Novosti

Novosti

Druženjem do posla u 3 klika: prijavite se na drugi Job Fair Meetup!

Comments off

Iskoristite svoj životopis za prijavu na drugi Job Fair Meetup i upoznajte predstavnike iz 55 tehnoloških poduzeća iz sedam industrija!

Što je Job Fair Meetup?

Cilj Job Fair Meetupa je hrvatskim studentima pružiti novu priliku za pronalazak karijere, umrežavanje i razmjenu znanja s 55 vrhunskih poduzeća koja će se predstaviti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike u Zagrebu, ali i online od 10. do 14. svibnja 2021. godine, stoga  osigurajte svoje mjesto, uživo ili online, na vrijeme! Saznajte sve o karijernim prilikama u opuštenoj atmosferi putem ležernog umrežavanja i sudjelujte u neformalnom dijeljenju iskustava, ali i stjecanju novih znanja na talkovima, radionicama i panel raspravama. Samo par klikova dijeli vas od početka razvijanja karijere u Hrvatskoj i upoznavanja sa stručnjacima iz industrije.

Prijavite se danas

Registrirajte se putem Job Fair Meetup internetske stranice i predajte životopis, jer bez toga nećete moći doći na Meetup uživo niti pratili prijenos od doma. Uz to, svi životopisi će biti dostupni svih poduzećima Meetupa tako da i dalje imate priliku biti pozvani na razgovor za posao! Ako dolazite uživo, obavezno odaberite talk, radionicu ili panel raspravu na kojoj želite sudjelovati kako biste rezervirali svoje mjesto. 

Dijeli se i nagrada

Kod prijave na Job Fair Meetup možete ispuniti i polje “Prijedlog slogana Job Fair Meetupa” čime se uključujete u nagradni natječaj “Predloži moto i ulovi novi G9 Moto”, u kojem možete osvojiti novu Motorolu Moto G9 Power i godišnju pretplatu na časopis VIDI! Detalje nagradnog natječaja možete pročitati u Pravilniku.

Job Fair Meetup će biti organiziran u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, koje će vrijediti u periodu organizacije događaja.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu, Instagram profil i YouTube kanal. Drugi Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Otvorene su prijave za Gazelle Accelerator 2021

Comments off

Gazelle Accelerator 2021 je tematski određen program EIT Manufacturing inovacijske zajednice namijenjen tehnološkim startup tvrtkama, scaleup tvrtkama i SME tvrtkama koje su aktivne i razvijaju rješenja u sljedećim tehnološkim područjima: Analytics and A.I., Internet of Things platforms, Simulation and Augmented/Virtual reality, Collaborative and mobile industrial robotics i Agile manufacturing applications.

Program nudi podršku pri razvoju poslovanja kroz pristup financijama, stranim tržištima, europskim investitorima i potencijalnim partnerima, a održava se online i provodi u 3 dijela:

 1. Prvi dio pod nazivom Community Booster Camps Days trajati će tjedan dana i  biti će namijenjen za edukaciju, mentoriranje i poslovnu podršku.
 2. Drugi dio pod nazivom Roadshow Days trajati će dva dana i prilika je tvrtkama da se predstave kupcima i potencijalnim partnerima te sudjeluju u matchmaking sastancima.
 3. Treći dio pod nazivom Investors and Finance Day traje jedan dan i prilika je tvrtkama da predstave svoje ideje potencijalnim investitorima.

Prijave za Gazelle Accelerator 2021 traju do 5. svibnja 2021., a prijaviti se i više informacija možete saznati ovdje: https://eitmanufacturing.eu/open-call-for-2021-manufacturing-gazelles/

Informacije o programu možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/https://www.linkedin.com/posts/cirttunizg.

Napominjemo da se sudjelovanje u programu naplaćuje 60 eura, a prijaviti se mogu tvrtke koje dolaze iz Europskih zemalja u kojim se provodi financiranje po pravilima Horizon 2020 pravilima.

PRODUŽEN JE ROK ZA PRIJAVE NA EIT JUMPSTARTER PROGRAM!

Comments off

EIT Jumpstarter program je namijenjen istraživačima, znanstvenicima, inovatorima, studentima magistarskog ili doktorskog studija ili članovim znanstvenog projektnog tima s inovativnom idejom u jednom od sljedećih područja: healthcare, agri-food, raw materials, energy, urban mobility and manufacturing industries.

