Novosti

Novosti

Preliminarni rezultati izbora za Studentski zbor TVZ-a

Comments off

Izbori

Drage kolegice i kolege,

Birališta su zatvorena, a birački odbori prebrojali su glasove, što znači da imamo preliminarne rezultate izbora za Studentski zbor TVZ-a.

Kandidati za predstavnike u izbornim jedinicama s izlaznošću većom od 10% osigurali su svoje mjesto predstavnika u Studentskom zboru Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Izbori u izbornim jedinicama s izlaznošću manjom od 10% ponovit će se 22. ožujka 2018. godine na Elektrotehničkom odjelu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (Konavoska 2) u terminu od 8 do 20 sati. Kod ponovljenih izbora ne postoji prag izlaznosti te je dovoljan jedan glas za pobjedu, a u slučaju više kandidata pobjeđuje onaj koji skupi više glasova.

Rok za prigovore na rezultate je ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine. Čestitamo pobjednicima i vidimo se na konstituirajućoj sjednici!

Studentski izlet u Sarajevo

Comments off

Studentski izlet u Sarajevo

Hej ekipa! Napokon je došlo vrijeme za novi studentski izlet!

Kao što smo već obećali, vodimo vas u Sarajevo! Izlet će se održati od 6. do 8. travnja 2018. godine. Nudimo vam najbolji mogući način da se odmorite prije učenja za kolokvije i ispite. Pođite s nama, upoznajte novi grad, nove ljude te čuvenu Baščaršiju!

Cijena putovanja iznosi 490 kuna za studente TVZ-a, a za sve ostale iznosi 590 kuna. Broj mjesta po jeftinijoj cijeni je ograničen.

Nemojte propustiti ovu super priliku i provedite s nama još jedan produženi vikend za pamćenje! Prijaviti se možete do 25. ožujka putem ovog obrasca.

Otvorene prijave za natjecanje Smartup

Comments off

Smartup

Otvorene su prijave za Smartup, jedinstveno studentsko startup natjecanje! Smartup se održava već četvrtu godinu zaredom, a prije toga je postojao pod drugim imenom još od 2005.g. Kroz natjecanje su prošli mnogi danas uspješni startupovi, poput Entrio sustava, Includea, Smart Loomiesa, Smartfooda, a čak se i Rimac natjecao sa svojom iGlove rukavicom s kojom je napravio prve korake u svijet poduzetništva. Samo natjecanje je koncipirano na način da se natjecatelji prijavljuju s vlastitom idejom te kroz četiri kvalitetne radionice, bootcamp s iskusnim mentorima, tri iteracije rješenja i pitch na kraju natjecanja razvijaju vlastitu ideju do vrhunski razrađenog poslovnog plana. Na kraju natjecanja pomno odabran žiri s velikim iskustvom na području startupova odabire tri najbolja rješenja koja dobivaju novčane i razne druge nagrade, poput sudjelovanja u ZIP- ovom inkubatorskom programu. Za više informacija o samom natjecanju tu je i Smartup web stranica.

Otvorenje natjecanja s atraktivnim govornicima i sponzorima održano je 14.3.2018 u 17:00h na FER-u u B3 predavaonici. Na otvorenju je također bio i cijeli Smartup tim za sva dodatna pitanja oko natjecanja.

Put do uspjeha je otvoren, samo treba napraviti prvi korak i prijaviti se na Smartup natjecanje putem navedene forme.

Prijava na radionicu – Korištenje Raspberry Pi mikroračunala u fizičkom programiranju

Comments off

TVZ Mc2 2018

S obzirom da je pojam Internet of Things iz dana u dan sve popularniji, tako je i TVZ Mc2 odlučio biti ukorak s vremenom i organizirati Raspberry Pi radionicu!

Riječ je o mikroračunalu na kojem se programira fizički. Takav način programiranja pokriva mjerenje, preuzimanje podataka iz okoline, njihov prikaz te prilagodbu za prijenos i obradu u elektroničkom računalu.

