Novosti

Novosti

IT tvrtka Comping raspisala novi stipendijski natječaj

Comments off

Zagrebačka ICT tvrtka Comping raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima/icama STEM područja. Traže studente 3. godine preddiplomskog studija i 1. godine diplomskog studija sa smjerova računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije. Studenti se mogu prijaviti na natječaj putem linka.

Stipendije će biti dodjeljivane u mjesečnom iznosa do završetka studija. Za studente/ice 3. godine preddiplomskog studija iznose 2000 kuna, a 1. godine diplomskog studija 3000 kuna. Na završnog godini studija, ovaj će se iznos povećati na 4000 kuna.

KRITERIJI:

 • Da je student/ica upisan/a u 3. godinu preddiplomskog ili 1. godinu diplomskog studija tehničkih fakulteta ili veleučilišta
 • Prosjek ocjena 3.5 i više

Osim financijske podrške, studenti će dobiti priliku sudjelovati u događanjima, konferencijama, team buildinzima, kao i dobiti priliku za odrađivanje prakse tijekom studija te po potrebi, savjete za pisanje završnog rada.

POSTUPAK ODABIRA:

Kandidati se prijavljuju putem linka. Svi kandidati koji ispunjavaju kriterije, bit će pozvani u prvi krug postupka koji uključuje psihologijsko testiranje (upitnik sposobnosti i osobnosti).

Sljedeći je korak selekcijski intervju, nakon kojeg slijedi predaja potrebne dokumentacije (ovjereni prijepis ocjena svih položenih ispita, potvrdu o redovnom upisu na fakultet za akademsku godinu 2020/.2021., kopiju indeksa, izjavu studenta da nije korisnik stipendije po istoj osnovi te po potrebi i potvrdu o zadnjoj plaći (za kandidate slabijeg socijalnog statusa) te razgovor s Upravom.

ROKOVI:

  Zaprimanje prijava – do ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine
  I krug (testiranje) – do petka, 12. veljače 2021. godine
  II krug (selekcijski intervju) – do petka, 19. veljače 2021. godine
  III krug (razgovor s Upravom) – do petka, 26. veljače 2021. godine
  Potpisivanje ugovora o stipendiranju – do petka 5. ožujka 2021. godineComping se bavi razvojem poslovnih aplikacija, big datom, poslovnom analitikom, internetom stvari i infrastrukturom te drugim područjima u kojima se mogu praktično okušati budući stipendisti. Comping ima sjedište u Zagrebu te zapošljava više od 100 stručnjaka. Više možete saznati na www.comping.hr ili na mailu career@comping.hr.

Tim kolege Ante Širića osvojio 100.000kn na Zagreb Connect 2020!

Comments off

(Foto: ZICER)

Ideja našeg člana Ante Širića i trenutnog studenta specijalističkog studija strojarstva na Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ponovo osvaja nagrade. Ovoga puta Sportreact ekipa je ušla među finaliste 7. Zagreb Connect i 5. finale predakcelerakcijskog programa Startup Factory.

Kao najbolji ovogodišnji finalist Startup factory-a Sportreact ekipa Anto ŠirićIvan Josipović i Andrej Kedveš osvojili su nagradu od 100.000kn!

Pobjedu je odnio tim znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković s projektom Oil Gels koji je osvojio 150.000kn dok su ostali finalisti Iron BullTanksomMuseit , SeaCras osvojili također po 100.000kn nagradu.

Više o samom natjecanju i ostalim finalistima pročitajte na: https://www.netokracija.com/zagreb-connect-2020-pobjednici-173124

Ovim putem čestitamo još jednom cijeloj ekipi!

Više o Sportreact startup-u pročitajte na: Online kava sa Antom Širićem

Gideon Brothers – Robotics QA Tester (m/f)

Comments off

Gideon Brothers develops autonomous, collaborative and modular robot platforms and autonomy technologies for unstructured, indoor, human environments. Our robots are designed to assist operations in various industries. In our offices in Zagreb and Osijek, we have gathered a team of 70+ super-talented people, including eight PhDs and 35+ Masters of robotics hardware and software engineering and related disciplines. We are looking for a Robotics QA Tester for our office in Zagreb.

Scope of work

As our Robotics QA Tester, you will be focused on field testing of our autonomous robots. Identifying bugs in an autonomous robot can be a challenging job as there is a lot going on “under the hood”. Your job will be to execute predefined tests, but also to look for issues beyond the scope of regular test cases. Testing is executed on real robots in our test facility in Radnička cesta, Zagreb (50 m from our offices).

Responsibilities

 • Execute tests on robots, find bugs, and document them.
 • Precisely describe bugs and reproduce them.
 • Test robotics solutions according to a given test scenario/test case, and report failures and attach relevant information (logs, bags, description).
 • Propose solutions and improvements of the current testing methodology.
 • Assist developers in replicating discovered bugs.

Required Skills

 • Basics of UNIX/Linux.
 • Basics in programming (Python and C/C++).
 • Excellent English skills, especially in writing.
 • Ability to write clear and precise bug reports.
 • Proactive approach to bug testing in order to spot gaps & potential issues.
 • A keen eye for details and methodical approach to problem solving.
 • Ability to organize your time efficiently and set priorities among various tasks.

Bonus Points

 • Bonus points:
 • Interest in the robotics and AI field.
 • Familiarity with Jira or other bug tracking tools.
 • Familiarity with software QA tools.
 • Familiarity with Docker or other containerization tools.
 • Familiarity with automation electronic components (LiDAR, drive systems, etc.) or robotic solutions, as well as common libraries including ROS.