Sudionici će tijekom šestomjesečnog programa učiti od svjetskih stručnjaka pod čijim će vodstvom naučiti od ideje razviti legitimni poslovni model za svoje proizvode te kako svoju ideju plasirati potencijalnim investitorima, partnerima i kupcima. Najbolji će timovi iz svake kategorije imati priliku osvojiti 10 000 eura novčanu nagradu na završnom pitch natjecanju.

Prijave traju do 30. travnja 2021., a prijaviti se možete ovdje:  https://apply.eitjumpstarter.eu

Više informacija o uvjetima za prijavu pronađite ovdje: https://apply.eitjumpstarter.eu/terms-and-conditions

Informacije o programu možete pronaći i na stranici Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na EIT Jumpstarter

Otvorene su prijave za Career Match Day: Upecaj svoju priliku!

Comments off

Otvorene su prijave za prvi Career Match Day, izvanredna prilika za studente riječkog sveučilišta koja im omogućuje da iskuse razgovor za posao kroz kombinaciju speed datea i intervjua za posao. Career Match Day održat će se u Rijeci na Fakultetu za menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu 28. travnja 2021. godine. Ipak, zbog epidemiološke situacije postoji mogućnost da se događaj održi online. Prijave za studente počinju 1.travnja i traju do 18. travnja. Događaj organizira tim STARTER i eSTUDENT Mreže Rijeka koji su dio udruge eSTUDENT.

Što je Career Match Day?

Career Match Day je događanje koje spaja studente ekonomije i tehničkog znanosti s riječkog područja s poslodavcima. Riječkim studentima je ovo idealna prilika da se predstave poduzećima, dobiju feedback od potencijalnog poslodavca te ako impresioniraju predstavnike poduzeća sa svojim radom mogu dobiti praksu, pripravništvo ili posao.

Kroz kratke selekcijske intervjue u trajanju od 7 minuta studenti će imati priliku razgovarati s poslodavcem. Nakon toga će unutar 3 minute jedni drugima potpuno anonimno putem aplikacije dati povratnu informaciju o proteklom intervjuu.

Koga možete očekivati na CMD-u?

Ove godine na CMD-u možete pronaći tri kategorije poduzeća: Ekonomija,  STEM 1 i STEM 2.

U kategoriji Ekonomija nalaze se trgovački lanac Kaufland i računovodstvena organizacija KPMG Croatia.

Unutar područja STEM 1 nalazi se vodeća tvrtka pružanju inovativnih softverskih aplikacija – 2e Systems; potom kompanija koja radi na atraktivnim područjima testnih softvera za automobilske industrije – dSPACE engineering i Plava tvornica, vodeći pružatelj usluga razvoja aplikacija na Pimcore platformi na hrvatskom tržištu.

U kategoriji STEM 2 našla se agencija Infinium koja se bavi dizajnom i razvojem digitalnih rješenja te agencija Ars Futura  koja se bavi kreativnim dizajnom te razvojem web i mobilnih rješenja. Naposljetku dolazi jedna od 50 najbrže rastućih tech kompanija u središnjoj Europi – Agency04 koja izrađuje kompleksne web i mobilne aplikacije.

Ako želiš imati nezaboravno iskustvo i stvoriti priliku za radni odnos u budućnosti s jednim od navedenim poslodavcima prijavi se i upecaj svoju priliku!

Zaprati STARTER na Facebooku i Instagramu, a više informacija o eSTUDENTu i budućim radionicama pronađi na webu, Instagramu, Facebooku i LinkedInu. Sve novosti vezane uz rad udruge saznaj prijavom na newsletter.

IT tvrtka Comping raspisala novi stipendijski natječaj

Comments off

Zagrebačka ICT tvrtka Comping raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima/icama STEM područja. Traže studente 3. godine preddiplomskog studija i 1. godine diplomskog studija sa smjerova računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije. Studenti se mogu prijaviti na natječaj putem linka.

Stipendije će biti dodjeljivane u mjesečnom iznosa do završetka studija. Za studente/ice 3. godine preddiplomskog studija iznose 2000 kuna, a 1. godine diplomskog studija 3000 kuna. Na završnog godini studija, ovaj će se iznos povećati na 4000 kuna.

KRITERIJI:

 • Da je student/ica upisan/a u 3. godinu preddiplomskog ili 1. godinu diplomskog studija tehničkih fakulteta ili veleučilišta
 • Prosjek ocjena 3.5 i više

Osim financijske podrške, studenti će dobiti priliku sudjelovati u događanjima, konferencijama, team buildinzima, kao i dobiti priliku za odrađivanje prakse tijekom studija te po potrebi, savjete za pisanje završnog rada.

