Novosti

Novosti

Prelistajte naš Vodič za brucoše!

Comments off

Dragi brucoši i brucošice,

Studentski zbor tradicionalno već nekoliko godina svim brucošima na uvodnim predavanjima dodjeljuje Vodič za brucoše koji daje više informacija vezanih uz sam studij i Veleučilište, djelovanje Studentskog zbora, ali i općenito studentski standard i život.

Ove smo godine spriječeni dodijeliti vam fizičke primjere Vodiča, zato smo ovim putem pripremili digitalni primjerak Vodiča za brucoše koji možete prelistati na poveznici. Sretno studiranje!

Izbori za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u ak. god. 2020./2021.

Comments off

Drage kolegice i kolege,

Otvoren je postupak zaprimanja kandidatura za izbore za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u ak. god. 2020./2021.

Nakon što su izbori u ožujku morali biti odgođeni zbog epidemije bolesti COVID-19, ovi će se izbori održati online putem platforme MS Teams. Također, predaja kandidatura izvršava se isključivo online putem.

Vrijeme je za svježa lica u Studentskom zboru, a to možeš biti upravo ti! Sve što ti je potrebno jesu odgovornost, spremnost na timski rad te volja za sudjelovanjem u poboljšanju studentskog standarda na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Onima koji to imaju možemo ponuditi sudjelovanje u organizaciji brojnih događanja, druženje s novom ekipom, putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu te titulu glavnog posrednika između studenata i predavača.

Temeljem odluke Dekana izbori za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu će se održati 29. listopada 2020. godine. Izbore za Studentski zbor provodi Izborno povjerenstvo čiji je sastav dostupan ovdje.

Kandidature se zaprimaju do 19. listopada 2020. godine. Upute za kandidate na izborima nalaze se ovdje.

Kandidatura se sastoji od potpisanog obrasca I-1 te potvrda o statusu studenta za kandidata i zamjenika kandidata. Kandidature se podnose online putem email adrese szbor@tvz.hr. Studenti koji su poslali kandidature na postupku u ožujku moraju ponovno poslati kandidature.

Za sva pitanja vezana uz postupak izbora možete nam se obratiti putem kontakt obrasca ili putem e-mail adrese szbor@tvz.hr.

Liste kandidata i njihovih zamjenika bit će objavljene najkasnije do 21. listopada 2020. godine. Sretno svima!

Obavijest o radu studentske službe

Comments off

Studentska služba Tehničkog veleučilišta u Zagrebu radi isključivo online te sve potrebne informacije možete dobiti putem službenih stranica Veleučilišta i portala moj.tvz.hr, odnosno putem email adresa i brojeva telefona djelatnica studentske službe koje možete pronaći na našim stranicama.

U prostore studentske službe na lokacijama Veleučilišta (ukoliko je to nužno), studentima je dozvoljen ulaz isključivo u dogovoru s djelatnicom, i to u vrijeme koje je odredila djelatnica.

Prilikom komunikacije s djelatnicima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, svi studenti su dužni koristiti isključivo svoje @tvz.hr email adrese te na poruke s privatnih email adresa djelatnice studentske službe i ostali zaposlenici TVZ-a neće odgovarati.

Svi upisi studenata će se odvijati isključivo online, a sve prema posebnim dokumentima s koracima upisa koji će biti objavljeni na stranicama obavijesti studentske službe.

Online izvedba nastave u zimskom semestru ak. god. 2020./2021.

Comments off

Stručno vijeće Veleučilišta je na svojoj 9. izvanrednoj sjednici donijelo odluku o temeljnim načelima za održavanje nastave u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. Nastava svih predavanja i auditornih vježbi na svim kolegijima svih studija održavat će se u online izvedbi. Nastava će se izvoditi u sinkronom obliku.

Nositelji kolegija će samostalno odlučiti o obliku i načinu provedbe ostale nastave (laboratorijske, seminarske i konstrukcijske vježbe, konzultacije i sve provjere znanja). Nositelji kolegija će vas obavijestiti o načinu provedbe nastave za svaki kolegij.

Pri organizaciji i provedbi nastave uživo moraju se dosljedno poštovati sve epidemiološke preporuke mjerodavnih institucija u smislu zaštite studenata te nastavnog i nenastavnog osoblja TVZ-a.

Način provedbe obrana završnih i diplomskih radova određuje povjerenstvo na prijedlog mentora.

Upisi u višu godinu će se također provesti u online obliku, a za više informacija molimo da pratite obavijesti studentske referade.

