Počinju prijave za ovogodišnji retro-low power LUMEN Engineering

Novosti Natjecanja Počinju prijave za ovogodišnji retro-low power LUMEN Engineering

Počinju prijave za ovogodišnji retro-low power LUMEN Engineering

Comments off

Službeno je otvoreno studentsko natjecanje LUMEN Engineering (nasljednik Elektroboja) i počele su prijave koje traju do 29. siječnja. Prijaviti se možeš sam ili u timu od 2-4 ljudi, a za izradu uređaja od hardvera i softvera imaš čak četiri mjeseca. Prijaviti se možeš na ovom linku!

Sudjelovanje na LUMEN Engineering odlična je prilika za sve studente koji bi svoje znanje iz elektrotehnike htjeli isprobati u praksi – na stvarnom, financiranom projektu. Sudionici će imati i priliku povezati se sa stručnjacima iz renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva koji će ih voditi i savjetovati tijekom cijelog natjecanja. Osim kvalitetnog konačnog rješenja, natjecatelji će trebati sastaviti jednako kvalitetnu tehničku dokumentaciju te u precizno određenim vremenskim rokovima ispuniti sve postavljene zadatke. Projekt se izrađuje unutar dviju zadanih tema, osmišljenih u suradnji s partnerima natjecanja, a ovogodišnje teme su AAA Elektronika i RetroElektronika.

Oduvijek si mislio/la da su retro stvari baš fora? Tvoja baka ima stari televizor koji više ne služi ničemu? Prokopaj po starim stvarima, uređajima, komponentama i stvori uređaj za novi svijet! Ako si više tip za očuvanje prirode, štednju energije a uz to ti elektrotehnika nije strana stvar, onda ti sigurno neće biti problem osmisliti low power uređaj koji će napajati samo mala AAA baterija. Ako si se pronašao u nečemu od ovog, prijavi se na LUMEN Engineering i osvoji vrijedne nagrade. Sve detalje o natjecanju saznaj ovdje!