Novosti

Novosti

Poziv na sudjelovanje – Data vs Corona Hackathon

Comments off

Prosljeđujemo poziv Sveučilišta Santa Clara i drugih međunarodnih partnera za sudjelovanje u Data vs Corona Hackathonu koji će se održati on-line 04. travnja 2020. Podržite međunarodnu borbu protiv pandemije COVID-19 virusom razvojem informatičkih rješenja, mobilnih i web aplikacija, koje mogu olakšati rad liječnika i zdravstvenih službi, proizvodnju i dostavu, komunikaciju važnih informacija, funkcioniranje jedinica lokalne samouprave i države, ubrzati potragu za cjepivom ili na bilo koji drugi način unaprijediti razne aspekte života tijekom pandemije.

Upute za sudjelovanje dostupne su na adresi: https://www.datavscorona.com/about-the-event.html

Cijenjeni studenti, nastavnici i suradnici Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, pozivamo Vas da se odazove ovom pozivu i sudjelujete u čim većem broju!

Nonprofit, no prizes, idea is to help hospitals and health organizations with a solution for the problem that is keeping us locked in (and endangers those that we love). 

Please instead of Corona spread the news about this to:

 • all the students and student organizations that you can
 • all the professors that can share it an invite their students
 • all the IT developers that you can
 • all the tech companies
 • all the health connected business 
 • you pick! :)

Thank you very much for helping this cause!

Web – https://www.datavscorona.com/

Facebook
Page: https://www.facebook.com/DataVsCorona/
Post: https://www.facebook.com/DataVsCorona/posts/106319574354409 
Event: https://www.facebook.com/events/519199938633115/

Linkedin
Event: https://www.linkedin.com/events/6649623295333408769/
Page: https://www.linkedin.com/company/42291514/

Izostanci s nastave zbog gubitka ili otežanog pristupa internetu uzrokovanog jučerašnjim potresom

Comments off

Drage kolegice i kolege,

Nadamo se da ste vi i vaše obitelji na sigurnom nakon nemilog događaja u kojem smo se jučer našli. Ipak, neki su među nama pretrpjeli određenu štetu te su između ostalog izgubili ili imaju otežan pristup internetu.

Iz tog su razloga u suradnji s Upravom svi nastavnici Veleučilišta zamoljeni da tijekom ovog tjedna imaju razumijevanja za izostanke studenata koji zbog gore navedenih poteškoća nisu u mogućnosti sudjelovati u online nastavi.

Također, molimo sve studente da se ne ustručavaju javiti nam se ako budu imali kakvih dodatnih pitanja ili ako naiđu na neke poteškoće vezano uz novonastalu situaciju.

Podsjetnik na Odluku o izvođenju nastave na daljinu

Comments off

Dragi studenti,

Podsjećamo da je na snazi Odluka o izvođenju nastave na daljinu čiji su sastavni dio Uputa o održavanju nastave te Uputa o posupanju vezano za COVID-19. Molimo da se i dalje pridržavate gore navedenih uputa te da svu komunikaciju s nastavnicima, studentskim službama te ostalim djelatnicima Veleučilišta vodite isključivo putem e-maila i ostalih online komunikacijskih alata.

Za vrijeme epidemije Veleučilište neće neposredno raditi sa studentima i strankama, osim u slučaju nužnosti, sukladno Odluci dekana.

Ove odluke vrijede do donošenja novih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Odluka o izvođenju nastave na daljinu, te rasporedu rada nastavnog osoblja (193/2020)
Odluka organizaciji rada, rasporedu radnog vremena za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 (194/2020)

Donesen novi Statut Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Comments off

Na 6. sjednici Stručnog vijeća Tehničkog veleučilišta u Zagrebu održanoj 17. ožujka 2020. godine, a na temelju prijedloga Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu donesenog na 5. sjednici održanoj 14. veljače 2020. godine, donesen je novi Statut Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Statut Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu moguće je pročitati ovoj poveznici.

Ovaj Statut stupa na snagu osmog dana od njegove objave na internetskim stranicama Studentskog zbora i oglasnoj ploči Veleučilišta. Ovaj Statut objavljen je na internetskim stranicama Studentskog zbora i oglasnoj ploči Veleučilišta 18. ožujka 2020. godine, a stupit će na snagu 26. ožujka 2020. godine.