Operacijski sustav koji će se koristiti jest GNU/Linux Debian, a programski jezik je Python. Radionice će se održavati kroz cijeli semestar jednom tjedno, a prijaviti se mogu studenti TVZ-a, neovisno o smjeru i godini!

Rok za prijavu je 21. ožujka, a prijaviti se možete ovdje!

StudentCuts Konavoska

Comments off

StudentCuts Konavoska

Znamo da početkom semestra počinju i nove obaveze, no to ne mora značiti kraj zabavi! 🙂 Četvrti ovogodišnji StudentCuts održava se 13. ožujka u prostorima Elektrotehničkog odjela TVZ-a u Konavoskoj.

Tema ovog StudentCutsa je TVZ Mc2 natjecanje, stoga ovog puta StudentCuts započinje već u 17 sati predavanjem prof. Ivana Cesara o freelance radu.

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda freelance rad? Koji su izazovi, a koje prednosti? Kako se nositi s kulturološkim razlikama u radu s klijentima iz drugih zemalja, te kako u skladu sa zakonom primati naknadu iz inozemstva? Ukoliko su odgovori na ova pitanja potvrdni, dođite na ovo predavanje gdje ćete moći ponešto o tome čuti iz prve ruke od profesora Ivana Cesara koji već nekoliko godina radi preko TopTal platforme za klijente iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon predavanja slijedi uobičajeni program StudentCutsa od 18 sati. Očekujemo Vas kao i uvijek u što većem broju, te se nadamo dobroj zabavi. Vidimo se!

Prijave za turnire su opet online pa požurite dok se ne popune mjesta.

Prijave na STEM Games

Comments off

STEM games

Baš mi se sviđa taj novi STEM games i želio bi ići, ali kako i gdje?!

Lokacija i termin održavanja STEM games-a su poznati pa će se tako ove godine STEM games održati u Poreču od 8. do 13. svibnja. Ako si pročitao našu prošlu objavu i malo se informirao onda već znaš da se možeš natjecati u znanju ili u sportu. Ove godine imamo i novost da možeš ići s nama kao navijač. Jel tako da to super zvuči, ideš kao navijač, ne moraš se zamarati natjecanjima nego se samo zabavljati i još ti TVZ subvencionira put (šalimo se, ne subvencionira). Ali, ajmo po redu.

Što se tiče sporta, za njega nemamo otvorene prijave, jer se oslanjamo na naše ekipe koje se već bore za nas na raznim natjecanjima. Ako baš misliš da bi  mogao doprinijeti našim timovima ili pojedinačno u sportu možeš se javiti našoj voditeljici sporta (natalija.spehar@tvz.hr) i objasniti joj zašto misliš da bi baš tebe trebali povesti. Ne treba te biti strah, ne grize :)

Za znanje je druga priča, tu se možeš slobodno prijaviti i to u jednoj od arena u kojima se TVZ natječe (od STEM nam fali samo S) tako da ti izbor spada na Technology, Engineering ili Mathematics arenu.

Želiš li znati koje kompetencije su potrebne za pojedinu arenu? Zaputi se na tehnološku, inženjersku ili matematičku arenu.

Što se tiče navijačkog paketa, tu se možeš slobodno prijaviti, ali u tom slučaju TVZ ti ne subvencionira put, ali ti organizira put i smještaj i garantira dobru zabavu. Naravno, broj navijača je ograničen (traje do isteka zaliha :) ).

A kako se prijaviti? Zaputi se na ovu stranicu i ispuni pretprijavu. Pretprijave traju do 25. ožujka nakon čega će biti napravljena selekcija te se prema tome početi slagati timovi za natjecanja. Ali o tome više u jednoj od idućih objava :). Za više informacija prati nas na našoj web ili na našoj Facebook stranici.

Pokrenut Zaba Future Academy – plaćena stručna praksa za IT-jevce

Comments off

Zaba

Program je namijenjen studentima završnih godina informatike i matematike, a traje tri do šest mjeseci.

