Novosti

Novosti

Dobrovoljno darivanje krvi #4

Comments off

DDK #4

Drage kolegice i kolege, vrijeme je da još jednom pokažete svoju humanitarnost! Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu organizira četvrtu akciju dobrovoljnog darivanja krvi na TVZ-u.

Četvrto po redu dobrovoljno darivanje krvi održat će se u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine od 12 do 16 sati u Klubu na Konavoskoj.

Svi studenti koji se odazovu bit će nagrađeni s 2 boda iz Kineziološke kulture, a bit će im osiguran i ručak u menzi.

Pozivamo Vas sve da date svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji i da zajedno sa zaposlenicima TVZ-a pokažemo zajedništvo u spašavanju života! :)

Axilis – Software QA Engineer (m/ž)

Comments off

Axilis

Axilis is an agile team of exceptional engineers and product designers with offices in NYC, Providence and Zagreb. We help businesses of all sizes design & build impactful software products. Our clients range from well-funded startups to large enterprises. We embrace agility and collaboration to continuously drive business results.

We are known for our friendly work atmosphere. We regularly host events, such as meetups, workshops and conventions. We also give back to the community by sharing our learnings through our blog and free workshops.

Axilis begins and ends with our team and we’re committed to building a world-class company.

Job description

We’re looking for a self-motivated Software QA Engineer who will be responsible for delivering high quality products into the hands of our clients and keeping them delighted. As a Software QA Engineer at Axilis, you’ll be working with a team of extremely talented engineers and making sure our solutions are stable, consistent, reliable, flexible, secure and easy-to-use.

Your main responsibilities will be:

 • Designing and implementing various test strategies for new and existing features
 • Defining and executing test plans and test cases
 • Devising methods to improve efficiency of testing, with emphasis on test automation
 • Collaborating with the development team to successfully resolve problems found during testing
 • Promoting an overall culture of quality

We expect you to

 • Have a minimum of Bachelor’s degree in Computer Science, or related discipline
 • Have experience in software quality assurance engineering
 • Have a keen eye for details
 • Be an analytical thinker and a strong problem solver
 • Have general understanding of web application architecture
 • Be comfortable and adaptable in a fast-paced and informal environment
 • Have the ability and willingness to learn quickly and share knowledge with other team members

Pluses:

 • Experience with test case management systems (e.g. TestRail)
 • Experience with Selenium
 • Experience with Project Management Tools (e.g. Jira and Trello)
 • Experience with Smoke tests and Load tests

What we offer

 • Working on challenging and interesting projects
 • Using latest technologies and tools
 • Great new office with a lot of comfortable space
 • Entrepreneurial atmosphere
 • Macbook or a Windows laptop + 2 external displays
 • Competitive salary
 • Flexible working hours
 • Chance to work remotely

Take the chance to amaze us with your resume. You can apply via this link. It will be worth it. We’ll be in touch!

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Comments off

22. Smotra Sveučilišta

Smotra Sveučilišta u Zagrebu će se po 22. put održati od 23 do 25. studenoga 2017. u prostorima Studentskog centra. 23. i 24. studenoga Smotra je otvorena za posjetitelje od 10 do 18 sati, a u subotu 25. studenoga od 9 do 15 sati. Više informacija o programu i sadržajima potražite na službenoj stranici Smotre.

Osim što je ovo Smotra Sveučilišta, na njoj se predstavljaju i ostala visoka učilišta u Zagrebu pa tako i naše Tehničko veleučilište u Zagrebu. Osim što je Smotra prilika da se informirate o mogućnostima nastavka studija i zapošljavanja te ostalim aspektima života studenata, Smotra je prilika da promovirate naše Veleučilište! TVZ traži 8 studenata sa svih odjela od druge godine nadalje koji su voljni doći na Smotru i u najboljem svjetlu predstavljati TVZ. Ovaj honorarni posao će biti plaćen za sva tri dana sudjelovanja na Smotri. Molimo sve zainteresirane da se jave na e-mail adresu szbor@tvz.hr te da napišu godinu i smjer studija. I da, biramo po principu tko prvi njegova djevojka, zato požurite!

