Novosti

Novosti

Vodič za brucoše

Comments off

Drage brucošice i dragi brucoši,

Mi u Studentskom Zboru volimo biti Up-To-Date, zato svake godine našim brucošima izrađujemo novi vodič koji će vam pomoći da se lakše snađete u novom okružju. Vodič za brucoše možete pogledati OVDJE.

Pravilnik o STEM stipendijama

Comments off

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti

U Narodnim je novinama broj 102/2021. objavljen „Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti“. Pravilnik možete pronaći ovdje.

Alumnijada TVZ

Comments off

Meetup za članove Alumnija TVZ, koji će se održati 29.9.2021. od 17 h na parkingu ispred TVZ-ove zgrade u Voltinom naselju.

Ideja Alumnijade, je omogućiti stručnjacima iz informatike, računarstva, elektrotehnike, građevine, strojarstva, mehatronike i digitalne forenzike da razmjene svoja iskustva i upoznaju se s kolegama.

Dobra hrana, piće i glazba će osigurati da druženje s predstavnicima poduzeća, koji će tijekom večeri predstavljati rad svojih poduzeća, bude u što ugodnijem tonu.

Svi studenti koji su završili TVZ mogu svoje mjesto na Alumnijadi osigurati registracijom (koja je potpuno besplatna) te prijavom na formu

Kako razvijamo Photomath – iz perspektive mobile tima

Comments off

Na ovom predavanju saznajte sve o procesu razvoja Photomath aplikacije na iOS i Android platformama. Predavači će sudionike upoznati sa strukturom aplikacije provodeći ih kroz njezinu arhitekturu i tehnologije koje primjenjuju. Objasnit će kako izgleda release cycle kroz dinamiku rada s ostalim timovima te otkriti koje su zadaće i odgovornosti mobile developera. 

Osvoji odlične poklon pakete Photomatha i pitaj njihove developere sve što te zanima!

Prijave

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu do 15. lipnja putem ovog obrasca

Više informacijama o meetupu, predavačima i novostima potražite na službenom Facebook eventu.

Druženjem do posla u 3 klika: prijavite se na drugi Job Fair Meetup!

Comments off

Iskoristite svoj životopis za prijavu na drugi Job Fair Meetup i upoznajte predstavnike iz 55 tehnoloških poduzeća iz sedam industrija!

Što je Job Fair Meetup?

Cilj Job Fair Meetupa je hrvatskim studentima pružiti novu priliku za pronalazak karijere, umrežavanje i razmjenu znanja s 55 vrhunskih poduzeća koja će se predstaviti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike u Zagrebu, ali i online od 10. do 14. svibnja 2021. godine, stoga  osigurajte svoje mjesto, uživo ili online, na vrijeme! Saznajte sve o karijernim prilikama u opuštenoj atmosferi putem ležernog umrežavanja i sudjelujte u neformalnom dijeljenju iskustava, ali i stjecanju novih znanja na talkovima, radionicama i panel raspravama. Samo par klikova dijeli vas od početka razvijanja karijere u Hrvatskoj i upoznavanja sa stručnjacima iz industrije.

Prijavite se danas

Registrirajte se putem Job Fair Meetup internetske stranice i predajte životopis, jer bez toga nećete moći doći na Meetup uživo niti pratili prijenos od doma. Uz to, svi životopisi će biti dostupni svih poduzećima Meetupa tako da i dalje imate priliku biti pozvani na razgovor za posao! Ako dolazite uživo, obavezno odaberite talk, radionicu ili panel raspravu na kojoj želite sudjelovati kako biste rezervirali svoje mjesto. 

Dijeli se i nagrada

Kod prijave na Job Fair Meetup možete ispuniti i polje “Prijedlog slogana Job Fair Meetupa” čime se uključujete u nagradni natječaj “Predloži moto i ulovi novi G9 Moto”, u kojem možete osvojiti novu Motorolu Moto G9 Power i godišnju pretplatu na časopis VIDI! Detalje nagradnog natječaja možete pročitati u Pravilniku.

Job Fair Meetup će biti organiziran u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, koje će vrijediti u periodu organizacije događaja.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu, Instagram profil i YouTube kanal. Drugi Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Otvorene su prijave za Gazelle Accelerator 2021

Comments off

Gazelle Accelerator 2021 je tematski određen program EIT Manufacturing inovacijske zajednice namijenjen tehnološkim startup tvrtkama, scaleup tvrtkama i SME tvrtkama koje su aktivne i razvijaju rješenja u sljedećim tehnološkim područjima: Analytics and A.I., Internet of Things platforms, Simulation and Augmented/Virtual reality, Collaborative and mobile industrial robotics i Agile manufacturing applications.