Dodatno, Stručno vijeće Veleučilišta donijelo je odluku da se iznimno odobrava treći ponovni upis kolegija zbog okolnosti pandemije bolesti COVID-19.

Embedded software developer – CircuitMess

Comments off

CircuitMess je tim mladih i ambicioznih ljudi koji predano rade na razvoju uradi-sam elektroničkih uređaja za edukaciju.

Možda si već čuo/la za neke od naših proizvoda – MAKERbuino (igraću konzolu koju sam sastavljaš), MAKERphone/Ringo (edukativni mobilni telefon) i STEM Box (Netflix za robotičare).

Do sada smo prodali preko 17000 uređaja i najviše se ponosimo činjenicom da 95% svojih proizvoda prodajemo kupcima van Hrvatske, najviše u SAD, Veliku Britaniju i Njemačku. 

Trenutno širimo paletu proizvoda i maštamo o liniji različitih zanimljivih edukacijskih uradi-sam proizvoda koji će na zabavan i inovativan način približavati elektroniku i programiranje djeci i mladima.
Ukratko, želimo postati najjači svjetski brand za praktično učenje STEM vještina – želimo biti “LEGO za STEM”.

Više o oglasu na linku.

INA grupa Growww program 2020.

Comments off

Znaš li da u numerologiji broj 11 označava novi početak? Zato vjerujemo da i 11. Growww program zaslužuje svoj nastavak.
Otkrij zašto Inin pripravnički program Growww niti kriza ne može pokositi i zašto je INA Grupa nešto što nikako ne smiješ propustiti!

Proces prijava za program Growww ponovno je otvoren te primamo prijave svih mladih talenata koji bi svoju profesionalnu karijeru htjeli započeti u INA Grupi.

U sklopu Growww programa zapošljavamo kandidate sljedećih struka: naftno rudarstvo, geologija, kemijsko inženjerstvo, elektrotehnika, strojarstvo i ekonomija. Ovisno o interesima i usmjerenju, kandidati imaju priliku pridružiti se različitim poslovnim područjima unutar INA Grupe.

Sudionici programa Growww imaju priliku:

  • sudjelovati u 11-mjesečnom programu usavršavanja na radnom mjestu i steći vrijedno iskustvo u međunarodnom okruženju
  • posjetiti lokacije INA Grupe i MOL Grupe gdje mogu dobiti uvid u poslovanje kompanije
  • sudjelovati u projektima koji mogu utjecati na budućnost kompanije
  • dobiti vlastitog mentora koji će pružiti podršku njihovom individualnom razvoju
  • započeti dugogodišnju karijeru u INA Grupi

Rok za prijave: 17. srpnja 2020. (petak)

Dodatne informacije: ina.hr/growww

Zvuči dobro? Da, jer FORA je raditi u Ini!

King ICT ljetna akademija

Comments off

Dragi studenti,

tvrtka KING ICT i ove godine organizira svoju Akademiju namijenjenu svim zainteresiranim redovnim ili izvanrednim studentima sveučilišta i veleučilišta u Hrvatskoj.

KING ICT Akademija mjesto je na kojemu ćeš se educirati uz pomoć stručnjaka iz IT svijeta i okušati  u radu na stvarnom projektu unutar jedne od najbrže rastućih industrija na svijetu. 

Želiš učiti na zabavan i interaktivan način, u malom timu pod vodstvom mentora, upoznati KINGove stručnjake i kolege s drugih fakulteta i za sve to biti plaćen- na pravom si mjestu!

Za više informacija o Akademiji i prijavu klikni na: https://akademija.king-ict.hr/ .

Veseli nas što ćemo se upoznati!

Odluka o odgodi plaćanja posljednje rate školarine za redovne i izvanredne studente

Comments off

Na inicijativu Studentskog zbora Dekan je donio odluku o odgodi plaćanja posljednje rate školarine za redovne i izvanredne studente.

Participacija druge rate školarine za ljetni semestar ak. god. 2019./2020., na svim preddiplomskim stručnim studijima (redovni/izvanredni) i svim specijalističkim diplomskim stručnim studijima (redovni/izvanredni) plaća se zaključno do 31. srpnja 2020.

Sukladno navedenom, svim studentima se do navedenog roka otključavaju Studomati kako bi mogli prijaviti ljetne ispitne rokove.

Dobrovoljno darivanje krvi

Comments off

Dobrovoljno darivanje krvi održat će se u Crvenom križu, 04.06.2020., od 13 – 18 sati, Ilica 223.

Uvijek možete otići u Zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovu 3 i tamo darivati krv!