AI BattleGround 4.0

Novosti Natjecanja AI BattleGround 4.0

AI BattleGround 4.0

Comments off

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za četvrti po redu AI BattleGround – najveće natjecanje u umjetnoj inteligenciji koje studenti organiziraju za studente.

Ove godine, AIBG će se održati 7. i 8. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici će imati 20 sati da isprogramiraju i istreniraju umjetnu inteligenciju. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentiji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna: za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 000 kuna.

Ovo je najveće natjecanje ovog tipa kojeg organiziraju članovi studentske udruge BEST Zagreb. BEST djeluje na zagrebačkom Sveučilištu poslijednjih 20 godina, a dio je europske organizacije Board of European Students of Technology. Ova organizacija okuplja studente 96 europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta unutar 33 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade sturčnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svaka godina broji sve više prijavljenih timova. Od ove godine AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta. AIBG Beograd će se održati istovremeno kada i zagrebački.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuiniti prijavu na službenim stranicama natjecanja. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligeniciji.

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – Sedam IT, Gideon Brothers, A1, CloudSense, King ICT, Microblink i ReversingLabs. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno, a za sudionike će biti osigurana hrana, piće i kutak za opuštanje tijekom natjecanja.

I ove godine, AIBG se održava u omiljenom studentskom prostoru Stablo
znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.