, AIBG se održava u omiljenom studentskom prostoru Stablo
znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.