Danom stupanja na snagu ovog Statuta prestaje vrijediti dosadašnji Statut Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu iz 2008. godine, sukladno članku 58. Statuta.

Odgoda izbora za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

Comments off

Drage kolegice i kolege,

S obzirom na to da uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19 predviđa da se odgode sve aktivnosti koje nisu u izravnoj mjeri vezane uz nastavu, tražili smo odgodu održavanja izbora za Studentski zbor.

Temeljem nove odluke Dekana izbori za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu će se održati 16. travnja 2020. godine.

Sukladno navedenom, rok za predaju kandidatura je produžen te se iste zaprimaju do 6. travnja 2020. godine. Upute za kandidate na izborima nalaze se ovdje (uz izmjene i dopune ovdje), a možete ih pronaći u Dokumentima ili u repozitoriju studentskih referada na moj.tvz.hr.

Za vrijeme dok je na snazi uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19 koja predviđa da studenti svu komunikaciju sa Studentskom službom obavljaju prvenstveno putem e-maila i tek po naputku djelatnice Studentske službe dođu osobno, a sve radi zaštite studenata i djelatnika, kandidature se podnose putem e-maila na szbor@tvz.hr, a naknadno po završetku izvanredne situacije iste se dostavljaju u Studentsku službu.

Obrasce koje je uz potvrdu o statusu studenta potrebno priložiti u kandidaturi su:

Molimo da na kovertu uz ime i prezime kandidata i zamjenika navedete izbornu jedinicu (studij i godinu) za koju se kandidirate. Ukoliko niste sigurni koliko točno potpisa podrške morate skupiti te za sva ostala pitanja vezana uz postupak izbora možete nam se obratiti putem kontakt obrasca ili putem e-mail adrese szbor@tvz.hr.

Liste kandidata i njihovih zamjenika bit će objavljene najkasnije do 8. travnja 2020. godine. Sretno svima!

Predaja kandidatura za izbore za Studentski zbor

Comments off

S obzirom na to da uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19 predviđa da studenti svu komunikaciju sa Studentskom službom obavljaju prvenstveno putem e-maila i tek po naputku djelatnice Studentske službe dođu osobno, a sve radi zaštite studenata i djelatnika, molimo studente da svoje kandidature za izbore za Studentski zbor danas predaju putem e-maila na szbor@tvz.hr, a naknadno po završetku izvanredne situacije iste dostave u Studentsku službu.

Uputa Veleučilišta o postupanju vezano za COVID-19

Comments off

NOVO (16.3.)

Drage kolegice i kolege,

Preko vikenda su, kao što ste već mogli primijetiti, kreirane grupe za sve kolegije na alatu Microsoft Teams putem kojeg će se održavati online nastava. Također, već ste trebali zaprimiti obavijesti oko rasporeda i načina održavanja vaših kolegija. Ovim putem bi vas sve htjeli zamoliti za strpljenje jer stvari sigurno neće ići glatko, barem ne u početku.

U slučaju da budete naišli na neke probleme ili budete imali bilokakvih pitanja, slobodno nam se javite putem e-maila, Facebooka, pa čak i Teamsa. ;)


NOVO (13.3.)

S obzirom na to da je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i resornim ministrima objavio da od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, točka 8. iz niže navedene obavijesti stupa na snagu. Molimo sve studente da prate obavijesti na portalu MojTVZ gdje će na stranicama kolegija biti objavljene upute za održavanje on-line nastave.


Drage kolegice i kolege,

Tehničko veleučilište u Zagrebu objavilo je uputu o postupanju vezano za COVID-19.

