Novosti

Novosti

Airtravel Hackathon

Comments off

CISOK

AIRTRAVEL HACKATHON 👉 https://goo.gl/QNBkGw

Programiraš?
Dizajniraš?
Fascinira te aviopromet?
Big Data te uzbuđuje?
Želiš razvijati rješenja za avio putovanja?

Ukrcaj se!

Nagradni fond je 4000€ i svi timovi bit će nagrađeni, a za pobjednike se smiješi i mogući nastavak suradnje!

Besplatne radionice Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri

Comments off

CISOK

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) otvoren je s ciljem poticanja cjeloživotnog razvoja karijere kroz unaprjeđenje osobnih potencijala korisnika. Misija Centra je omogućiti široj zajednici usluge profesionalnog usmjeravanja kako bi odabrali odgovarajuće obrazovanje i zaposlenje, te na taj način pridonijeli razvoju zajednice i gospodarstva. Sudjelujemo na svim događanjima vezanima za obrazovanja (npr. Sajam stipendija, Smotra sveučilišta, Sajam poslova), razvoja karijere (Dani karijera na pojedinim fakultetima i školama) i surađujemo s institucijama s kojima radimo na zajedničkim projektima informiranja učenika (npr. Institut za razvoj obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije), sve u svrhu pružanja što kvalitetnije usluge i sveobuhvatnih informacija.

Jedna od ciljnih skupina CISOK-a su studenti. Kroz informiranja, savjetovanja, radionice, grupne i individualne aktivnosti nudimo pomoć oko razvoja karijere i izlaska na tržište rada. Svim studentima namijenjeni su i razni e-alati – samoprocjena interesa, osobina, vještina, kao i pregled slike tržišta rada.

Nudimo mogućnost organiziranja radionica, prezentacija koje uključuju teme aktivnog traženja posla, pisanja životopisa i molbe, predstavljanja potencijalnim poslodavcima, a i razne aktivnosti namijenjene razvoju i osvještavanju vještina potrebnih na radnom mjestu. Radionice se prilagođavaju ovisno o potrebama studenata, a mogu se provoditi u našim Centrima ili, ovisno o organizacijskim mogućnostima, na fakultetu. U privitku Vam dostavljamo popis radionica koje imamo u ponudi, uz mogućnost kombiniranja tema za koje ste zainteresirani.

Osim radionica, studentima nudimo mogućnosti individualnog informiranja i savjetovanja. Napominjemo da su sve usluge Centra besplatne.

Ovdje možete pogledati teme radionica koje nudi CISOK. Više informacija možete saznati i na službenoj stranici.

KING ICT organizira hackathon – Change Code

Comments off

Change Code

Veliki uspjeh softverske konferencije Change, potaknuo je KING ICT na nešto sasvim novo. Organiziramo Change Code – naš prvi hackathon koji će se održati u subotu 21. travnja 2018. u sjedištu KING ICT-a.

Cilj nam je poticati mlade i kreativne studente na razmišljanje izvan zadanih okvira te što brže i kreativnije rješavanje zadanih izazova. Zato je KING-ov tim osmislio zadatak koji će i najbritkijima predstavljati pravi izazov.

Osim dobre 24-satne zabave i prilike za učenje, KING ICT osigurao je i bogate novčane nagrade pa će tako pobjednički tim osvojiti 20 000 kuna, drugoplasirani 10 000 kuna, a trećeplasirani 5000 kuna.

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem službene Change Code stranice. Požurite, jer su prijave otvorene do 26. siječnja 2018. Timovi se sastoje od četiri natjecatelja, a svaki prijavljeni tim treba riješiti pristupni zadatak koji će biti objavljen 1. veljače 2018. Odabrane timove objavit ćemo 1. ožujka 2018.

Ekipa Change Code Hackathona vas čeka! Sve informacije o Change Codeu pratite na web stranici, Facebooku, Twitteru KING ICT-a i Change Codea.

Studenti stručnih studija i ministrica Divjak na korak do pobjede: Vlada usvaja nediskriminatorni prijedlog Zakona o HKO-u

Comments off

HKO

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade Republike Hrvatske našlo se usvajanje prijedloga izmjena i dopuna Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Točnije, Vlada je prijedlog usvojila i poslala ga u saborsku proceduru na donošenje. Informacija koja najviše zanima studente stručnih studija jest ona o prijedlogu iz javne rasprave koji će Vlada usvojiti. Radi se o glavnom, nediskriminatornom prijedlogu koji stručne i sveučilišne diplomske studije ostavlja na istoj HKO razini, kao što je slučaj i u Europskom kvalifikacijskom okviru. Nakon burne javne rasprave tijekom ožujka i travnja prošle godine, studenti stručnih studija, kao i ministrica Blaženka Divjak koja se zalagala za ovakvo rješenje, na korak su do pobjede u HKO sagi koja traje već dvije godine.