Nakon uspješne provedbe programa Zaba Banking Academy, namijenjenog studentima ekonomskih usmjerenja, Zagrebačka banka je pokrenula i Zaba Future Academy. Riječ je o programu plaćene stručne prakse za studente informatike i matematike koji će imati priliku učiti i raditi s naprednim IT tehnologijama, najmodernijim razvojnim alatima i matematičkim metodama u bankarstvu. Program prakse traje od tri do šest mjeseci, ovisno o mogućnostima i obvezama studenata, pružajući im maksimalnu fleksibilnost. Studenti će kroz ovaj program imati priliku okušati se i u kreiranju inovativnih rješenja kroz timski rad, a uz praktično znanje moći će sudjelovati i u edukacijama iz tehničkog, ali i drugih područja.

“Program Zaba Future Academy pokrenuli smo kako bismo studentima informatike i matematike pružili vrijedno praktično iskustvo koje će im koristiti u profesionalnom razvoju. Rad s vrhunskim mentorima prikazat će im drugačiju sliku o bankarskom svijetu. Sve veća potreba za brzim digitalnim rješenjima potaknula nas je da na ovaj način stvorimo kontakte sa studentima koji imaju volju raditi i usavršavati se, bez obzira jesu li do sada stekli praktično iskustvo ili ne”, poručila je Biljana Ljuban, direktorica Upravljanja ljudskim resursom Zagrebačke banke.

Zagrebačka banka potpisala je Ugovor o suradnji za sudjelovanje studenata u ovom programu s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Zagrebu, Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Prirodoslovno matematičkim fakultetom u Splitu, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, Otvorenim učilištem Algebra i drugima.

Zaba Future Academy pružit će studentima mogućnost usavršavanja u četiri različita odjela: ICT-u, CRM-u (upravljanje iskustvom klijenata), odjelu Poslovne strategije i ZB Investu.

Prijave za Zaba Future Academy primaju se od 8. do 19. ožujka 2018.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Zabinoj web stranici.

Axilis JavaScript School

Comments off

Axilis JS School

Već treću godinu zaredom, zagrebačka tvrtka Axilis organizira Axilis JavaScript School. Radi se radionicama koje će se održati tijekom pet subota, s početnim predavanjem 24. ožujka.

Petorica Axilisovih predavača: Petar Kovačević, Matko Raguž, Mislav Mandarić, Tomislav Hren te bivši polaznik radionice, Sergej Jakovljev, govorit će o JavaScriptu, Node.js-u i Reactu, ali i pripremiti polaznike na brže savladavanje novih tehnologija. Cilj radionica je postizanje optimalnog balansa između teorije i prakse, a studenti će imati priliku naučiti kako funkcionira izrada web aplikacija u stvarnom svijetu i upoznati se s praktičnim problemima u razvoju softvera s kojima će se susretati na svom budućem poslu, a za koji ih klasična edukacija ne priprema.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovogodišnji Axilis JavaScript School do 18. ožujka. Nesigurni u svoju odluku mogu na GitHubu vidjeti kako je to izgledalo prijašnjih godina te pregledati i preuzeti materijale koji su bili korišteni. Više o Axilisu možete pronaći na webu, a novosti i oglase za posao na Facebook stranici, Instagramu i LinkedIn profilu.

Projekt 50/68 Slike utopije

Comments off

50/68 Slike Utopije

Projekt 50/68 Slike utopije, na kojem su sudjelovali i studenti 2. i 3. godine Informatičkog dizajna TVZ-a, bliži se realizaciji. Pozivamo vas sve da na Facebook stranici projekta pogledate njihove radove nastale u sklopu kolegija Grafičke tehnike i Dizajn vizualnih komunikacija. Također vas sve pozivamo da prisustvujete javnom predstavljanju radova sudionika projekta koje će se održati na Filozofskom fakultetu u srijedu, 21. ožujka 2018. godine.

Studentske radove i sve detalje u vezi projekta pogledajte na Facebook stranici projekta.