Konstituiran novi saziv Studentskog zbora

Comments off

U četvrtak, 20. studenoga 2020. godine održana je konstituirajuća sjednica Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u ak. god. 2020./2021. Sjednica je održana putem platforme MS Teams te je započela uvodnim govorom Duje Skendera, predsjednika na odlasku, koji je novim studentskim predstavnicima zaželio mnogo uspjeha u radu.

Na sjednici je izabrano novo vodstvo Studentskog zbora. Predsjednik SZTVZ-a postao je kolega Tin Panadić, funkciju zamjenika predsjednika preuzeo je kolega Hrvoje Kolar, a kolegica Nikolina Ivanković nova je tajnica Studentskog zbora. Popis svih studentskih predstavnika možete pronaći ovdje.

SZTVZ će se nastaviti boriti za prava studenata TVZ-a i biti vodeći glas studenata na TVZ-u. Želimo sreću svim novim studentskim predstavnicima.

Natječaj za studentskog pravobranitelja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u ak. god. 2020./2021.

Comments off

Temeljem članka 12., 13. i 45. Statuta Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu od 26. ožujka 2020. godine, Klasa: 602-04/20-03/02, Urbroj: 251-375-07-20-112,  te članka 1. Pravilnika o studentskom pravobranitelju Tehničkog veleučilišta u Zagrebu od 28. veljače 2017. godine, Klasa: 602-04/17-05/01, Urbroj: 251-375-06-17-3, Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu raspisuje sljedeći

NATJEČAJ za studentskog pravobranitelja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u ak. god. 2020./2021.

I.

Kandidat za Studentskog pravobranitelja može biti student koja zadovoljava sljedeće uvjete:

 • u posljednje 2 (dvije) godine studija sakupio je minimalno 60 ECTS bodova,
 • ne ponavlja godinu drugi put tijekom studija koji se izvodi prema propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

II.

Kandidatura mora sadržavati:

 • životopis studenta,
 • JMBAG studenta,
 • odjel i studij na kojem studira.

III.

Kandidature za studentskog pravobranitelja potrebno je poslati preporučenom poštom na adresu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (Vrbik 8, 10000 Zagreb, Hrvatska) s naznakom da se radi o prijavi za natječaj na pravobranitelja ili osobno u Urudžbeni ured Veleučilišta (Vrbik 8), oboje do naznačenog roka propisanog ovim natječajem.

IV.

Natječaj je otvoren od 20. studenoga do uključujući 5. prosinca 2020. godine. Naknadnih rokova za predaju dokumentacije neće biti.

V.

Lista prijavljenih studenata bit će objavljena 13. prosinca 2020. godine na internetskoj stranici Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

VI.

Tajno glasovanje za izbor  novog studentskog pravobranitelja bit će izvršeno najmanje 14 dana od objave kandidatura na sljedećoj sjednici Studentskog zbora te će rezultati Natječaja biti objavljeni idući dan na internetskoj stranici Studentskog zbora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

VII.

Svaki student ima pravo uložiti prigovor zbog nepravilnosti u postupku davanja prijedloga i u postupku izbora Studentskog pravobranitelja u roku od 5 (pet) dana, računajući od isteka dana kada je izvršena radnja na koju se stavlja prigovor. 

Tin Panadić
Predsjednik

AI BattleGround – studentski hackathon

Comments off

BEST Zagreb otvorio je prijave za AI BattleGround – najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente. AIBG će se održati 4. i 5. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici će imati 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentiji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond: za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 000 kuna.

Iznimno ove godine AIBG će se održati online s obzirom na preporučene mjere Nacionalnog stožera.

Za sudjelovanje na natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (best.hr/aibg) najkasnije do 22. studenog 2020. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu do 4 osobe.Sve obavijesti o natjecanju možete pratiti na Facebook stranici @AI BattleGround

Rezultati izbora za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u ak. god. 2020./2021.

Comments off

Temeljem članka 14. i 15. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama te članka 2. i 9. Pravilnika o izbornom postupku za provedbu izbora za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Izborno povjerenstvo za izbore za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu donijelo je sljedeće rezultate izbora za Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Sukladno članku 13. Pravilnika svaki student ima pravo uložiti prigovor zbog nepravilnosti Povjerenstvu za prigovore putem e-mail adrese szbor@tvz.hr u roku od dva (2) dana od dana objave rezultata izbora.

Čestitamo svim novoizabranim studentskim predstavnicima i veselimo se početku vašeg studentskog djelovanja.

Budućnost stručnih studija u 2021.

Comments off

Pozivamo sve zainteresirane za prisustvovanje na okruglom stolu „Budućnost stručnih studija u 2021.“ koji će se održati u srijedu 28.10.2020. u 18h da se najave putem email-a info@alumni-tvz.hr za prisustvovanje na okruglom stolu putem platforme MS Teams.

Sudionici okruglog stola su dekani visokih učilišta i predstavnici udruga završenih studenata.

Cilj okruglog stola je diskusiju o trenutnoj poziciji visokih učilišta za trenutne i završene studente ali i javnost informirati o utjecajima odluke Ustavnog suda te potaknuti rješavanje problematike neizvjesnosti statusa studenata i završenih studenata u 2021. godini.

Prijenos će biti javan a link za povezivanje će biti objavljen naknadno.

Za sve upite slobodno se obratite na info@alumni-tvz.hr

Okrugli stol „Budućnost stručnih studija u 2021.“