POSTUPAK ODABIRA:

Kandidati se prijavljuju putem linka. Svi kandidati koji ispunjavaju kriterije, bit će pozvani u prvi krug postupka koji uključuje psihologijsko testiranje (upitnik sposobnosti i osobnosti).

Sljedeći je korak selekcijski intervju, nakon kojeg slijedi predaja potrebne dokumentacije (ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita, potvrdu o redovnom upisu na fakultet za akademsku godinu 2020/.2021., kopiju indeksa, izjavu studenta da nije korisnik stipendije po istoj osnovi te po potrebi i potvrdu o zadnjoj plaći (za kandidate slabijeg socijalnog statusa) te razgovor s Upravom.

ROKOVI:

  Zaprimanje prijava – do ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine
  I krug (testiranje) – do petka, 12. veljače 2021. godine
  II krug (selekcijski intervju) – do petka, 19. veljače 2021. godine
  III krug (razgovor s Upravom) – do petka, 26. veljače 2021. godine
  Potpisivanje ugovora o stipendiranju – do petka 5. ožujka 2021. godineComping se bavi razvojem poslovnih aplikacija, big datom, poslovnom analitikom, internetom stvari i infrastrukturom te drugim područjima u kojima se mogu praktično okušati budući stipendisti. Comping ima sjedište u Zagrebu te zapošljava više od 100 stručnjaka. Više možete saznati na www.comping.hr ili na mailu career@comping.hr.

Tim kolege Ante Širića osvojio 100.000kn na Zagreb Connect 2020!

Comments off

(Foto: ZICER)

Ideja našeg člana Ante Širića i trenutnog studenta specijalističkog studija strojarstva na Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ponovo osvaja nagrade. Ovoga puta Sportreact ekipa je ušla među finaliste 7. Zagreb Connect i 5. finale predakcelerakcijskog programa Startup Factory.

Kao najbolji ovogodišnji finalist Startup factory-a Sportreact ekipa Anto ŠirićIvan Josipović i Andrej Kedveš osvojili su nagradu od 100.000kn!

Pobjedu je odnio tim znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković s projektom Oil Gels koji je osvojio 150.000kn dok su ostali finalisti Iron BullTanksomMuseit , SeaCras osvojili također po 100.000kn nagradu.

Više o samom natjecanju i ostalim finalistima pročitajte na: https://www.netokracija.com/zagreb-connect-2020-pobjednici-173124

Ovim putem čestitamo još jednom cijeloj ekipi!

Više o Sportreact startup-u pročitajte na: Online kava sa Antom Širićem

Gideon Brothers – Robotics QA Tester (m/f)

Comments off

Gideon Brothers develops autonomous, collaborative and modular robot platforms and autonomy technologies for unstructured, indoor, human environments. Our robots are designed to assist operations in various industries. In our offices in Zagreb and Osijek, we have gathered a team of 70+ super-talented people, including eight PhDs and 35+ Masters of robotics hardware and software engineering and related disciplines. We are looking for a Robotics QA Tester for our office in Zagreb.

Scope of work

As our Robotics QA Tester, you will be focused on field testing of our autonomous robots. Identifying bugs in an autonomous robot can be a challenging job as there is a lot going on “under the hood”. Your job will be to execute predefined tests, but also to look for issues beyond the scope of regular test cases. Testing is executed on real robots in our test facility in Radnička cesta, Zagreb (50 m from our offices).

Responsibilities

 • Execute tests on robots, find bugs, and document them.
 • Precisely describe bugs and reproduce them.
 • Test robotics solutions according to a given test scenario/test case, and report failures and attach relevant information (logs, bags, description).
 • Propose solutions and improvements of the current testing methodology.
 • Assist developers in replicating discovered bugs.

Required Skills

 • Basics of UNIX/Linux.
 • Basics in programming (Python and C/C++).
 • Excellent English skills, especially in writing.
 • Ability to write clear and precise bug reports.
 • Proactive approach to bug testing in order to spot gaps & potential issues.
 • A keen eye for details and methodical approach to problem solving.
 • Ability to organize your time efficiently and set priorities among various tasks.

Bonus Points

 • Bonus points:
 • Interest in the robotics and AI field.
 • Familiarity with Jira or other bug tracking tools.
 • Familiarity with software QA tools.
 • Familiarity with Docker or other containerization tools.
 • Familiarity with automation electronic components (LiDAR, drive systems, etc.) or robotic solutions, as well as common libraries including ROS.