‘Usvoje li diskriminirajući HKO, mladi će još više odlaziti’

Comments off

U emisiji Točka na tjedan N1 televizije raspravljalo se o sukobu rektora Damira Borasa i zagrebačkog sveučilišta s Ministarstvom obrazovanja oko Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Gosti su bili Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta VERN i kolega Duje Skender, tajnik Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Duje Skender

(foto: N1/hr.n1info.com)

Što su sve kolega Skender i dekan Cvrtila komentirali povodom situacije oko HKO-a kojoj se još uvijek ne nazire kraj doznajte u članku i snimci emisije na portalu N1 televizije.

Poslodavci i sindikati zajedničkim oštrim pismom protiv rektora Borasa i prorektora Lazibata oko HKO-a

Comments off

HKO

Nakon pozitivnih vijesti iz rujna o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, kada je Ministarstvo obrazovanja po završetku opsežne javne rasprave odbacilo diskriminirajući prijedlog za studente stručnih studija, kontroverzama oko HKO-a i dalje se ne nazire kraj. Sada su reagirali poslodavci i sindikati i upozorili na sporo donošenje izmjena i dopuna Zakona o HKO-u i izbjegavanje socijalnog dijaloga na ovu temu. U alarmantnom priopćenju ukazuju na sve probleme koji proizlaze iz neizvjesne situacije s HKO-om te na moguće katastrofalne posljedice za opstanak stručnih studija u Hrvatskoj. Osim toga, eksplicitno prozivaju uske interesne skupine okupljene oko Rektorskog zbora koje pridonose neizvjesnosti i potiču degradaciju razine diploma studenata stručnih studija.

Što se sve nalazi u priopćenju poslodavaca i sindikata doznajte u članku na portalu srednja.hr.

Natječaj za studentske projekte u 2017. godini

Comments off

Na temelju Članka 5. Pravilnika o financiranju studentskog zbora i studentskih programa, Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu raspisuje Natječaj za studentske programe u 2017. godini.

Natječajem će biti financirane sljedeće kategorije:

 1. Međunarodna suradnja,
 2. Studentski mediji i informativni materijali,
 3. Znanstveno stručni i tehnološki projekti,
 4. Sport,
 5. Društvene aktivnosti,
 6. Programi za studente s posebnim potrebama,
 7. Društveno korisni projekti,
 8. Odlazak na stručne i sportske događaje u okviru nastave (terenska nastava i sl.),
 9. Nabava nastavne opreme i pomagala,
 10. Programi u domeni kulture.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi studenti TVZ-a, studentske udruge koje djeluju na TVZ-u ili grupe studenata s TVZ-a. Natječaj je otvoren od 10. studenoga 2017. do 24. studenoga 2017. godine. Dokumentacija se predaje osobno u Urudžbenom uredu TVZ-a (Vrbik 8) ili preporučenom poštom.

Detaljnije informacije o postupku prijave te uvjetima pronađite u tekstu Natječaja ovdje. Ovdje možete preuzeti potrebne obrasce:

Zatraži Diners Studentsku karticu i nauči novu definiciju bezbrižnog studiranja

Comments off

DC Studentska

Zatraži Diners Studentsku karticu s limitom od 1000 kuna bez jamca i nauči novu definiciju bezbrižnog studiranja. Bez upisnine i članarine do 31.12.2017.

Preuzmi Zahtjev za izdavanje privatne Diners Club Standardne Studentske kartice koji na sebi ima plaćeni odgovor.

Zahtjev za izdavanje kartice potrebno je isprintati, ispuniti i potpisati te priložiti potrebnu dokumentaciju. Dokumentacija za izdavanje studentske kartice:

 • kopija osobne iskaznice (obostrano)
 • potvrda o upisu u tekuću akademsku godinu

Diners Club Studentsku karticu možeš zatražiti s limitom do 1000 kuna (na temelju dokumentacije navedene gore), a ukoliko želiš limit veći od 1000 kuna onda je potrebna i platna lista jamca.

Zahtjev za izdavanje kartice napravljen je tako da ga studenti mogu obostrano ispisati i presavinuti na način da je plaćeni odgovor s vanjske strane i poslati na adresu Erste Card Cluba ili osobno ostaviti u najbližoj poslovnici Erste Banke.

Još jednom napominjemo da karticu dobivaš bez članarine za prvu godinu korištenja, a za odobrenu karticu dobiješ i simboličan poklon koji ti šaljemo na kućnu adresu.

Upute i više o Diners Club Studentskoj kartici pročitaj u Zahtjevu ili ovdje.