 1. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 odgađaju se sve aktivnosti koje nisu u izravnoj mjeri vezane uz nastavu.
 2. Svi studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se elektroničkim putem javiti pročelniku odjela na kojem se izvodi studij koji pohađaju i ostati u samoizolaciji (ukupno 14 dana od povratka s puta).
 3. Svi djelatnici Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se elektroničkim putem javiti pročelniku odjela ili voditelju katedri izvan odjela kojoj pripadaju te ostati u samoizolaciji za vrijeme u kojem će raditi od kuće (ukupno 14 dana od povratka s puta).
 4. Studentima i djelatnicima koji boluju od kroničnih bolesti te trudnicama preporučuje se ostati, od dana izdavanja ove preporuke, 14 dana kod kuće i raditi od kuće. Djelatnici to dogovaraju s pročelnikom odjela odnosno voditeljem katedre izvan odjela kojoj pripadaju, a studenti s pročelnikom odjela na kojem se izvodi studij koji pohađaju.
 5. Pročelnici odjela i voditelji katedri izvan odjela dužni su o točkama 2., 3. i 4. informirati Upravu i dostavljati popis studenata i djelatnika službenim dopisom i putem e-pošte: tvz@tvz.hr.
 6. U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije, studenti i djelatnici se moraju javiti nadležnom epidemiologu prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – HZJZ.
 7. Izostanci studenata s nastave prema točkama 2. i 4. opravdat će se posebnim odlukama dekana temeljem prijedoga pročelnika odjela na kojem se izvodi studij koji student pohađa.
 8. Nastavnici i asistenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u slučaju obustave izravne kontakt nastave sukladno Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i nadležnog MZO, održavat će on-line nastavu predavanja i auditornih vježbi, a za održavanje laboratorijskih vježbi će pročelnici odjela u dogovoru s izvođačima kolegija na studiju donijeti odluku o načinu provođenja nastave.
 9. Upućuju se i redovni i izvanredni studenti da svu komunikaciju sa Studentskom službom obavljaju prvenstveno putem e-maila i tek po naputku djelatnice Studentske službe dođu osobno, a sve radi zaštite studenata i djelatnika.

Tehničko veleučilište u Zagrebu ima oko 4.000 studenata i preko 300 nastavnika/djelatnika/vanjskih suradnika te je važna njihova zaštita.

Uputa o postupanju vezano za COVID-19

Najnovije preporuke vezane uz provođenje mjera zaštite od koronavirusa (COVID-19)

Comments off

Drage kolegice i kolege, zbog pojave koronavirusa Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavljuje preporuke vezane uz postupanje odgojno-obrazovnih ustanova te provođenje specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).

Zadnja preporuka postupanja na sveučilištima i veleučilištima nalazi se ovdje.

U slučaju izdavanja novijih preporuka HZJZ-a i obavijesti Veleučilišta, iste ćemo odmah objaviti.

TL;DR: MOLIMO PERITE RUKE. 🙌

Poziv za rad u biračkim odborima na izborima za Studentski zbor

Comments off

Molimo sve studente koji su zanteresirani za rad u biračkim odborima na izborima za Studentski zbor da se jave putem e-mail adrese szbor@tvz.hr te da navedu ime i prezime, smjer i godinu studija te u kojem su periodu slobodni za rad. Studenti koji se planiraju kandidirati na izborima nemaju pravo sudjelovanja u radu biračkih odbora.

Temeljem odluke Dekana izbori za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu će se održati 26. ožujka 2020. godine te će se odvijati od 8 do 20 sati. Rad u biračkim odborima je plaćen minimalnom studentskom satnicom.

Zadaće biračkih odbora su sljedeće:

 • vođenje računa o provedbi izbora za Studentski zbor;
 • utvrđivanje identiteta glasača;
 • utvrđivanje rezultata izbora;
 • sastavljanje zapisnika o radu biračkog odbora.

Još jednom podsjećamo da se kandidature zaprimaju do 16. ožujka 2020. godine. Upute za kandidate na izborima nalaze se ovdje, a obrasce i ostale informacije možete pronaći ovdje.

Ideja, novac, upornost… Što je najbitnije za uspjeh?

Comments off

Albert Gajšak je kao srednjoškolac na tragu vlastite ideje i kreacije pokrenuo start-up i danas tri godine poslije ima tvrtku CircuitMess koja se bavi proizvodnjom i razvojem edukacijskih elektroničkih uređaja. Ima tek 21 godinu a njegovi proizvodi MAKERphone i MAKERbuino su do sada prodani u 10.000 kom!

🏆Primjerkom MAKERphone nagrađujemo sudionika našeg pred-akceleracijskog programa Energy+ za koji su prijave otvorene do 13.3.
▶️Prijavite se putem linka bit.ly/38Zwov6

❓Ako ste zaintersirani sudjelovati i želite saznati o kakvom programu je riječ, tko su mentori i sl. dođite 10.3. u 18 sati u HUB385

❗️Uz Albertovo predavanje o njegovom putu do uspjeha, imati ćemo i kratko predstavljanje mentora i investitora.

Obećavamo dobru zabavu. Vidimo se!

➡️O pred-akceleracijskom programu više na http://inventocapitalpartners.eu/energy-plus-program/