Cijeli članak možete pročitati na portalu srednja.hr.

Donacija Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici

Comments off

Donacija Klaićevoj

 

Dragi svi, ovim vas putem želimo obavijestiti da smo iznos od 3.504,05 kuna, prikupljen od ulaznica za ovogodišnju Brucošijadu, donirali Klinici za dječjoj bolesti u Klaićevoj ulici te tako uljepšali blagdane ovoj prekrasnoj djeci.

U ime cijelog Studentskog zbora TVZ-a i uprave KDB-a želimo još jednom zahvaliti svima na sudjelovanju u ovoj akciji i entuzijazmu koji smo svi skupa pokazali. Nadamo se da ćemo u budućim akcijama prikupiti i još više sredstava te vratiti vjeru najpotrebitijima.

Svima vama i vašim obiteljima želimo sve najbolje te puno zdravlja, sreće i poslovnih uspjeha u novoj 2018. godini.

Vaš SZTVZ

HBOR objavljuje natječaj za 5 studentskih stipendija

Comments off

HBOR

Hrvatska banka za obnovu i razvitak je razvojna i izvozna banka koja već 25 godina uspješno posluje zahvaljujući stručnosti i visokoj profesionalnosti svojih zaposlenika. U strategiji razvoja ljudskih potencijala svakom pojedincu nastojimo omogućiti ostvarenje osobnog i profesionalnog potencijala. Ovim putem objavljujemo natječaj za dodjelu do 5 studentskih stipendija te zapošljavanje u Sektoru informacijskih tehnologija po završetku studija.

Koji studenti TVZ-a mogu konkurirati za stipendiju HBOR-a? (obvezni kriteriji)

 • Redovni studenti završne godine dodiplomskog ili diplomskog studija (treća godina dodiplomskog studija ili prva godina diplomskog studija) na sljedećim smjerovima: Studij elektrotehnike ili Studij informatike
 • Studenti koji aktivno znaju engleski jezik u govoru i pismu

Što HBOR nudi stipendistima?

 • Stipendiju od najmanje 2.200,00 kn do najviše 2.700,00 kn neto mjesečno u trajanju od 12 mjeseci
 • Obavljanje stručne prakse
 • Pružanje pomoći oko izbora i izrade diplomskog rada
 • Učenje u okviru edukacijskog i mentorskog programa, kreiranog za stipendiste
 • Posao odmah po završetku fakulteta u Sektoru informacijskih tehnologija, na jednom od sljedećih radnih mjesta: sistem analitičarsistem administrator ili programer.
 • Rad u HBOR-u omogućuje:
 • rad u poticajnom i dinamičnom radnom okruženju
 • rad na modernim platformama (IaaS, SaaS, O365, DWH, SOA, Azure, BPM i dr.)
 • rad s najnovijim tehnologijama (Spring, Hibernate, Angular, Vaadin, Node.js, Power Bi i dr.)
 • mogućnost daljnjeg osobnog i profesionalnog razvoja
 • usklađenost poslovnog i privatnog života

Koje su obveze stipendista?

 • Stipendisti su dužni redovito izvršavati obveze na fakultetu te završiti studij najkasnije do 6 mjeseci nakon završetka akademske godine 2017./2018.
 • Stipendisti su obvezni pohađati stručnu praksu u HBOR-u u trajanju koje propisuje fakultet koji pohađa
 • Stipendisti su obvezni pohađati edukacijski i mentorski program, kreiran za stipendiste, u trajanju od 140 sati
 • Odmah po završetku studija, stipendisti su dužni zaposliti se u HBOR-u te raditi 2 (dvije) godine, od kojih će prvu godinu provesti u pripravničkom stažu
 • Ukoliko stipendisti ne izvrše navedene obveze, obvezni su vratiti cijeli iznos stipendije koju su primili, a ukoliko raskinu radni odnos prije isteka od 2 (dvije) godine, obvezni su vratiti razmjerni dio stipendije

Kako izvršiti prijavu?

 • Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog upitnika koji se nalazi na web stranici HBOR-a. Upitnik sadrži osnovne informacije o kandidatu, kao i sljedeće izjave:
 • izjavu studenta da nije ugovorno obvezan na zapošljavanje kod drugog poslodavca na temelju stipendiranja ili po bilo kojoj drugoj osnovi
 • izjavu studenta da je dostupan za obavljanje stručne prakse te za sudjelovanje u cijelom edukacijskom i mentorskom programu u trajanju od 140 sati
 • izjavu studenta da nije korisnik druge stipendije, ukoliko nije korisnik druge stipendije.
 • Uz popunjeni prijavni upitnik obvezno je na e-mail adresu stipendije@hbor.hr poslati sljedeće dokumente
 • motivacijsko pismo i životopis
 • presliku potvrda o postignućima na relevantnim natjecanjima, priznanjima, nagradama i dodatnom obrazovanju, ukoliko ih student posjeduje
 • Rok za prijavu je: 31.12.2017.
 • Napomena: tijekom selekcijskog postupka bit će potrebno dostaviti:
 • presliku potvrde o upisu na fakultet za akademsku godinu 2017./2018.
 • presliku indeksa i prijepis ocjena svih položenih ispita (potvrda o ukupnom prosjeku ocjena)

Ako navedene potvrde možete pribaviti ranije, možete nam ih poslati na e-mail zajedno s ostalom dokumentacijom.

Kako ćemo izabrati stipendiste?

 • U razmatranje će biti uzeti samo studenti koji zadovoljavaju objavljene obavezne kriterije. Selekcijski postupak čine stručno testiranje, psihologijsko testiranje i selekcijski razgovori.
 • Prednost kod odabira imat će studenti koji zadovoljavaju sljedeće poželjne kriterije:
 • visoka motivacija
 • psihologijski profil sukladan zahtjevima radnog mjesta
 • visoki prosjek ocjena tijekom studiranja (pri vrednovanju uzet će se u obzir ostvareni ECTS bodovi i ostvarene ocjene)
 • nagrade, uspjesi na relevantnim natjecanjima, dodatne edukacije i certifikati
 • prva stipendija studenta, temeljem izjave da nije korisnik druge stipendije
 • visoka razina stručnih znanja (razina znanja testira se tijekom selekcijskog postupka)
 • Kandidati će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-mailom. Imena stipendista bit će objavljena na web stranici HBOR-a.

Kako se regulira pravo na stipendiju?

HBOR će sa korisnikom stipendije sklopiti Ugovor o stipendiranju kojim se uređuju međusobna prava i obveze banke i studenta korisnika stipendije, koji se raskida u slučaju neizvršavanja obveza studenata ili u slučaju samovoljnog odustajanja od studija.

Više informacija možete doznati na službenoj stranici.

Reakcija SZTVZ-a na tužbu SuZG-a protiv Luke Kovača

Comments off

Tužba

Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu strogo osuđuje tužbu koju je Sveučilište u Zagrebu podiglo protiv svog studenta Luke Kovača, potpredsjednika Studentskog zbora Hrvatskih studija. Smatramo da je ovakav potez samo vrhunac neprimjerenog ponašanja Uprave Sveučilišta unutar akademske zajednice. Ovim putem dajemo podršku kolegi Kovaču i tražimo od Sveučilišta da povuče tužbu.

StudentCuts Vrbik

Comments off

StudentCuts Vrbik

Pozivamo vas na drugi ovogodišnji StudentCuts na temu “Božić”. Tu smo kako bi se više družili, međusobno upoznavali i najbitnije povezivali između odjela TVZ-a.

Drugi StudentCuts održava se 12. prosinca 2017. godine od 18 sati u prostorima Informatičko-računarskog odjela TVZ-a, Vrbik 8 (Centar za multimediju). Već tradicionalno, pripremili smo za Vas turnire u Tekkenu 5 na Playstationu 2 i izložbe fotografija.

Ovog puta je tema Božić pa Vas očekuju razne božićne aktivnosti. :)

Prijave za turnire su opet online, pa požurite dok se ne popune mjesta:

P.S. Naravno ulaz je slobodan pa Vas očekujemo u što većem broju u festivnim outfitima. :)

Ministarstvo i VIVŠ na istoj strani, protive se diskriminaciji 55.000 studenata u Hrvatskoj!

Comments off

HKO

Prošlo je više od godinu i pol dana otkako je Ustavni sud Republike Hrvatske poslao Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru na doradu. Sud je tada u odluci uklonio specijalističke diplomske stručne studije s razine 7 po HKO-u i naložio izmjenu Zakona te regulaciju pristupa razini 8.2 (akademski stupanj doktora znanosti). Nakon godinu i pol, provedene masovne i burne javne rasprave i mišljenja resornog ministarstva prema kojem stručni i sveučilišni studiji moraju zadržati istu razinu, sve i dalje stoji na mjestu.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u ponedjeljak da je Ministarstvo uputilo zakonski prijedlog koji će po razini izjednačiti kvalifikacije stručnih i sveučilišnih studija, čemu su se proteklih mjeseci snažno protivili brojni predstavnici sveučilišta u Hrvatskoj oslanjajući se na mišljenje Ustavnog suda, dodavši da se njime sprječava diskriminacija studenata stručnih studija. Cijelo priopćenje pročitajte na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izjavu Dore Miketek, predsjednice Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola pročitajte u članku na portalu srednja.hr.