StudentCuts Konavoska

Comments off

StudentCuts Konavoska

Pozivamo vas na prvi ovogodišnji StudentCuts na temu “Brucošijada”. Tu smo kako bi se više družili, međusobno upoznavali i najbitnije povezivali između odjela TVZ-a.

Prvi StudentCuts održava se 14. studenog 2017. od 18 sati u prostorima Elektrotehničkog odjela TVZ-a, Konavoska 2. Već tradicionalno, pripremili smo za Vas turnire u Tekkenu 5 na Playstationu 2, izložbe fotografija te Vas očekuju i zabavne aktivnosti vezane uz Brucošijadu, a bit će i nagrada.

Prijave za turnire u Tekkenu i stolnom nogometu ove godine su online pa požurite dok se ne popune mjesta.

P.S. Naravno, ulaz je slobodan pa Vas očekujemo u što većem broju :)

Veliki uspjeh studenata TVZ-a na BLSC Skopje 2017

Comments off

Studentsko natjecanje u LabVIEW programiranju BLSC ove godine je održano u Skoplju 27. i 28. listopada. Radi se o 7. izdanju natjecanja koje je pokrenuto na Beogradskom ETF-u, a kojem je i TVZ bio domaćin prošle godine. Ove godine su sudjelovali studenti iz Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije s ukupno 23 natjecatelja. Natjecanje se po prvi puta odvijalo u proširenom dvodnevnom formatu.

BLSC

(foto: TVZ)

U našem trećem sudjelovanju TVZ je predstavljalo pet natjecatelja u pratnji dva mentora. Ponovno smo ostvarili zapažen rezultat, nakon što smo prethodno osvojili prvo mjesto 2015. i treće mjesto 2016. Naši predstavnicu su osvojili 2. (Chris Lušetić), 3. (Mario Lučan) i 4. (Matej Nogić) mjesto uz odgovarajuće nagrade, a preostala 2 naša predstavnika su pozicionirani na 6. i 16. mjestu. Prvo mjesto tijesno je, uz samo 2% prednosti, osvojio Mihajlo Bjekić, student ETF-a iz Beograda. TVZ je ekipno bio daleko najuspješniji na natjecanju.

Sljedeće godine natjecanje će se održati u Novom Sadu.

TVZ Brucošijada 2017.

Comments off

TVZ Brucošijada 2017.

Dragi svi, znamo da ste dugo čekali i zato službeno predstavljamo TVZ Brucošijadu 2017.!

Najveći party TVZ-a očekuje vas 17. studenoga 2017. godine od 23 sata u Hollywood Vanity Clubu. Dođite u što je moguće većem broju, družite se, plešite i uživajte u odličnoj atmosferi.

Pripremili smo akcijske cijene pića kao i uvijek do sada, a prvih 100 studenata dobiva besplatno piće dobrodošlice. Ovog puta naša Brucošijada dobiva i humanitarni karakter jer preporučeni iznos donacije od 5 kuna za ulaznicu ide Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

I ove vas godine očekuju nagrade pred Brucošijadu! Lajkajte i pratite našu Facebook stranicu te attendajte Brucošijada event kako biste na vrijeme saznali sve o našoj nagradnoj igri. Uskoro ćemo objaviti i sve informacije vezane uz vrijeme i mjesto prodaje karata.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših prijatelja iz IN2 grupe.

Vidimo se!


UPDATE #1: Hvala vam svima na još jednoj (ne)zaboravnoj Brucošijadi! Bili ste svi odlični i vidimo se iduće godine… E i da, objavit ćemo koliko novaca smo skupili i sve detalje kad ćemo uručivati donaciju Klaićevoj. :)


UPDATE #2: Sad kada je mamurluk više-manje prošao, uspjeli smo se sabrati i prebrojati sve vaše donacije. Ponosno možemo reći da smo prikupili iznos od čak 3450 kuna koji ćemo donirati Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Hvala svima od srca.


UPDATE #3: Svi ste nam nešto nestrpljivi, zato evo fotke! :D Veliko hvala IN2 grupi na sponzorstvu, zahvale HOLLYWOOD vanity clubu što je organizacijski sve prošlo besprijekorno, a vama svima hvala na predivnoj večeri prepunoj zabave i svim donacijama, čak 3450 kuna!