LUMEN Engineering

Novosti Aktualnosti LUMEN Engineering

LUMEN Engineering

Comments off

LUMEN je najveća regionalna platforma za studentska edukativna natjecanja koja studentima pruža priliku iskazati svoje znanje, steći vrijedno iskustvo i osvojiti vrijedne novčane nagrade.

Organizacijski tim LUMEN Engineering studentske udruge eSTUDENT u suradnji sa poduzećem GlobalLogic organizira predavanje “Primjena Grafana, Loki, InfluxDB i drugih alata u sistemskoj analizi EB adaptive AUTOSAR sustava” i “Asimetrično kodirani kontroler papučice za ubrzanje” putem platforme ZOOM. Predavanje će se održati u četvrtak 28.05. u 14:00 sati. 

Saznajte iz prve ruke o korištenju modernih alata za izradu sustava koji omogućuje kontinuiranu  (CI/CD) potporu sistemske analize kompleksnih sustava u Adaptive AUTOSAR okruženju tijekom razvoja, ali i njegova daljnjeg životnog ciklusa. Sustav omogućuje prikaz parametara i performansi promatranog sustava, automatsku detekciju i kombinirani  prikaz anomalija sustava, kombinirani prikaz log zapisa i mnoge druge mogućnosti.
Sustav odlikuje dinamički prikaz podataka, s mogućnostima pozicioniranja na željene razine detalja, s brzim i korisnički efektnim prijelazima na različite prikaze podataka i dojava uočenih anomalija. Navedene karakteristike čine ovaj sustav veoma korisnim u razvoju, integraciji i brzoj detekciji problema kod kompleksnih sustava.
 
Imat ćete priliku čuti uvod u koncepte funkcionalne sigurnosti te pregled implementacijskih mehanizama u razvoju sigurnosnog softvera. Saznat ćete više o sigurnosnim strategijama sa aspekta arhitekture sustava, kao i o sigurnosnim ugradbenim sustavima u automobilskoj industriji: ASIL dekompozicija, minimiziranje potencijalnog rizika od opasnosti. Praktični primjer će vas provesti kroz implementaciju modela redundantne obrade signala. Na kraju je predviđeno vrijeme za postavljanje pitanja.
 
Ukoliko ste zainteresirani predavanju se možete pridružiti klikom na link: https://zoom.us/j/91499407962?pwd=dGVHZW1nUitnb2ZQMVJrNFFHVDVCZz09
ili u ZOOM unesite Meeting ID: 914 9940 7962; Password: 364193.

Vidimo se!