Program nudi podršku pri razvoju poslovanja kroz pristup financijama, stranim tržištima, europskim investitorima i potencijalnim partnerima, a održava se online i provodi u 3 dijela:

  1. Prvi dio pod nazivom Community Booster Camps Days trajati će tjedan dana i  biti će namijenjen za edukaciju, mentoriranje i poslovnu podršku.
  2. Drugi dio pod nazivom Roadshow Days trajati će dva dana i prilika je tvrtkama da se predstave kupcima i potencijalnim partnerima te sudjeluju u matchmaking sastancima.
  3. Treći dio pod nazivom Investors and Finance Day traje jedan dan i prilika je tvrtkama da predstave svoje ideje potencijalnim investitorima.

Prijave za Gazelle Accelerator 2021 traju do 5. svibnja 2021., a prijaviti se i više informacija možete saznati ovdje: https://eitmanufacturing.eu/open-call-for-2021-manufacturing-gazelles/

Informacije o programu možete pronaći i na stranicama Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na https://www.facebook.com/cirtt.unizg/https://www.linkedin.com/posts/cirttunizg.

Napominjemo da se sudjelovanje u programu naplaćuje 60 eura, a prijaviti se mogu tvrtke koje dolaze iz Europskih zemalja u kojim se provodi financiranje po pravilima Horizon 2020 pravilima.

PRODUŽEN JE ROK ZA PRIJAVE NA EIT JUMPSTARTER PROGRAM!

Comments off

EIT Jumpstarter program je namijenjen istraživačima, znanstvenicima, inovatorima, studentima magistarskog ili doktorskog studija ili članovim znanstvenog projektnog tima s inovativnom idejom u jednom od sljedećih područja: healthcare, agri-food, raw materials, energy, urban mobility and manufacturing industries.

Sudionici će tijekom šestomjesečnog programa učiti od svjetskih stručnjaka pod čijim će vodstvom naučiti od ideje razviti legitimni poslovni model za svoje proizvode te kako svoju ideju plasirati potencijalnim investitorima, partnerima i kupcima. Najbolji će timovi iz svake kategorije imati priliku osvojiti 10 000 eura novčanu nagradu na završnom pitch natjecanju.

Prijave traju do 30. travnja 2021., a prijaviti se možete ovdje:  https://apply.eitjumpstarter.eu

Više informacija o uvjetima za prijavu pronađite ovdje: https://apply.eitjumpstarter.eu/terms-and-conditions

Informacije o programu možete pronaći i na stranici Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije te na EIT Jumpstarter

Otvorene su prijave za Career Match Day: Upecaj svoju priliku!

Comments off

Otvorene su prijave za prvi Career Match Day, izvanredna prilika za studente riječkog sveučilišta koja im omogućuje da iskuse razgovor za posao kroz kombinaciju speed datea i intervjua za posao. Career Match Day održat će se u Rijeci na Fakultetu za menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu 28. travnja 2021. godine. Ipak, zbog epidemiološke situacije postoji mogućnost da se događaj održi online. Prijave za studente počinju 1.travnja i traju do 18. travnja. Događaj organizira tim STARTER i eSTUDENT Mreže Rijeka koji su dio udruge eSTUDENT.

Što je Career Match Day?

Career Match Day je događanje koje spaja studente ekonomije i tehničkog znanosti s riječkog područja s poslodavcima. Riječkim studentima je ovo idealna prilika da se predstave poduzećima, dobiju feedback od potencijalnog poslodavca te ako impresioniraju predstavnike poduzeća sa svojim radom mogu dobiti praksu, pripravništvo ili posao.

Kroz kratke selekcijske intervjue u trajanju od 7 minuta studenti će imati priliku razgovarati s poslodavcem. Nakon toga će unutar 3 minute jedni drugima potpuno anonimno putem aplikacije dati povratnu informaciju o proteklom intervjuu.

Koga možete očekivati na CMD-u?

Ove godine na CMD-u možete pronaći tri kategorije poduzeća: Ekonomija,  STEM 1 i STEM 2.

U kategoriji Ekonomija nalaze se trgovački lanac Kaufland i računovodstvena organizacija KPMG Croatia.

Unutar područja STEM 1 nalazi se vodeća tvrtka pružanju inovativnih softverskih aplikacija – 2e Systems; potom kompanija koja radi na atraktivnim područjima testnih softvera za automobilske industrije – dSPACE engineering i Plava tvornica, vodeći pružatelj usluga razvoja aplikacija na Pimcore platformi na hrvatskom tržištu.

U kategoriji STEM 2 našla se agencija Infinium koja se bavi dizajnom i razvojem digitalnih rješenja te agencija Ars Futura  koja se bavi kreativnim dizajnom te razvojem web i mobilnih rješenja. Naposljetku dolazi jedna od 50 najbrže rastućih tech kompanija u središnjoj Europi – Agency04 koja izrađuje kompleksne web i mobilne aplikacije.

Ako želiš imati nezaboravno iskustvo i stvoriti priliku za radni odnos u budućnosti s jednim od navedenim poslodavcima prijavi se i upecaj svoju priliku!

Zaprati STARTER na Facebooku i Instagramu, a više informacija o eSTUDENTu i budućim radionicama pronađi na webu, Instagramu, Facebooku i LinkedInu. Sve novosti vezane uz rad udruge saznaj prijavom na newsletter.